Favore.plForumPozostałe tematy

Ubezpieczenie turystyczne

Aby dodać lub edytować usługę, musisz być zalogowany. Jeśli jeszcze nie masz konta, zarejestruj się teraz!
FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Ubezpieczenie turystyczne

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
Wróć do forum: Pozostałe tematy
  • ElaW 17 lut 2014, 21:47
    Hej, niebawem wybieram się na wakacje, jestem właśnie na etapie poszukiwania ubezpieczenia turystycznego. Możecie coś polecić?
  • belka74 22 lut 2014, 23:13
    Jest promocja gdzie można skorzystać i otrzymać bilet lotniczy, proszę https://www.libertydirect.pl/turystyczne/wspolpraca_z_LOTem.html
  • DytulaJ 30 cze 2014, 21:07
    Dobrze zapoznać się z OWU, tam wszystko jest zapisane. Ważne jest żeby takie ubezpieczenie chroniło od wypadków, które mogą spotkać w danym miejscu... Warto też sprawdzić firmę ubezpieczeniową, ponieważ gdy dojdzie już do jakiejś szkody, to trzeba o swoje pieniądze walczyć, np za pomocą kancelarii odszkodowawczej, jaką jest chociażby Pionier.
  • czarekza 5 lip 2014, 22:55
    Ja mogę polecić PZU WOJAŻER

Podstawowy zakres ubezpieczenia Wojażer - PZU Pomoc w Podróży obejmuje:
    - Ubezpieczenie kosztów leczenia,
    - Ubezpieczenie assistance Pakiet Podstawowy

Ubezpieczenie kosztów leczenia zapewnia ochronę w razie nagłego zachorowania lub nieszczęśliwego wypadku zaistniałych podczas podróży, w okresie ubezpieczenia. Zakresem obejmuje organizację pomocy medycznej wymaganej stanem zdrowia oraz pokrycie jej kosztów.
    1. leczenie szpitalne i ambulatoryjne (wizyty u lekarza, w szpitalu, badania, itp)
    2. transport medyczny (z miejsca wypadku, pomiędzy placówkami medycznymi, do szpitali, do miejsca zakwaterowania)
    3. dentysta
    4. zakup protez
    Ponadto assistance - w tym poszukiwania, wcześniejszy powrót do domu

Można dodać:
    - ubezpieczanie bagażu
    - następstwa nieszczęśliwych wypadków

W największym skrócie tak wyglądają zakresy ubezpieczenia turystycznego - oczywiści można je dostosować do wymagań i aktualnej potrzeby. Zachęcam do kontaktu
  • Rambo85 4 wrz 2016, 17:48
    O to ta oferta już trochę na rynku widnieje. Właśnie przeglądam różne opinie dotyczące danych towarzystw ubezpieczających. Wyliczając opłatę za ubezpieczenie turystyczne na 2 tygodnie wyszło mi ledwie 83, dokładnie - 83 zł, toż to psie pieniądze.
  • marcelv 31 paź 2016, 21:15
    Ja sobie najpierw wyszukuje interesujące mnie oferty ubezpieczenia turystycznego na stronie Rankomat, a potem czytam OWU. Co do kosztu takiego ubezpieczenia to rzeczywiście nie są to duże pieniądze.
  • mike012 1 maj 2019, 11:59
    Przed ostatnim wyjazdem wybrałem ubezpieczenie w Cuk, miało wszystko co potrzeba w podróży,
    Assistance
    Ubezpieczenie podróży zagranicznej
    ubezpieczenie bagażu
    sprzętu sportowego
    leczenie szpitalne, stomatologiczne
    konsultacje i wizyty lekarskie
    specjalistyczne badania
    zakup niezbędnych leków (zleconych przez lekarza)
    transport medyczny, m.in. transport do szpitala, powrót do miejsca zamieszkania
Pozostałe tematy - dyskusje na forum
Następna: 4 sektor majdan