Favore.plBaza wiedzy

"Rośliny" w artykułach z kategorii Rozrywka, imprezy i sztuka

KATEGORIE
PROMOWANE USŁUGI
NAJNOWSZE ZLECENIA



Dodaj zlecenie
  • Co zabrać na letni obóz?

    Autor: KarolinaRoksela   |   23 lip 2023, 12:42   |   Dział: Artykuły
    Co zabrać na letni obóz?Lato to czas wypoczynku, relaksu i okresu na wyjazdy na obozy. Do wyboru są kolonie dla dzieci czy młodzieży, jak również tematyczne wyjazdy. Wymagają one jednak odpowiedniego przygotowania i zabrania praktycznych rzeczy. Na co zwrócić uwagę? Jakie wyróżnia się rodzaje obozów letnich? Odpowiedzi szukaj w naszym artykule!
  • Dzień Babci i Dziadka 2022: pomysły na najlepsze prezenty

    Autor: KarolinaRoksela   |   10 sty 2022, 13:21   |   Dział: Artykuły
    Dzień Babci i Dziadka 2022: pomysły na najlepsze prezentyDzień Babi i Dziadka świętujemy w Polsce w drugiej połowie stycznia. Choć są to dwa osobne święta, to często obchodzimy je tego samego dnia. W tych czasie nie powinniśmy zapomnieć o życzeniach! Zawczasu warto zaplanować również wizytę i przygotować prezenty. W poradniku przedstawiamy zestawienie najciekawszych pomysłów na upominki dla dziadków od kreatywnych, po praktyczne.
  • Yerba mate co kryje się pod tą obcojęzyczną nazwą?

    Autor: nowak-jakub   |   30 wrz 2015, 14:17   |   Dział: Artykuły
    Yerba mate  co kryje się pod tą obcojęzyczną nazwą?Dla jednych, yerba mate to codzienność, dla drugich był to eksperyment. Znajdą się i tacy, którzy nie mieli jeszcze okazji i styczności z tym napojem. Nie da się ukryć, że ten tajemniczy napój ma w sobie coś ciekawego, co przykuwa uwagę i dla wielu osób jest bardzo ciekawym tematem. Poznajmy zatem yerba mate i dowiedzmy się, jakie właściwości ma w sobie ten trunek.
  • Tequila - podstawowe informacje

    Autor: DarthLemon   |   26 mar 2015, 9:53   |   Dział: Artykuły
    Dzisiejsza tequila to trunek sięgający korzeniami jeszcze do czasów prekolumbijskich kiedy to plemiona Mezoameryki z Aztekami na czele wykorzystywały agawę jako podstawowy surowiec do wytwarzania niskoprocentowego alkoholu pulque. Dzięki przywiezionej przez Europejczyków sztuce destylacji możliwe stało się jej wzmocnienie do poziomu sięgającego 40%. Już w XVI wieku produkowany był mezcal: wysokoprocentowy destylat sporządzony z kilku gatunków zielonych agaw.