BIZNESPLAN - Profesjonalnie i szybko
Cała Polska
PIASKOWANIE I MALOWANIE PROSZKOWE FELG ŚLĄSKIE MAŁOPOLSKIE Kraków
Chrzanów, Oświęcim, Pszczyna (małopolskie)
Zakładanie ogrodów Wawer, Józefów, Wiązowna, Halinów, Dębe Wielkie
Wiązowna, Halinów, Wawer, Józefów, Warszawa (mazowieckie)
Chłodnictwo, komora chłodnicza, instalacja chłodnicza, klimatyzacja
Warszawa (mazowieckie)
Menu wolne od glutenu - moda czy konieczność? Ostatnio coraz częściej producenci reklamują swoje wyroby jako bezglutenowe i przekonują, że są zdrowsze. Jednak nie zawsze okazuje się to prawdą. Gluten w diecie zdrowego człowieka jest wręcz niezbędny - unikać powinni go głównie chorzy na celiakię.
Choć jesteśmy do niego przyzwyczajani już od pierwszych dni naszego życia, zdarza się, że mleko i jego przetwory wywołać mogą u nas reakcje alergiczne lub też nietolerancje pokarmowe. Choć na alergię na mleko zazwyczaj choruje się w pierwszych latach życia, skutki tej choroby odczuwane są także w późniejszym i dorosłym życiu.
Celiakia jest chorobą genetyczną, związaną z nietolerancją glutenu, czyli nietolerancją pszenicy, żyta, jęczmieniu i owsa. U chorych na celiakię dochodzi do zaburzeń wchłaniania substancji odżywczych, niedożywienia i niedoborów składników odżywczych w organizmie, a na końcu do wyniszczania organizmu. Co gorsze, nie istnieje jeden konkretny czynnik wywołujący chorobę. Wiadomo jednak, że choroba jest dziedziczna.