favore.pl
Restauracja rybna, imprezy, bezprzewodowy internet

Restauracja rybna, imprezy, bezprzewodowy internet nr 1395

Lokalizacja: Warszawa (woj. mazowieckie)Więcej: Ul. Konduktorska róg ul. Huculskiej od ul. Dolnej

WYŚLIJ ZAPYTANIE
Przykładowe zapytanie
Pan Grzegorz chce położyć kafle na schodach...
Witam,

zlecę wyrównanie i położenie glazury na schodach zewnętrznych.
Powierzchnia schodów do ułożenia ok. 10m2. Termin wykonania: 14 dni.
Proszę o kontakt i wycenę robocizny, materiały są już zakupione.

Pozdrawiam
Grzegorz Kowalski
 [rozwiń]
udostępnionych przeze mnie danych osobowych w celu korzystania z Serwisu favore.pl oraz w celu realizacji prawnie uzasadnionych celów Współadministratorów danych. Współadministratorami są Favore.pl Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Postępu 14A, We Net Group S.A. z siedzibą w Warszawie przy ul. Postępu 14A oraz We Net Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Postępu 14A. Oświadczam, że są mi znane cele przetwarzania danych osobowych oraz moje uprawnienia. [zwiń]

INFORMACJE
Cena
8 / sztuka
Kontakt
Wyślij e-mail
ul. Huculska 1
Warszawa

tel: 22 558018022 5580180
Pokaż na mapie
Uwaga: podczas kontaktu zapytaj o rabat dla klientów favore.pl
Strona WWW
brak
Godziny
pn-pt: 12:00-23:59
sb: 12:00-23:59
nd: 12:00-23:59
rozwiń
OPIS USŁUGI
GaleonGALEON - RESTAURACJA ZE SMAKIEM

Ma zaszczyt zaprosić Państwa na kulinarny rejs dookoła świata.
Będą mieli Państwo jedyną okazję, aby skosztować naszych specjałów ze wszystkich stron świata, odpocząć i odpłynąć przy kojącej muzyce.

Tylko teraz przedstawiamy Państwu niektóre dania naszego szefa kuchni, który w wyrafinowany sposób wypieści każde podniebienie.

Tatar z soczystej polędwicy wołowej, cięty kapitańską szablą
Okoń nilowy duszony w śmietanie,podany z warzywami i ziemniakami
Pstrąg toczony w ogniu salw armatnich
Golonka Sinobrodego na kapuście z ziemniakiem
Skwierczace krewetki Pil-Pil wedle hiszpańskich korsarzy
Łosoś grilowany na postumencie z dzikiego ryzu z sosem szpinakowym

Menu:

Zapraszamy na kulinarny rejs „GALEONEM”, za sterem szef kuchni słynny korsarz wypieści Państwa podniebienia świeżymi smakołykami morza i specjałami szczurów lądowych.

Cumując na piwo


Nachos z sosami naszego przyjaciela meksykanina        10,-

Pikantne  skrzydełka  w  miodowej  polewie - 17,-

Chrupiące  kawałki  kurczaka   z   sosem   czosnkowym  17,-

Marynowane  śliwki  kalifornijskie  w  chruście  z  wędzonego  boczku  17,-

Zakąska  piwosza- opiekane  cząski  ziemniaków  zapiekane  z zółtym  serem i  warzywami  14,-

Świeżo  prażone  pestki  słonecznika  i  dyni  12,-


Na początek(czekając na wiatr): na zimno


 Śledzik bosmana Polaka w trzech różnych smakach  17,-

Krewetki  królewskie  na  sałacie  lodowej    29,- 
    
 
Tatar z soczystej polędwicy wołowej,
siekany kapitańską szablą
        20,-

Carpaccio wołowe  marynowane w beczkach ładowni
oprószone parmezanem
      25,-

Tatar z łososia prosto z sieci       21,-

 Carpacio z   wędzonego  łososia  z  sosem  kaparowo -musztardowym       33,-

 Deska serów z zapasów kapitana (dla dwóch osób)      42.-
  


Zaczęło wiać, więc przekąska na ciepło
Wyślij e-mail


 Raki po polsku          92,-

 Specjalnie dla Kapitana - krewetki królewskie
    na sałacie lodowej z hiszpańskiego portu              36.-


Pikantne skrzydełka w miodowej polewie 
    marynowane w kapitańskim rumie                        16,-


 Quesadilla z wieprzowiną i salsą - ulubione danie
      naszego przyjaciela meksykanina                         18,-

 Panierowany camembert z grillowanym ananasem i
     sosem żurawinowym                                                  16,-

Pierogi  lepione podczas sztormu- 5szt   
-  z  kurkami  lesnymi  i sosem  grzybowym      14,-
-ruskie      10,-
-z  kapustą  i  grzybami        10,-
z  mięsem i  chrustem  z  wędzonego  boczku  12,-

Boeuf  Stroganoff zapiekany  z  zółtym serem   20,-

Fajitas  z  polędwicą   wołową  i  lodową   sałatą   22,-

        

 
Skwierczące krewetki Pil-Pil wedle
      hiszpańskich  korsarzy                                              36,-

Ziemniak pieczony w popiele z bekonem
      opływający serem                                                                12,-

 Kurki duszone w śmietanie, zapiekane z zółtym serem      19,-


Czas na zupę, trochę mniej buja


1. Czerwona bandera z kołdunami lub pasztecikiem               8,-

2. Żur z jajkiem z  zakwasu Kanoniera          12,-

3. Krem  z  pomidorów  i  selera  naciowego         10,-

4. Gulaszowa na sposób piracki          14,-

5. Grzybowa z łazankami           14,-

6. Rybna - tylko dla wilków morskich           14,-


To, co nasze damy lubią najbardziej: sałaty


1. „ Horiatiki" - grecka z serem feta           16,-

2. Brokuły w  sosie  ajoli  z  płatkami  migdałowymi           14,-

3.
Plastry kaczki na ciepło z pomarańczą na sałacie rzymskiej
z migdałami i orzechami
                  25,-

4. Mozarella z bazylią na pomidorach wedle przepisu Alfredo        18,-

5. Sałatka Karaibska z grilowanym łososiem          18,-

6.
Sałata jamajskiego pirata  z grillowanym kurczakiem i sosem
musztardowo-miodowym
        18,-

7.
Świeże liście szpinaku z  grillowanym bekonem ,
pestkami słonecznika i dyni
        17,-


8. Plastry  polędwiczki  wieprzowej na  endywi z  sosem  musztardowo-miodowym 25,-



Pasty - propozycje z półwyspu


1. Spaghetti z sosem szpinakowo - serowym i suszonymi pomidorami   29,-

2. Tagliatelle z sosem szpinakowo - łososiowym z parmezanem   28,-

3. Spaghetti z owocami morza i serem feta  30,-

4. Tagliatelle z kurzcakiem i grzybami              28,-


Ryby - nasza specjalność


1. Krewetki grillowanie podane z ryżem i dwoma sosami     48,-

 2.
Gotowany filet z sandacza z sosem śmietanowym,
z sałatą i ziemniakami z wody
      44,-

 3. Dorsz bałtycki w  złocistej panierce z frytkami
i bukietem surówek
      28,-

4. Okoń nilowy duszony w śmietanie ,podany z warzywami,
 ziemniakami smażonymi
    41,-

5.  Roladki z   pangi i mandarynek
 w sosie pomarańczowym, podana z ryżem
 i brokułami.
     35,-

 6.
Sola - delikatny filet   podanyz  mixem sałat
i ziemniakami z wody
      35,-

7. Łosoś -delikatny filet  gotowany  w  wrzywach podany   z zieloną  sałatą ,ryzem i
fasolką szparagową  na  sosie  koperkowym
   38,-

 8.
Łosoś grillowany z sosem szpinakowym na postumęcie
z dzikiego ryżu warzywami i brokułami
       38,-

 9.
Pstrąg toczony w ogniu salw armatnich obsypany mieszanką
prażonych pestek
      34,-

 10. Filet z barweny  podany z kompozycją  białego  i dzikiego w akompaniamencie  warzyw  soterowanych     39,-

11. Opiekany filet z  tilapii podany  na  postumencie z dzikiego ryzuz bukietem warzywgotowanych  na  parze i  oliwkami   36,-

12. Filet z   diabła  morskiego  podany   z  makaronem sojowym  na  sposób
orientalny
  42,-

13. Pieczony  filet z  karmazyna podany   na sosie  musztardowym    z  zieloną fasolką
i opiekanymi  ziemniakami
  38,-

14. Homar gotowany   podany z  topionym masłem  i  dodatkami  144,


Lądowe rewelacje na poważnie


Golonka sinobrodego na zasmażanej kapuście ,
z pieczonym ziemniakiem
34,-

Kotlet schabowy z hakiem, kapustą,
ziemniakiem z wody
28,-

Piracki placek ziemniaczany z gulaszem wołowym 22,-

Żeberka pieczone w słodko-ostrej marynacie podane
z frytkami i mixem sałat
29,-

Karkówka grillowania z masłem ziołowym,
z talarkami ziemniaczanymi i mixem sałat
32,-

Polędwiczki wieprzowe podane z sosem z kurek leśnych,
ziemniakami z wody i buraczkami
38,-

Antrykot z kurczaka zapiekany z żółtym serem i brzoskwinią
podany z ziemniakiem i młodą marchewką
26,-

Steak z polędwicy wołowej podany z grilowanym ziemniakiem
i mixem świeżych warzyw
58.-

Kaczka pieczona z jabłkiem podana z sosem żurawinowym,
opiekanymi ziemniakami i buraczkami
  44,-

Kotlet de volaile podany z talarkami ziemniaczanymi i fasolką szparagową  28,-

Wieprzowe sakwy bosmańskie nadziewane boczkiem i grzybami podane z sosem grzybowym ,kalafiorem ,fasolka zieloną i kopytkami   43,-

Sznycel cielecy z jajkiem sadzonym podany z frytkami i zielona fasolka  42,-

Szaszłyk piracki podany z czerwonym ryzem ,zimnymi sosami
imixem swiezych warzyw
49,-



Desery


1. Szarlotka na ciepło z lodem i sosem waniliowym     12,-

2. Naleśniki rozpływające się w ustach     10,-

3. Sernik z białą czekoladą       12,-

4. Puchar lodów z owocami       10,-

5. Malinowa rozkosz     14,-

6.Gruszka   w  sosie   czekoladowym  z  płatkami  migdałowymi  14,-

7. Talerz soczystych owoców z ostatniego rejsu     20,-


Dla naszego narybku


1. Frytki      7,-

2. Placki ziemniaczane ze śmietaną     12,-

3. Polędwiczki z kurczaka z frytkami      16,-

4. Talarki ziemniaczane z sosem         9,-


Zamówienia specjalne


( U kapitana z dwudniowym wyprzedzeniem)
 
Na specjalne zamówienie:
                                                               
- Gęś
Prosie      
- Indyk

Plan sali:

Dane  techniczne:
-220 miejsc siedzących w Restauracji GALEON
-350 osób w formie koktajlowej (w przypadku wykorzystania dolnego pokładu 500 osób)
-letni ogród (ok 80 miejsc siedzących )
-szatnia

Wyposazenie:
-nagłośnienie
-profesjonalny sprzęt DJ'ski






Zapraszamy!


Zapraszam serdecznie do kontaktu poprzez formularz.
Oddzwonię lub odpiszę niezwłocznie.
Wyślij zapytanie przez formularz


INNE USŁUGI TEGO UŻYTKOWNIKA
INFORMACJE
Cena
8 / sztuka
Kontakt
Wyślij e-mail
ul. Huculska 1
Warszawa

tel: 22 558018022 5580180
Pokaż na mapie
Uwaga: podczas kontaktu zapytaj o rabat dla klientów favore.pl
Strona WWW
brak
Godziny
pn-pt: 12:00-23:59
sb: 12:00-23:59
nd: 12:00-23:59
rozwiń
OPINIE O UŻYTKOWNIKU
brak opinii neutralnych - pokaż wszystkie opinie
W trosce o wiarygodność opinii oraz reputację usługodawców rejestrujemy adresy IP komputerów, z których wystawiane są opinie.
Użytkownik wystawiający opinię proszony jest również o podanie danych kontaktowych, które nie są jednakże weryfikowane.
Restauracja rybna, imprezy, bezprzewodowy internet - galeria
Restauracja rybna, imprezy, bezprzewodowy internet Oceń: OceńOceńOceńOceńOceń - średnia ocen: 4,5 na 5 (liczba ocen: 11)
Poprzednia usługa: Regeneracja, nawilżanie, lifting, masaże... W - wa   Następna usługa: Mazurskie domy, drewniane domy z bali, mrągowo!!!