Favore.plForumO urodzie, zdrowiu i modzie

Dobre, polskie dania i potrawy, strona 2

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI



Dodaj zlecenie

Dobre, polskie dania i potrawy

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • Ecia 22 kwi 2018, 17:35
    Sylviaa_900 napisał:ogórki z curry. Zna ktoś?
    Robiłam ale do słoików przymrużenie oka

    a z takich jeszcze standardowych obiadów, to ziemniaki, mizeria i kurczak pieczony, najlepiej zaprawiony wcześniej złotym kurczakiem od knorra
    Cytuj
  • Meggi85 25 kwi 2018, 19:26
    Dużo osób widzę że tej przyprawy używa. Ostatnio z tym Knorrem robiłam przepyszne pieczone w piekarniku piersi z kurczaka. Spodziewałam się, że będą suche, ale wyszły rewelacyjnie. Wystarczy dodać do żaroodpornego naczynia trochę masła i co jakiś czas podlewać. Na pewno będzie to jeden z naszych ulubionych niedzielnych obiadów.
    Cytuj
  • volmar 4 maj 2018, 16:19
    kuchnia polska najlepsza !
    ja uwielbiam gołabki i bigos. No i rosół to podstawa wielki uśmiech
    Cytuj
  • Ogryzka 24 maj 2018, 19:46
    jarzebina napisał:Ja robię prawie identycznie, złoty kurczak i miód to tak, ale podlewam piwem przymrużenie oka Fajnego posmaku nabiera mięso i jest bardzo soczyste.
    Zastanawiałam sie właśnie nad piwem ale sama nie wiem czy nim polać, czy dać do brytfanki czy może do butelki. Jaki masz sposób? Mam ta przyprawę do złotego kurczaka, mam kurczaka więc może bym zrobiła jutro na obiad. Piwo ciemne?
    Cytuj
  • smajla 25 maj 2018, 10:14
    lubię typowo polskie danie jakim są flaki, koniecznie ze sporą ilości majeranku, ja używam tego z knorra bo bardzo ladnie i mocno pachnie, dodaje pysznego aromatu
    Cytuj
  • Ecia 26 maj 2018, 14:50
    Ogryzka ja najczęściej nacieram kurczaka właśnie złotym kurczakiem i nakładam go na butelkę i wg mnie najlepiej ciemne piwo, bo ma charakterystyczny smak przymrużenie oka Przynajmniej tak ostatnio robiłam przymrużenie oka
    Cytuj
  • Ogryzka 27 maj 2018, 19:34
    Ewcia dziś robiłam na obiad i powiem Ci, że wyszło genialnie. Nasmarowałam pałki Knorrem do złotego kurczaka i dałam majeranek. Butelka z piwem i do tego co się wytopiło dałam jeszcze łyżke miodu wielokwiatowego. Rewelacyjnie wyszło! Pyszny kurczak z chrupiącą skórka.
    Cytuj
  • Meggi85 30 cze 2018, 16:07
    U mnie dzis na obiad rosół, a pałki z kurczaka wyjełam z zupy, posypałam tym Knorr do złotego kurczaka i wrzuciłam na patelnię. Rewelacyjne wyszło.
    Cytuj
  • grzyb_h 31 lip 2018, 13:04
    Mojej żonie nie bardzo wychodzi kurczak pieczony. Jakoś zawsze skórka jest bardziej zapażona niż upieczona i jej taki rozmokniety od spodu wychodzi. Może skoro mówicie, że wystarczy jedna przyprawa ta do złotego kurczaka i kurczak wyjdzie to może ja pokaże jej jak to się robi. Marzy mi się taki chrupiący kurczak pachnący ziołami.
    Cytuj
  • Meggi85 2 sie 2018, 20:34
    Polecam wykorzystać pałki z kurczaka z rosołu. Genialny obiad i od razu dwa dania. Jak dasz to do złotego kurczaka to możesz zarówno je upiec w piekarniku jak i dac na patelnię.
    Cytuj
O urodzie, zdrowiu i modzie - dyskusje na forum
Poprzednia: Badania genetyczne