Zlecenia widoczne poniżej skierowane są do wykonawców świadczących usługi. Zarejestrowani na Favore.pl wykonawcy otrzymują na swoje skrzynki e-mail zlecenia odpowiadające ich profilowi działalności. Wysyłka zleceń do wykonawców realizowana jest niezwłocznie po ich opublikowaniu w serwisie. Aby otrzymywać zlecenia ze swojej branży, zarejestruj się i dodaj usługę do odpowiedniej kategorii.
rozwiń
Zlecę dostawę kotła warzelnego gazowego 300l dla kuchni, Żurawica nr 241611 (archiwum)
Zlecenie skierowane do usługodawców z województwa: podkarpackie
Data dodania: 27 paź 2014, 12:45
TREŚĆ ZLECENIA
Zlecę dostawę kotła warzelnego gazowego 300l dla kuchni
1. Przedmiotem zamówienia jest kocioł warzelny gazowy o pojemności 300 litrów.
2. Opis szczegółowy: 1) obudowa kotła winna być wykonana z blachy nierdzewnej. Winna składać się z osłony w kształcie walca zabezpieczającej zbiornik warzelny wraz z komorą spalania kotła oraz skrzynki sterowniczej, gdzie znajdują się instalacje: gazowa, elektryczna i wodna. Pod zaworem spustu strawy winien znajdować się otwór zabezpieczony osłoną po zdjęciu, której możliwy jest dostęp do palników. W osłonie winien znajdować się otwór do obserwacji palących się palników. Z tyłu kotła umieszczony musi być komin zakończony kratką osłonową; 2)zbiornik warzelny winien być skonstruowany w taki sposób, że jego płaszcz wewnętrzny i dno wewnętrzne stanowi przestrzeń warzelną natomiast płaszcz zewnętrzny i dno zewnętrzne tworzą przestrzeń zwaną ogrzewaczem (parownikiem). W dnie zewnętrznym zbiornika warzelnego winien znajdować się króciec spustowy z korkiem i uszczelką służący do zlewania wody z ogrzewacza; 3) pokrywa winna być zamontowana na przeciwwadze i otwierana za pomocą uchwytu, trudno nagrzewającego się; 4) zespół palników i pilota winien być umieszczony w komorze spalania pod dnem zewnętrznym zbiornika warzelnego. Dostęp do niego winien być możliwy po usunięciu osłony. Powinien on składać się z palników rurowych wielootworowych, palnika pilotowego, zapalacza iskrowego i czujnika płomienia (termopary); 5) układ sterowania pracą kotła winien posiadać układ z elektromagnetycznym zaworem gazowym, sterowanym regulatorem temperatury w parowniku. Zabezpieczenie kotła przed przegrzaniem realizowane winno być za pomocą elektronicznego układu kontroli poziomu wody z sondą pomiarową; 6) armatura bezpieczeństwa winna być podłączona do zbiornika ogrzewacza, który zabezpiecza kocioł przed nadmiernym wzrostem ciśnienia w ogrzewaczu w czasie grzania oraz do odpowietrzania podczas uruchamiania i likwidowania podciśnienia mogącego powstać w ogrzewaczu podczas schładzania; 7) kurek przelewowy winien określać optymalny poziom wody (górny poziom wody) w ogrzewaczu; 8) zawór do napełniania z lejkiem - winien służyć do napełniania ogrzewacza wodą; 9) instalacja zasilania wodą winna służyć do napełniania wodą zbiornika warzelnego oraz ogrzewacza, za pomocą obrotowej wylewki oraz zaworów.
3.Dane techniczne: 1)pojemność kotła 300 dm3, 2)szerokość kotła 1 300 +/- 30 mm, 3)głębokość kotła 1 500 +/- 30 mm, 4)wysokość od podłogi do kołnierza 900 +/- 30 mm, 5)wysokość całkowita z otwartą pokrywą 1950 +/- 30 mm, 6)odległość od podłogi zaworu spustowego 450 +/- 30 mm, 7)czas rozgrzewania wody (20 900C) do 120 min.,
4.Zasilanie: 1) gaz ziemny wysokometanowy (E) 2) odprowadzenia spalin Typ A1, 3) zasilanie elektryczne ~ 230V 50Hz.
5. Standard wyposażenia: 1) przyłącze wody zimnej, 2) bateria napełniająca wody zimnej.
6. Opcja: 1) przyłącze wody ciepłej i zimnej, 2) bateria napełniająca wody zimnej i ciepłej.
7. Oferowany przez Sprzedającego przedmiot zamówienia musi być fabrycznie nowy (rok produkcji 2014r.), musi być kompletny i po zamontowaniu, zainstalowaniu, ustawieniu gotowy do pracy bez żadnych dodatkowych zakupów i inwestycji. 8.Zaoferowany kocioł będący wyrobem gastronomicznym musi być dopuszczony do obrotu i używania oraz posiadać aktualne dokumenty PZH.