favore.pl
Favore.plZleceniaZlecenia rzemiosło i przemysłZlecenia przemysł (inne)Zlecenia lekki

Zlecę dostawę kotła warzelnego gazowego 300l dla kuchni, Żurawica, podkarpackie

Zlecenie straciło ważność.
Zobacz poniżej aktualnie dostępne podobne zlecenia.
Zlecenia widoczne poniżej skierowane są do wykonawców świadczących usługi. Zarejestrowani na Favore.pl wykonawcy otrzymują na swoje skrzynki e-mail zlecenia odpowiadające ich profilowi działalności. Wysyłka zleceń do wykonawców realizowana jest niezwłocznie po ich opublikowaniu w serwisie. Aby otrzymywać zlecenia ze swojej branży, zarejestruj się i dodaj usługę do odpowiedniej kategorii. rozwiń
KATEGORIE
Zleć wykonanie pracyprzebieraj w ofertach wykonawców Zarejestruj swoją firmęotrzymuj zlecenia na e-mail

Zlecę dostawę kotła warzelnego gazowego 300l dla kuchni, Żurawica nr 241611 (archiwum)

Zlecenie skierowane do usługodawców z województwa: podkarpackie
Data dodania: 27 paź 2014, 12:45
TREŚĆ ZLECENIA
Zlecę dostawę kotła warzelnego gazowego 300l dla kuchni

1. Przedmiotem zamówienia jest kocioł warzelny gazowy o pojemności 300 litrów.

2. Opis szczegółowy:
1) obudowa kotła winna być wykonana z blachy nierdzewnej. Winna składać się z osłony w kształcie walca zabezpieczającej zbiornik warzelny wraz z komorą spalania kotła oraz skrzynki sterowniczej, gdzie znajdują się instalacje: gazowa, elektryczna i wodna. Pod zaworem spustu strawy winien znajdować się otwór zabezpieczony osłoną po zdjęciu, której możliwy jest dostęp do palników. W osłonie winien znajdować się otwór do obserwacji palących się palników. Z tyłu kotła umieszczony musi być komin zakończony kratką osłonową;
2)zbiornik warzelny winien być skonstruowany w taki sposób, że jego płaszcz wewnętrzny i dno wewnętrzne stanowi przestrzeń warzelną natomiast płaszcz zewnętrzny i dno zewnętrzne tworzą przestrzeń zwaną ogrzewaczem (parownikiem). W dnie zewnętrznym zbiornika warzelnego winien znajdować się króciec spustowy z korkiem i uszczelką służący do zlewania wody z ogrzewacza;
3) pokrywa winna być zamontowana na przeciwwadze i otwierana za pomocą uchwytu, trudno nagrzewającego się;
4) zespół palników i pilota winien być umieszczony w komorze spalania pod dnem zewnętrznym zbiornika warzelnego. Dostęp do niego winien być możliwy po usunięciu osłony. Powinien on składać się z palników rurowych wielootworowych, palnika pilotowego, zapalacza iskrowego i czujnika płomienia (termopary);
5) układ sterowania pracą kotła winien posiadać układ z elektromagnetycznym zaworem gazowym, sterowanym regulatorem temperatury w parowniku. Zabezpieczenie kotła przed przegrzaniem realizowane winno być za pomocą elektronicznego układu kontroli poziomu wody z sondą pomiarową;
6) armatura bezpieczeństwa winna być podłączona do zbiornika ogrzewacza, który zabezpiecza kocioł przed nadmiernym wzrostem ciśnienia w ogrzewaczu w czasie grzania oraz do odpowietrzania podczas uruchamiania i likwidowania podciśnienia mogącego powstać w ogrzewaczu podczas schładzania;
7) kurek przelewowy winien określać optymalny poziom wody (górny poziom wody) w ogrzewaczu;
8) zawór do napełniania z lejkiem - winien służyć do napełniania ogrzewacza wodą;
9) instalacja zasilania wodą winna służyć do napełniania wodą zbiornika warzelnego oraz ogrzewacza, za pomocą obrotowej wylewki oraz zaworów.

3.Dane techniczne:
1)pojemność kotła 300 dm3,
2)szerokość kotła 1 300 +/- 30 mm,
3)głębokość kotła 1 500 +/- 30 mm,
4)wysokość od podłogi do kołnierza 900 +/- 30 mm,
5)wysokość całkowita z otwartą pokrywą 1950 +/- 30 mm,
6)odległość od podłogi zaworu spustowego 450 +/- 30 mm,
7)czas rozgrzewania wody (20 900C) do 120 min.,

4.Zasilanie:
1) gaz ziemny wysokometanowy (E)
2) odprowadzenia spalin Typ A1,
3) zasilanie elektryczne ~ 230V 50Hz.

5. Standard wyposażenia:
1) przyłącze wody zimnej,
2) bateria napełniająca wody zimnej.

6. Opcja:
1) przyłącze wody ciepłej i zimnej,
2) bateria napełniająca wody zimnej i ciepłej.

7. Oferowany przez Sprzedającego przedmiot zamówienia musi być fabrycznie nowy (rok produkcji 2014r.), musi być kompletny i po zamontowaniu, zainstalowaniu, ustawieniu gotowy do pracy bez żadnych dodatkowych zakupów i inwestycji.
8.Zaoferowany kocioł będący wyrobem gastronomicznym musi być dopuszczony do obrotu i używania oraz posiadać aktualne dokumenty PZH.

Dostawa do 30 listopada 2014r.

Oferty składać do dnia: 30-10-2014, godz: 10:00

Wybierz kategorię zleceń

Wybierz lokalizację