SOGA
Profesjonalny system obsługi punktów gastronomicznych SOGA stanowi niezwykle przydatne narzędzie wspierające funkcjonowanie każdej restauracji, baru, kawiarni, etc.
Poza podstawowymi funkcjami, takimi jak:
- obsługa rachunków,
- zarządzanie zamówieniami oraz
- wystawianie paragonów i faktur,
system pozwala na dokładne monitorowanie sprzedaży i szczegółowe rozliczanie kelnerów.
Przejrzysty i bardzo czytelny układ programu umożliwia niezwykle szybkie opanowanie go przez pracowników - także tych mniej obytych z komputerem.
Dzięki bardzo przejrzystej konstrukcji programu, zarządzający systemem może go w dowolny sposób konfigurować, odzwierciedlając rzeczywisty układ stolików czy budując wygodne menu. Osobnym modułem wchodzącym w skład pakietu dla gastronomii jest moduł magazynowy, który uzupełnia działanie całego systemu o możliwość szczegółowego rozliczania stanów oraz wartości magazynu, budowania receptur oraz ewidencjonowania dokumentów od dostawców.
Na uwagę zasługuje również możliwość współpracy z oprogramowaniem hotelowym, co znacznie zwiększa możliwości wykorzystania programu.
GASTRO SZEF
Program Gastro SZEF pozwala prowadzić gospodarkę magazynową firmy gastronomicznej. W oparciu o dokumenty magazynowe oraz sprzedaży, w tym sprzedaż zrealizowaną na stanowiskach kelnerskich. Na podstawie założonych kart kalkulacyjnych program wykonuje odpowiednie rozchody składników potraw, oblicza kalkulacje, marże, wsad do kotła oraz zapotrzebowanie surowcowe. Dane z programu są podstawą ewidencji materiałowej w cenach zakupu oraz gastronomicznych, również z automatyczną dekretacją do wybranych systemów finansowo-księgowych.Ogromną zaletą programu jest możliwość podłączenia do komputera kas fiskalnych, na których rejestrują sprzedaż kelnerzy. Pozwala to stworzyć całościowy, skomputeryzowany system rozliczania gastronomii od dostaw surowców do sprzedaży potraw. Komunikacja z kasami jest dwukierunkowa. Z jednej strony program wysyła do kas informacje o artykułach (nazwy, ceny, itp.), grupach towarowych, kelnerach, rozkładzie klawiatury; z drugiej strony pobiera z kas informacje o sprzedaży potraw, obrocie syntetycznym całej kasy oraz poszczególnych kelnerów. Dzięki takiemu rozwiązaniu kasy po wstępnym zaprogramowaniu przez serwis, nie wymagają od obsługi żadnej umiejętności programowania, gdyż całość wymiany danych prowadzona jest przez program GASTRO.
SOHO
Nowoczesny system przeznaczony do obsługi hoteli oraz innych obiektach branży hotelarsko-turystycznej należących do segmentu małych i średnich. Został stworzony z myślą o tych, którzy poszukują przyjaznego, a jednocześnie niezwykle sprawnego narzędzia do zarządzania hotelem. Jego wszechstronność pozwala na zastosowanie w obiektach o różnym charakterze, począwszy od małych pensjonatów dysponujących jedynie kilkoma pokojami, a skończywszy na hotelach z częścią gastronomiczną oraz dodatkowymi atrakcjami, jak np. usługi SPA. Bogactwo funkcji programu pozwala nie tylko na sprawną obsługę recepcji, ale również na efektywne zarządzanie całym obiektem.
CHART
System oprogramowania Hotelowego Chart, to w pełni oparte na bazie danych SQL oprogramowanie kompleksowo zarzadzające hotelem. Dodatkowo dzięki pełnej integracji z programami rodziny Gastro pozwala całkowicie zarządzać informacjami dotyczącymi pobytu pojedynczego gościa lub zorganiozwanej grupy gosci lub kuracjuszy w kompleksie hotelarsko-rekreacyjnym. System CHART znajduje zastosowanie w hotelach miejskich, pensjonatach, ośrodkach wypoczynkowych, sanatoryjnych i wczasowych. Program, pomimo że zawiera bogaty pakiet funkcji obsługujących czynności recepcyjne oraz wspomagające zarządzanie, charakteryzuje sie łatwością obsługi. Nie sprawia żadnych problemów osobie zaznajomionej z podstawowymi zasadami obsługi komputera w środowisku MS Windows.
|