Szkolenia, kursy MANAGER / KELNER dofinansowane EFS

Szkolenia, kursy MANAGER / KELNER dofinansowane EFS nr 144796

Lokalizacja: woj. mazowieckie

INFORMACJE
Cena
269,42 / sztuka
Kontakt
Rafał Pasenik
H&R System
Wyślij e-mail
Al. Spacerowa 25
05-825 Grodzisk Mazowiecki

tel: 22 498 71 00
tel: 501 553 944
fax: 22 353 91 00
Pokaż na mapie
Uwaga: podczas kontaktu powołaj się na Favore.pl i zapytaj o rabat
Strona WWW
brak
Godziny
pn-pt: 10:00-18:00
sb: 10:00-18:00
rozwiń
WYŚLIJ ZAPYTANIE
Przykładowe zapytanie
Pan Grzegorz chce położyć kafle na schodach...
Witam,

zlecę wyrównanie i położenie glazury na schodach zewnętrznych.
Powierzchnia schodów do ułożenia ok. 10m2. Termin wykonania: 14 dni.
Proszę o kontakt i wycenę robocizny, materiały są już zakupione.

Pozdrawiam
Grzegorz Kowalski
 [rozwiń]
Oświadczam, że znam i akceptuję Regulamin Favore.pl i wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celu korzystania z Serwisu favore.pl oraz dla wypełnienia prawnie usprawiedliwionych celów realizowanych przez Favore.pl Sp. z o.o. albo odbiorców danych zgodnie z Polityką Prywatności. Administratorem danych osobowych jest Favore.pl Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Grochowska 341 lok. 32.
Twoje dane osobowe będą przetwarzane w szczególności w celu wykonania Umowy zawartej z Tobą na podstawie Regulaminu, w tym do umożliwienia świadczenia usługi drogą elektroniczną oraz pełnego korzystania z serwisu favore.pl, w tym dodawania i publikowania zapytań/zleceń do Dostawców interesujących Cię usług i produktów oraz kontaktowania Cię z nimi. Gwarantujemy spełnienie wszystkich Twoich praw wynikających z ogólnego rozporządzenia o ochronie danych, tj. prawo dostępu, sprostowania oraz usunięcia Twoich danych, ograniczenia ich przetwarzania, prawo do ich przenoszenia, niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także prawo wyrażenia sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych osobowych. [zwiń]

OPIS USŁUGI

Szkolenia dla restauracji i hoteli z województwa łódzkiego dofinansowane ze środków

Unii Europejskiej do 80%

Realizujemy dofinansowany ze środków Unii Europejskiej projekt szkoleniowy, którego organizatorem jest

Regionalna Organizacja Turystyczna Województwa Łódzkiego

 

Uczestnikami szkolenia mogą być: osoby zatrudnione na umowę o pracę,właściciele mikro i małych  przedsiębiorstw oraz osoby samozatrudnione (osoby fizyczne prowadzące działalność gospodarczą) z siedzibą na terenie województwa łódzkiego.

 

KELNER
„Profesjonalna obsługa Gościa z elementami skutecznej sprzedaży "

Najbliższe terminy:

Łódź (4 zjazdy po 2 dni) - 7 wolnych miejsc. Zapisy są przyjmowane do 25 października br.

Terminy poszczególnych zjazdów dla grupy I:

7-8 listopada br 9:00-16-30

14-15 listopada br 9:00-16:30

21-22 listopada br 9:00-16:30

28-29 listopada br 9:00 -16:30

Miejsce szkolenia:

Regionalna Organizacja Turystyczna Województwa Łódzkiego

ul. Wigury 12a, lok. 101

Łódź

Ważne: szkolenia mogą odbyć się w innym mieście na terenie województwa łódzkiego jeśli zbierze się grupa 12 osób w danym regionie.

Cel: kompleksowe przygotowanie do wykonywania obowiązków kelnera. Kurs gruntownie wdraża w tajniki profesjonalnej obsługi Gościa krok po kroku. Program uwzględnia moduł dotyczący psychologii sprzedaży i rozwiazywania reklamacji.

Grupa docelowa: pracownicy restauracji i hoteli - kelnerzy

Czas trwania: 8 dni (9:00 - 16:30) Cena: 605.31 zł/osoba (mikro i małe przedsiębiorstwa). Grupa 12 osób.

W cenie: materiały szkoleniowe, prezent - niespodzianka, lunch, przerwy kawowe, konsultacje z trenerem oraz certyfikat ukończenia szkolenia. Szkolenia odbywają się w profesjonalnie wyposażonych salach szkoleniowo - warsztatowych. Elementem szkolenia jest degustacja alkoholi.

Program:

Wyposażenie restauracji.
Czystość i estetyka – Wprowadzenie dziennych obowiązków.
Przygotowanie stanowiska i organizacja czasu pracy: 
Zasady noszenia i zbierania porcelany/szkła.
Prawidłowe nakrycie stołu.
Organizacja pracy kelnera.
Obsługa krok po kroku:
   -  przyjmowanie i realizacja rezerwacji,
   -  telefoniczna obsługa rezerwacji – standard,
   -  witanie Gości „Pierwsze wrażenie”,
   -  system notowania,
   -  numeracja stolików i Gości,
   -  przekazywanie zmiany stolików.
Proces obsługi kelnerskiej.
Praca kelnera w sali restauracyjnej. 
   (Front-Back-Food runner)
Rodzaje serwisów.
Serwis synchroniczny:
- zasady
- obsługa VIP
Obsługa według protokołu dyplomatycznego.
Rodzaje śniadań:
   - nakrycie sali śniadaniowej,
   - standard podawania śniadań,
   - room service.
Organizacja przyjęć cateringowych:
   - system kontroli pracy przed organizacją przyjęć/cateringów,
   - zasady organizacji i przygotowanie każdego rodzaju przyjęcia.
Podstawowa wiedza o winach:
   - kształty kieliszków,
   - co wpływa na jakość wina?
   - temperatura podawania wina,
   - dobór win do potraw klasyczna i nowoczesna.
   - czytamy etykietę i kontr etykietę,
   - dekantacja,
   - serwis wina,
   - degustacja wina.
  Przygotowanie wina przy Gościach:
    - zasady,
    - sposób otwierania win i szampanów,
    - nalewanie wina,
    - sprzedaż wina,
    - świadomość jakości podawanych win – ostatni punkt kontroli.
Skuteczna sprzedaż
Znajomość karty menu i alkoholi
Aktor – kelner
Odgadywanie potrzeb Gości
Zaaranżowanie wystroju.
Przygotowanie dekoracji
Podstawowe informacje na temat Digestive.
Ćwiczenia z zakresu obsługi Gości:
   - serwowanie koniaków – zasady,
   -serwowanie koniaku przy Gościu.
DigestiveShow elementem sprzedaży
Specyfika obsługi Gości VIP.
Flambirowanie (Flambee)
Zasady bezpieczeństwa
Alkohole stosowane podczas flambirowania
Rodzaje stosowanego sprzętu do flambirowania 
Jak przygotować mięsa, owoce i inne dodatki
Przyjmowanie reklamacji i sposoby rozwiązywania problemów.
   -  przykładowe sposoby problemowe,
   -  sposoby rozwiązywania sytuacji problemowych,
   -  rekompensata słusznych reklamacji.
Jak zarabiać więcej „TIPów”?

Wyślij e-mail

Szanowni Państwo,

Aby móc uczestniczyć w kursie kelnerskim należy wypełnić komplet dokumentów i przesłać fax-em bądź zeskanowane mailem do Lidera Projektu. Po zapisaniu osób na szkolenie w sprawie w/w dokumentów będą się z Państwem kontaktowały osoby wymienione poniżej.

Dane Lidera Projektu:

Regionalna Organizacja Turystyczna Województwa Łódzkiego

ul. Wigury 12a, lok. 101

90-301 Łódź tel/fax Wyślij e-mail

Agnieszka Żakiewicz – Wyślij e-mail – komórka: Wyślij e-mail

Mariola Milewska – Wyślij e-mail – komórka: Wyślij e-mail

Serdecznie pozdrawiam i do zobaczenia na szkoleniu,

Rafał Pasenik

Kierownik sali
„Jak skutecznie kierować zespołem ? "

Najbliższe terminy:

Łódź 27-28 października 2011r. (brak wolnych miejsc)

Łódź styczeń 2012 (rekrutacja w toku)

 


Cel: doskonalenie kompetencji menedżerskich w zakresie zarządzania personelem.

Grupa docelowa: kierownicy,menedżerowie oraz właściciele restauracji.

Czas trwania: 2 dni (9:00 - 16:30) Cena: 139,04 zł/osoba (mikro i małe przedsiębiorstwa). Grupa 12 osób.

W cenie: materiały szkoleniowe, prezent - niespodzianka, lunch, przerwy kawowe, konsultacje z trenerem oraz certyfikat ukończenia szkolenia. Szkolenia odbywają się w profesjonalnie wyposażonych salach szkoleniowo - warsztatowych.

Program:

Projektowanie procedur kierowania i zarządzania restauracją

Opracowanie standardów pracy

Określenie zakresu obowiązków na poszczególnych stanowiskach

Delegowanie poleceń

Rekrutacja i zasady wprowadzania nowych pracowników

Poza finansowe motywowanie pracowników

Kontrola pracy personelu

Stosowanie kar i nagród

Nadużycia, kradzieże - jak zapobiegać, jak reagować?

Sposoby rozwiązywania konfliktów

Komunikacja kuchnia - sala

Budowanie zespołów sprzedażowych

Znajomość produktów - jak skutecznie uczyć pracowników?

Wyślij e-mail

Kapital ludzki Narodowa Strategia Spójności


Mikroprzedsiębiorstwo - to przedsiębiorstwo, które:
- zatrudnia mniej niz 10 pracowników
- jego roczny obrót nie przekracza 2 milionów euro lub całkowity bilans roczny nie przekracza 2 milionów euro

Małe przedsiębiorstwo - to przedsiębiorstwo, które:
- zatrudnia więcej niż 10 i mniej niż 50 pracowników oraz
- jego roczny obrót nie przekracza 10 milionów euro lub całkowity bilans roczny nie przekracza 10 milionów euro

Średnie przedsiębiorstwo - to przedsiębiorstwo, które:
- zatrudnia więcej niż 50 i mniej niż 250 pracowników oraz
- jego roczny obrót nie przekracza 50 milionów euro lub całkowity bilans roczny nie przekracza 43 milionów euro



Zapraszam serdecznie do kontaktu poprzez formularz.
Oddzwonię lub odpiszę niezwłocznie.
Wyślij zapytanie przez formularz

PLIKI DO POBRANIA
INNE USŁUGI TEGO UŻYTKOWNIKA
OPINIE O UŻYTKOWNIKU keln
Wiedza o winach - Szkolenia, kursy MANAGER / KELNER dofinansowane EFS
Szkolenia, kursy MANAGER / KELNER dofinansowane EFS Oceń: OceńOceńOceńOceńOceń - średnia ocen: 4,5 na 5 (liczba ocen: 15)
Poprzednia usługa: Malowanie artystyczne ścian pokoi dziecięcych K Bączkowska Pyskowice   Następna usługa: Małe - Przedszkole - zajęcia dla dzieci 2 - 3 lata