Malowanie tapetowanie remonty Warszawa i okoliceWarszawa (mazowieckie)
Piasek Żwir Pspółka Transport Piaskarnia MiedzeszynTytus Transport Piasku Żwiru Wawer (mazowieckie)
Posadzki Wylewki maszynowe, Instalacje grzewcze, Ogrzewanie podłogoweOpole, Kluczbork, Gliwice, Lubliniec, Częstochowa (śląskie)
Udrożnienie rur kanalizacji, pogotowie kanalizacyjne, zatory RadomRadom, okolice (mazowieckie)
Meble na wymiar, produkcja, montaż, wykonanie mebli, solidnieCała Polska
Specjalizujemy się w nowoczesnych systemach tarasowych.Kraków limanowa, nowy sącz, wieliczka (małopolskie)
Bezpiecznie FREZOWANIE Usuwanie Subitu lepiku, kleju zrywanieWykładzinCała Polska
ABGCONSTRUCTION napisał:Witam, oprócz stosowania izolacji termicznej metodą natryskową otwartą i zamkniętą w zależności od obszaru stosowania są stosowane tradycyjne technologie instalacji termicznej w budownictwie wykorzystujące wełny mineralne czy też szklane , styropian w płytach lub w granulacie , płyty poliuretanowe jak i jeden z najnowocześniejszych materiałów izolacyjnych AEROŻEL-AEROGELS o lamdzie 0,014. Zastosowanie odpowiedniej izolacji zależy od obszaru stosowania jak i założeń co chcemy osiągnąć.I to jest profesjonalna wypowiedź. Pierwszej nie będę komentował bo na głupotę najlepsze lekarstwo to milczenie.
Pozdrawiam , ABG Construction
IKZE napisał:Ja w zasadzie chciałem zapytać o styropian, który kładzie się na posadzkę przed wylaniem betonu. Jestem aktualnie na etapie budowy domu i muszę wylać beton na podłogę, ale na [url=http://...]link http://betonnadom.pl/porady-wykonawcze/najczesciej-zadawane-pytania-dotyczace-betonu/wylewka-betonowa-jak-ja-zrobic[/url] przeczytałem, że powinno się przed tym położyć warstwę izolacji termicznej z twardego betonu. tyropian musi być zgodny z normą EN 13163:2012 i mieć odpowiednią twardość i niską ściśliwość. Pytanie jednak skąd wziąć taki styropian? czy każdy ma określoną normę? I czy kupię taki w normalnym sklepie budowniczym?A w zeszłym roku jak budowałeś to jaki dawałeś?