favore.pl
Kurs Szef Kuchni

Kurs Szef Kuchni nr 449751

Lokalizacja: Kraków (woj. małopolskie)

WYŚLIJ ZAPYTANIE
Przykładowe zapytanie
Pan Grzegorz chce położyć kafle na schodach...
Witam,

zlecę wyrównanie i położenie glazury na schodach zewnętrznych.
Powierzchnia schodów do ułożenia ok. 10m2. Termin wykonania: 14 dni.
Proszę o kontakt i wycenę robocizny, materiały są już zakupione.

Pozdrawiam
Grzegorz Kowalski
 [rozwiń]
udostępnionych przeze mnie danych osobowych w celu korzystania z Serwisu favore.pl oraz w celu realizacji prawnie uzasadnionych celów Współadministratorów danych. Współadministratorami są Favore.pl Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Postępu 14A, We Net Group S.A. z siedzibą w Warszawie przy ul. Postępu 14A oraz We Net Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Postępu 14A. Oświadczam, że są mi znane cele przetwarzania danych osobowych oraz moje uprawnienia. [zwiń]

INFORMACJE
Cena
1 990 / sztuka
Użytkownik
ksr ZweryfikowanyFavore.pl potwierdza prawdziwość danych kontaktowych tego wykonawcy
Wyślij zapytanie
Wyświetl wizytówkę
Kontakt
Szymon Kohut
Krakowska Szkoła Restauratorów
Wyślij e-mail
Gdyńska 31
31-323 Kraków

tel: 12 269 38 2312 269 38 23
tel: 660 934 709660 934 709
Pokaż na mapie
Uwaga: podczas kontaktu zapytaj o rabat dla klientów favore.pl
Godziny
pn-pt: 09:00-16:00
sb: 09:00-16:00
Aktualne terminy kursów znajdują się na naszej stronie internetowej ksr.net.pl
rozwiń
OPIS USŁUGI

Kurs Szef Kuchni pozwala zdobyć i opanować wiedzę oraz umiejętności potrzebne do pracy na stanowisku osoby zarządzającej i organizującej pracę kuchni. Program kursu podzielony jest na dwie części. Pierwsza z nich to multimedialne szkolenie teoretyczne zawierające tematykę organizacji pracy na kuchni, kontrolowania wydatków, przestrzegania norm żywieniowych, przepisów Państwowej Inspekcji Sanitarnej oraz systemu HACCP. Poruszane zostają również ważne elementy związane z trendami w sztuce i inne niezbędne elementy związane z organizacją kuchni.

Część praktyczna składa się z ćwiczeń pozwalających opanować technologię przygotowania potraw ciepłych i zimnych /przystawki, zupy, dania, główne, desery/ zarówno klasycznych, jak i kuchni fusion wykorzystując różne techniki obróbki termicznej. Zostają przygotowywane dania a’la carte.

Zajęcia odbywają się w kuchni  posiadającej odpowiedni sprzęt techniczny. Zajęcia prowadzone są przez wykwalifikowanych Mistrzów Kucharskich, Szefów kuchni z wieloletnim doświadczeniem oraz wysoką rozpoznawalnością w branży. Kurs trwa 60 godzin szkoleniowych. Oparty jest przede wszystkim o praktyczne zdobywanie doświadczenia i poszerzanie wiedzy.

Po ukończeniu kursu i zdaniu egzaminu końcowego otrzymują Państwo dwa certyfikaty potwierdzające udział w kursie Szef Kuchni w języku polskim i angielskim honorowane na terenie całej UE.

Nasi kursanci otrzymują na zajęciach skrypt materiałów szkoleniowych z całym zakresem wiedzy jaka przekazywana jest na kursie. Dodatkowo również kursanci otrzymują Voucher ze zniżką 10% do wykorzystania na dowolny kurs w Krakowskiej Szkole Restauratorów.

 

Ilość godzin szkoleniowych: 60

Wszystkie terminy kursów są dostępne na naszej stronie internetowej Wyślij e-mail

 

PROGRAM:

/Zarządzanie w gastronomii/- część teoretyczna

  1. Zarządzanie zespołem, kierowanie pracą na kuchni /delegowanie zadań, komunikacja, działanie pod presją, trudne rozmowy z pracownikami, rozwiązywanie konfliktów/

  2. Prawidłowy FOOD COST – kontrolowanie kosztów, maksymalizacja zysków

  3. Zarządzanie jakością produkcji

  4. Trendy w gastronomii i Slow Food

  5. Higiena i ochrona zdrowia,  przechowywanie żywności, utrzymanie czystości

  6. Ogólne zasady BHP i HACCP

  7. Nauka obsługi POS – praca na profesjonalnym sprzęcie

  8. Sztuka sommelierska i towaroznawstwo alkoholowe

 

 /Część praktyczna – praca w kuchni/

  1. Profesjonalne menu dostosowane do specyfiki  lokalu i targetu Gości /klasyczna i nowoczesna karta menu/

  2. Procedury

  3. Elementy sztuki kelnerskiej

  4. Profesjonalne komponowanie i dekorowanie potraw

  5. Nowoczesny design potraw

  6. Dekonstrukcje przepisów

  7. Menu bankietowe /profesjonalna kompozycja menu, prawidłowa kalkulacja i gramatura dań/

  8. Elementy kuchni molekularnej

  9. Egzamin końcowy

 

Koszt kursu wynosi 1990  PLN/os. płatne gotówką lub przelewem na nr konta:

mBank Wyślij e-mail .

W celu potwierdzenia uczestnictwa w kursie prosimy o wpłatę zaliczki w wysokości 500 PLN.

Istnieje możliwość płatności ratalnej po wcześniejszym uzgodnieniu z KSR.

Obowiązuje kolejność zgłoszeń.



Zapraszam serdecznie do kontaktu poprzez formularz.
Oddzwonię lub odpiszę niezwłocznie.
Wyślij zapytanie przez formularz

INNE USŁUGI TEGO UŻYTKOWNIKA
SŁOWA KLUCZOWE
INFORMACJE
Cena
1 990 / sztuka
Użytkownik
ksr ZweryfikowanyFavore.pl potwierdza prawdziwość danych kontaktowych tego wykonawcy
Wyślij zapytanie
Wyświetl wizytówkę
Kontakt
Szymon Kohut
Krakowska Szkoła Restauratorów
Wyślij e-mail
Gdyńska 31
31-323 Kraków

tel: 12 269 38 2312 269 38 23
tel: 660 934 709660 934 709
Pokaż na mapie
Uwaga: podczas kontaktu zapytaj o rabat dla klientów favore.pl
Godziny
pn-pt: 09:00-16:00
sb: 09:00-16:00
Aktualne terminy kursów znajdują się na naszej stronie internetowej ksr.net.pl
rozwiń
OPINIE O UŻYTKOWNIKU ksr
W trosce o wiarygodność opinii oraz reputację usługodawców rejestrujemy adresy IP komputerów, z których wystawiane są opinie.
Użytkownik wystawiający opinię proszony jest również o podanie danych kontaktowych, które nie są jednakże weryfikowane.
Kurs Szef Kuchni - galeria
Kurs Szef Kuchni Oceń: OceńOceńOceńOceńOceń - średnia ocen: 4,5 na 5 (liczba ocen: 8)
Poprzednia usługa: Pokazy taneczne - samba brazylijska, tancerki samby, Magia do Samba   Następna usługa: Usługi kamieniarski, nagrobki, pomniki, oltarze, schody, blaty i inne