SZYNY CPM ARTROMOT, OPTIFLEX, WYPOŻYCZALNIA CAŁA POLSKA
Kraków (małopolskie)
Po wiośnie przychodzi lato. Coraz częściej odczuwane jako gorętsze i dłuższe. Co robić, jeśli temperatury sięgają 40stopni Celsjusza? Jak przeżyć upały? W jaki sposób można schłodzić organizm, gdy żar leje się znieba? Oto nasze wskazówki, jak radzić sobie w czasie upałów.
Potrzebują krwi, aby złożyć zdolne do rozwoju jaja. Atakują przede wszystkim wczesnym rankiem iwieczorem. Wabią je kwas mlekowy i amoniak. Komary. Jak się od nich odpędzić? Jak je wyeliminować? Czasem trudno o skuteczną metodę pozbycia się ich. Poniżej przedstawiamy kilka wypróbowanych sposobów, jak uwolnić się od komarów.
Każdy z nas ją zna, ale nie wszyscy wiemy, jak szerokie zastosowanie ma żurawina. Mały czerwony owoc mieści w sobie moc witamin. Zobacz, jakie właściwości ma żurawina!
Cedr to jedno z najpotężniejszych i najpiękniejszych drzew tajgi. Z jego nasion otrzymuje się olej cedrowy, który ma wszechstronne zastosowanie. Przede wszystkim pomaga przy profilaktyce oraz zwalczaniu chorób cywilizacyjnych. Sprawdź, do czego możesz go używać!
Narodowy spis biegaczy 2014 stworzony przez portal Polska Biega pokazał, że osoby biegające stanowią dużą grupę konsumentów, z którą warto się liczyć. Według raportu aż 84% z nich zgadza się ze stwierdzeniem, że warto zapłacić więcej za produkty dobrej jakości. Wiedzą o tym doskonale nie tylko marki sprzedające sprzęt czy stroje do biegania, ale również producenci żywności, m.in. marka Scandic Food produkująca dżemy.
Kiedy utrzymuje się u nas przez kilka dni ostry nieżyt żołądkowo - jelitowy, możemy być pewni jednego, dopadło nas zatrucie pokarmowe. Przyczyn występowania zatruć jest wiele, ale najczęściej powodują je bakterie i wirusy znajdujące się w żywności, zwłaszcza, kiedy za oknem jest podwyższona temperatura, co wpływa korzystnie na rozwój drobnoustrojów. Objawy zatrucia pokarmowego są zwykle takie same u wszystkich chorujących: zazwyczaj występują nudności, wymioty, bóle brzucha, biegunka, a niekiedy towarzyszy im gorączka.
Choć jesteśmy do niego przyzwyczajani już od pierwszych dni naszego życia, zdarza się, że mleko i jego przetwory wywołać mogą u nas reakcje alergiczne lub też nietolerancje pokarmowe. Choć na alergię na mleko zazwyczaj choruje się w pierwszych latach życia, skutki tej choroby odczuwane są także w późniejszym i dorosłym życiu.
Celiakia jest chorobą genetyczną, związaną z nietolerancją glutenu, czyli nietolerancją pszenicy, żyta, jęczmieniu i owsa. U chorych na celiakię dochodzi do zaburzeń wchłaniania substancji odżywczych, niedożywienia i niedoborów składników odżywczych w organizmie, a na końcu do wyniszczania organizmu. Co gorsze, nie istnieje jeden konkretny czynnik wywołujący chorobę. Wiadomo jednak, że choroba jest dziedziczna.