Niepowtarzalny smak i aromat włoskiej kuchni

Niepowtarzalny smak i aromat włoskiej kuchni nr 1588

Lokalizacja: Warszawa (woj. mazowieckie)

INFORMACJE
Cena
18 / sztuka
Kontakt
Wyślij e-mail
ul. Wilcza 35
00-678 Warszawa

tel: 22 6225654
Pokaż na mapie
Uwaga: podczas kontaktu powołaj się na Favore.pl i zapytaj o rabat
Strona WWW
brak
Godziny
pn-pt: 10:00-18:00
sb: 10:00-14:00
rozwiń
WYŚLIJ ZAPYTANIE
Przykładowe zapytanie
Pan Grzegorz chce położyć kafle na schodach...
Witam,

zlecę wyrównanie i położenie glazury na schodach zewnętrznych.
Powierzchnia schodów do ułożenia ok. 10m2. Termin wykonania: 14 dni.
Proszę o kontakt i wycenę robocizny, materiały są już zakupione.

Pozdrawiam
Grzegorz Kowalski
 [rozwiń]
Oświadczam, że znam i akceptuję Regulamin Favore.pl i wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celu korzystania z Serwisu favore.pl oraz dla wypełnienia prawnie usprawiedliwionych celów realizowanych przez Favore.pl Sp. z o.o. albo odbiorców danych zgodnie z Polityką Prywatności. Administratorem danych osobowych jest Favore.pl Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Grochowska 341 lok. 32.
Twoje dane osobowe będą przetwarzane w szczególności w celu wykonania Umowy zawartej z Tobą na podstawie Regulaminu, w tym do umożliwienia świadczenia usługi drogą elektroniczną oraz pełnego korzystania z serwisu favore.pl, w tym dodawania i publikowania zapytań/zleceń do Dostawców interesujących Cię usług i produktów oraz kontaktowania Cię z nimi. Gwarantujemy spełnienie wszystkich Twoich praw wynikających z ogólnego rozporządzenia o ochronie danych, tj. prawo dostępu, sprostowania oraz usunięcia Twoich danych, ograniczenia ich przetwarzania, prawo do ich przenoszenia, niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także prawo wyrażenia sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych osobowych. [zwiń]

OPIS USŁUGI


  MENU


MENU GŁÓWNE

ANTIPASTI
Przekąski
Starters


Antipasto Rusticoni
Wachlarz wędlin włoskich z grzankami
Selection of italian meat with toasts
35,-

Caprese
Sałatka z pomidorów, mozzarelli i bazylii
Sliced fresh tomatos, mozarella slices and basil
30,-

Carpaccio classico
Krojona polędwica z pieczarkami, parmezanem i kaparami
Slices of carpaccio with parmesan cheese, mushrooms and cappers
27,-

Carpaccio di bresaola
Suszone mięso wolowe z rucolą i parmezanem
Dried beef carpaccio with parmesan cheese and rucola
33,-

Carpaccio di salmone
Carpaccio z surowego łososia
Fresh salmon carpaccio
30,-

Carpaccio ripieno
Roladki surowej polędwicy z serem, rukolą i octem balsamicznym
Sirlion rolls stuffed with cheese and rucola with balsamic vinegar
35,-

Prosciutto crudo di Parma e melone
Szynka parmeńska i słodki melon
Italian ham and sweet melon
38,-

Involtini di salmone con rucola
Roladki z łososia ułożone na rukoli
Fresh salmon rolls with rucola
30,-

Mozzarella al forno con prosciutto
Mozzarella z pieca z szynką włoską i pomidorami
Roasted mozarella with Italian ham and tomatoes
30,-

Soute di cozze e vongole
Soute z małż i muli
Clamps and mussels soute
45,-

Bruschette miste
Mix grzanek
Mix of toasted bread
16,-

Tagliere di formaggi Italiani
Deska włoskich serów
Desk of Italian cheese
50,-

Insalata di polpo
Sałatka z ośmiornicy
Octopus salad
38,-



MINESTRE:
Zupy
Soups


Zuppa del giorno
Zupa dnia
Soup of the day
18,-


RISOTTI
Ryż
Rice

Risotto ai funghi porcini
Risotto z leśnymi grzybami
Risotto with boletus
35,-

Risotto Isabella
Risotto ze szparagami i szafranem
Risotto with asparagus and saffron
35,-


PRIMI PIATTI
Makarony własnego wyrobu
House-made Fresh Pasta


Tagliolini agli scampi
Tagliolini z Langustynkami
Tagliolini with scampi
43,-

Farfalle con sogliola e asparagi
Farfalle z rybą solą i szparagami
Farfalle with sole fish and asparagus
38,-

Spaghetti Tarantina
Spaghetti z krewetkami małżami i mulami
Spaghetti with clamps and mussels
45,-

Spaghetti ai frutti di mare
Spaghetti z owocami morza w sosie pomidorowym
Spaghetti with seafood in tomato sauce
38,-

Ravioli di pesce in salsa di Pescatrice
Włoskie pierożki nadziewane rybą i podawane w sosie z diabła morskiego
Ravioli stuffed with fish served in Pescatrice souce
47,-

Spaghetti alla Norma
Spaghetti z bakłażanem
Spaghetti with aubergine
33,-

Tortellini alla boscaiola
Tortellini in salsa rosa con funghi, prosciutto cotto
Tortellini w sosie z pomidorow, pieczarek, szynki, śmietany
Tortellini with tomato sauce, champignon,ham and cream
30,-

Tagliatelle gamberetti e zucchine
Tagliatelle z cukinią i krewetkami w sosie śmietanowym
Tagliatelle with zucchine and shrimps in cream sauce
33,-

Ravioli ai quattro formaggi
Włoskie pierożki z nadzieniem serowo szpinakowym w sosie z 4 serów
Ravioli filled with ricotta cheese and spinach in 4 cheese sauce
30,-

Gnocchi alla Sorrentina
Kopytka z sosem pesto
Gnocchi in pesto sauce
28,-

Gnocchi Castelmagno
Kopytka z Castelmagno (tradycyjnym serem dojrzewającym z Piemontu)
Gnocchi with Castelmagno ( typical cheese from Piemonte)
45,-

SECONDI PIATTI
Drugie dania
Second courses


Filetto di manzo al pepe verde con spinaci
Polędwica wołowa z zielonym pieprzem podawana ze szpinakiem
Beef fillet served in green pepper sauce served with spinach
58,-

Filetto di manzo al gorgonzola con riso
Polędwica wołowa w serze pleśniowym podawana z ryżem
Beef fillet served in gorgonzola cheese served with rice
58,-

Filetto di manzo ai funghi porcini con patate al forno
Polędwica wołowa w sosie borowikowym podawana z ziemniakami z pieca
Beef fillet served with boletus sauce served with fried potatoes
58,-

Flletto di manzo al timo in salsa di pere con verdure lesse
Polędwica wołowa z tymiankiem w sosie gruszkowym podawana z gotowanymi warzywami
Beef fillet with thyme and pear sause served with boiled vegetables
60,-

Filetto di manzo in salsa di Barolo con spinaci
Polędwica wołowa w sosie z wina Barolo podawana ze szpinakliem
Beef filet in Barolo wine sauce served with spinach
60,-

Petto di pollo in salasa di crema di noci con mele e riso
Perś z kurczaka w kremowym sosie z orzechów włoskich podawana z jabłkami i ryżem
Chicken breast with creamy walnuts sauce served with apples and rice
44,-

Petti di pollo alla Toscana con verdure lesse
Piersi kurczaka w sosie balsamicznym podawane
z gotowanymi warzywami
Chicken breast with balsamic sauce served with boiled vegetables
44,-



PESCE
Ryby
Fish


Gamberi all ‘aglio su piastra
Krewetki na gorącej patelni z masłem czosnkowym
Prawns with garlic butter served on hot pan
45,-

Filetti di sogliola alle mandorle con riso
Filet soli z migdałami podawany z ryżem
Sole fish fillet with almonds served with rice
49,-

Tonno agli aromi e verdure con riso
Tuńczyk w przyprawach z warzywami i ryżem
Aromatic Tuna fish with vegetables served with rice
60,-

Orata/Branzino al sale con riso
Dorada/Spigola w soli morskiej podawana z ryżem
Glithead under the sea salt served with rice
60,-

Orata o Branzino in foglie di uva con riso
Dorada lub Spigola owinięta w liście winogron podawana z ryżem
Glithead in grapes’ leaves served with rice
60,-

Gamberoni reali ripieni in salsa al cognac con riso
Krewetki Królewskie faszerowane w sosie z koniaku podawane z ryżem
Stuffed prawns with cognac souce served with rice
60,-

SU PRENOTAZIONE
Na zamówienie
On reservation
Aragosta,ostriche,cozze e vongole,moscardini,calamari,orata rosa,sogliola
Homar, ostrygi, małże, dorada różowa, ośmiorniczki, kalmary, sola
Lobster, oysters, clamps, mussels, pink glithead, octopus squid, sole fish


CONTORNI
Dodatki
Side orders

Spinaci burro e parmigiano
Szpinak z masłem i parmezanem
Spinach with butter and parmesan cheese
18,-

Spinaci all aglio
Szpinak z patelni z czosnkiem i cytryną
Fried pan spinach with garlic and lemon
18,-

Riso
Ryż
Rice
10,-

Verdure lesse
Warzywa gotowane
Boiled vegetables
18,-

Verdure grigliate
Grillowane warzywa
Grilled vegetables
18,-

Patate frite
Frytki
Fries
12,-

Patate al forno
Ziemniaki z pieca
Fried potatoes
12,-

Insalate
Salatki
Salads

Insalata verde
Zielona sałata
Lettuce
15,-

Insalata di pollo
Sałata zielona, pomidor, kurczak z grilla, oliwki
Lettuce, tomatoes, grilled chicken, olives
23,-

Insalata mista
Sałata zielona, pomidory, ogórki, marchew, oliwki
Lettuce, tomatoes, cucamber, carrot, olives
18,-

Insalata greca
Ser feta,papryka,pomidor, mozzarella, oliwki
Feta cheese, paprika, tomatoes, mozzarella cheese, olives
23,-


DOLCI
Desery
Desserts


Tiramisu’
Traditional italian dessert with mascarpone cheese and coffe
18,-

Panna cotta
Cream pudding
18,-

Zabaione caldo
18,-

Crema caramellata dello Chef
16,-

Macedonia con gelato
(frutta di stagione)
25,-




ZAPRASZAMY!


Zapraszam serdecznie do kontaktu poprzez formularz.
Oddzwonię lub odpiszę niezwłocznie.
Wyślij zapytanie przez formularz


INNE USŁUGI TEGO UŻYTKOWNIKA
OPINIE O UŻYTKOWNIKU
Niepowtarzalny smak i aromat włoskiej kuchni - galeria
Niepowtarzalny smak i aromat włoskiej kuchni Oceń: OceńOceńOceńOceńOceń - średnia ocen: 4,5 na 5 (liczba ocen: 3)
Poprzednia usługa: WOOF. COM. PL Szkolenie psów FRISBEE pasterstwo W - w   Następna usługa: Nauczymy CIę angielskiego! Between zaprasza!