Favore.plForumO urodzie, zdrowiu i modzie

Francuska Smecta?

Aby dodać lub edytować usługę, musisz być zalogowany. Jeśli jeszcze nie masz konta, zarejestruj się teraz!
FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Francuska Smecta?

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
Wróć do forum: O urodzie, zdrowiu i modzie
  • hanka100 7 lut 2012, 13:46
    Witajcie. Widziałam w aptece dwa rodzaje Smecty - środek na problemy trawienne - polską i francuską. Ta francuska nie była opatrzona żadnym polskim słowem, nawet sposobu użycia nie było. Czy to jest taka sama Smecta co nasza polska?
  • literka 7 lut 2012, 17:52
    Wydaje mi sie, że tak ale dla pewności zapytaj w aptece i jeśli masz wybór to wybierz tę Smekte z polskimi napisami. Bez obaw będziesz mogła sprawdzić sposób dawkowania.Dziwię się, że w polskich aptekach można kupić produkty bez polskiego opisu.Po angielsku jeszcze mogłabym zrozumieć ale po francusku ???Paranoja!
  • nitkaa 7 lut 2012, 20:45
    Zawsze staraj się kupować leki z polskimi ulotkami, bez sensu żeby męczyć się z ich tłumaczeniem, a jeszcze by się przekręciło jakieś słowo, niestety co do smekty produkowana jest ona przez 2 różnych producentów dlatego mamy takie "niespodzianki" jak polskie i francuskie ulotki.

Pozdrawiam !
  • nadia1500 7 lut 2012, 20:56
    Też bym się zdziwiła... Kupując w polskiej aptece nie spodziewałabym się francuskiego produktu. Swoją drogą jeśli jest z apteki, powinien być sprawdzony, ale osobiście wolę kupować polskie leki, jakoś bardziej jestem do nich przekonana.
  • gawert 7 lut 2012, 21:04
    na sile we francji tez to biora i zyja uśmiech chyba ze produkcja chinska.
    polskie pomoze o tyle ze bedziemy mogli sobie poczytac co tam w srodku jest.
    zreszta to blad apteki oni powinni to wycofac
  • akinna 16 lut 2012, 12:49
    Ceny obu smect są takie same, to ja nie wiem dlaczego miałabym kupować tą po francusku. Jestem zwolennikiem polskich produktów i dlatego staram się takie kupować. Zwłaszcza gdy dołączona do leku ulotka czasami się przyda, a nie zawsze jest internet pod ręką.
  • pluskwa 17 lut 2012, 12:37
    dziwno to jest bo polskie prawo wymaga aby produkty wszystkie zawierały polska instrukcje obługi
  • akinna 12 mar 2012, 10:30
    To jest smecta z importu równoległego i nie wiem jak to jest z tym aby opatrzyć ją polskimi napisami. No ale jak w aptece widać, brakuje polskich opisów na preparacie z importu, więc lepiej prosić o polską.
  • literka 17 kwi 2012, 8:25
    Ale i tak na biegunkę Smekta jest najlepsza i najskuteczniejsza a przy tym tania.Ostatnio płaciłam 10,90zl za całe opakowanie, w którym jest 10 saszetek.Bez obaw można ja podać nawet małemu dziecku .
  • nitkaa 17 kwi 2012, 11:12
    Dokładnie, a w ostateczności zawsze możesz zajrzeć na ich stronę internetową, czy też na innych stronach internetowych, na szczęście teraz mamy takie czasy w których wszystko znajdziemy w internecie, co do samej smekty, obok tych naturalnych sposobów, to smekta naprawdę potrafi pomóc.
O urodzie, zdrowiu i modzie - dyskusje na forum
Poprzednia: Uzdrawianie
Następna: Moda Miss Sixty