Bycie mamą to w Polsce spore wyzwanie: jedne mamy "mają dobrze", bo ich mężowie lub partnerzy pomagają w domach, inne mają niestety nieco gorzej... gdy mąż nie pomaga zupełnie i nawet do porąbania drewna na opał to panie łapią się za (przykład, bo akurat u mnie tak to właśnie wygląda) .
A jak to jest u Was? klasyczne role damsko - męskie?
Moje koleżanki również narzekają na swoich facetów. Jak się tak nasłucham o tych nierobach to tym bardziej doceniam swojego mężczyznę, który zawsze jest mi pomocny
Nie mogę złego słowa na męża powiedzieć, bo bardzo pomaga. A w czasie który dzięki niemu zaoszczędzam siedzę na www.rekomenduj.to . potem dostaję produkty do testowania z których mąż też bardzo się cieszy więc i dla niego to nagroda potem razem oceniamy
U nas raczej nie było ustalania, co kto robi, tylko jakoś tak naturalnie samo z siebie to wyszło. Więc ja sprzątam, gotuję, planuję listę zakupów i robię pranie, a mąż pali zimą w piecu, odgarnia śnieg, latem kosi trawę, naprawia jak coś się zepsuje, wynosi śmieci i myje samochód Nie są to jakieś sztywne reguły, wczoraj np. udało mi się namówić męża, żeby to On ugotował obiad