favore.pl
Szkolenie HACCP, podstawy, wdrażanie, audyt.

Szkolenie HACCP, podstawy, wdrażanie, audyt. nr 225462

Lokalizacja: Gliwice, Kraków, Skawina (woj. małopolskie)

WYŚLIJ ZAPYTANIE
Przykładowe zapytanie
Pan Grzegorz chce położyć kafle na schodach...
Witam,

zlecę wyrównanie i położenie glazury na schodach zewnętrznych.
Powierzchnia schodów do ułożenia ok. 10m2. Termin wykonania: 14 dni.
Proszę o kontakt i wycenę robocizny, materiały są już zakupione.

Pozdrawiam
Grzegorz Kowalski
 [rozwiń]
udostępnionych przeze mnie danych osobowych w celu korzystania z Serwisu favore.pl oraz w celu realizacji prawnie uzasadnionych celów Współadministratorów danych. Współadministratorami są Favore.pl Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Postępu 14A, We Net Group S.A. z siedzibą w Warszawie przy ul. Postępu 14A oraz We Net Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Postępu 14A. Oświadczam, że są mi znane cele przetwarzania danych osobowych oraz moje uprawnienia. [zwiń]

INFORMACJE
Cena
470 / sztuka
Kontakt
Tomasz Walaszczyk
HR Training
Wyślij e-mail
ul. Graniczna 55/3
44-121 Gliwice

tel: 796067726796067726
tel: 327209687327209687
fax: 324417334
Pokaż na mapie
Uwaga: podczas kontaktu zapytaj o rabat dla klientów favore.pl
Strona WWW
brak
Godziny
pn-pt: 09:00-17:00
sb: 09:00-17:00
nd: 09:00-17:00
Szkolenie może być zorganizowane w dowolnym czasie
rozwiń
OPIS USŁUGI

PROGRAM SZKOLENIA HACCP

Cel szkolenia:

Uzyskanie odpowiedzi na pytanie co to jest system HACCP, jakie są warunki jego wdrażania, dokumentowania i auditowania. Poznanie wymagań prawnych w Polsce dla systemu HACCP. Poznanie zasad GMP, GHP i HACCP wg Codex Allimentarius. Poznanie wytycznych do opracowania systemu HACCP. Poznanie sposobów prowadzenia i dokumentowania auditu.

Zajęcia będą prowadzone w różnych formach wykładu, dyskusji, pracy w zespołach, analizy konkretnego przypadku z zastosowaniem środków multimedialnych. Słuchacze otrzymają na własność materiały szkoleniowe związane z przerabianymi tematami.


Dla kogo przeznaczone jest szkolenie:

Pracownicy gastronomii  zaangażowani w realizację zadań systemowych HACCP, pełniący funkcje koordynatora systemu, audytora wewnętrznego, specjalisty ds. HACCP.


Szczegółowy program szkolenia

Dzień pierwszy:

9:00 – 9:30 – sprawy organizacyjne

9:30 – 10:30 - Wymagania Codex Allimentarius, wymagania prawne

  • Omówienie zasad GMP
  • Omówienie zasad GHP
  • Dokumentacja zasad GMP i GHP
  • Omówienie wymagań Codex Allimentarius
  • Ćwiczenie 1 - Analiza stanu wdrożenia GMP i GHP

10:30 – 10:45 – przerwa na kawę

10:45 – 12:45- Podstawy tworzenia dokumentacji

  • Rola dokumentacji systemu HACCP
  • Skład dokumentacji systemu HACCP

 

  • Etapy tworzenia dokumentacji HACCP
  • Układ i wygląd Księgi HACCP, procedury i instrukcji
  • Omówienie wymagań normy ISO 22000:2005

12:45 – 13:15 – Przerwa na lunch

 

 

13:15 – 15:00 - Zasady i kroki HACCP  

  • 7 zasad i 12 kroków HACCP - wprowadzenie
  • Ćwiczenie 3 - powołanie zespołu ds. HACCP
  • Ćwiczenie 4 - przygotowanie dokumentów dla zespołu HACCP

15:00 – 15:15 – przerwa

15:15 – 17:00 – Zasady i kroki HACCP - cd

  • Opis produktu, schemat technologiczny procesu produkcji
  • Ćwiczenie 5 - Opis produktu
  • Ćwiczenie 6 - Schemat technologiczny
  • Omówienie 1 zasady HACCP - Analiza zagrożeń
  • Ćwiczenie 7 - analiza zagrożeń
  • Omówienie 2 zasady HACCP - Wyznaczanie punktów krytycznych
  • Ćwiczenie 8 - wyznaczanie krytycznych punktów kontrolnych

Dzien drugi:

9:00 – 10:45 HACCP - działania naprawcze

  • Omówienie 3, 4 i 5 zasady HACCP
  • Ćwiczenie 9 - wyznaczenie wartości krytycznych
  • Ćwiczenie 10 - monitorowanie CCP
  • Ćwiczenie 11 - działania naprawcze dla CCP

11:00 – 12:00 HACCP - weryfikacja

  • Omówienie 6 zasady HACCP - audyty i przeglądy systemu
  • Ćwiczenie 12 - opracowanie procedury - weryfikacja systemu HACCP
  • Omówienie 7 zasady HACCP - dokumentowanie
  • Ćwiczenie 13 - zebranie dokumentacji systemu HACCP

 

12:00 – 12:30 - lunch

12:30 – 13:00 -Przygotowanie i przeprowadzenie auditu

  • Co to jest audyt , kto to jest audytor, rodzaje i etapy przeprowadzenia

 

13:00 – 14:00 -Proces przygotowania audytu

  • Wymagania odnośnie auditora
  • Lista pytań kontrolnych
  • Badanie dokumentacji

14:15 – 15:00- Proces przeprowadzenia audytu

  • Spotkanie otwierające
  • Zdobywanie informacji
  • Rodzaje pytań
  • Obserwacja działań
  • Zachowanie audytora
  • Niezgodności
  • Ćwiczenie 14 - przygotowanie audytu
  • Ćwiczenie 15 - studium przypadku

15:15 – 16:00 Zakończenie audytu

  • Program zakończenia audytu
  • Inicjowanie działań korygujących
  • Raportowanie
  • Ćwiczenie 16 - zakończenie audytu

16:00 – 17:00 – podsumowanie, rozdanie certyfikatów



Zapraszam serdecznie do kontaktu poprzez formularz.
Oddzwonię lub odpiszę niezwłocznie.
Wyślij zapytanie przez formularz

INNE USŁUGI TEGO UŻYTKOWNIKA
INFORMACJE
Cena
470 / sztuka
Kontakt
Tomasz Walaszczyk
HR Training
Wyślij e-mail
ul. Graniczna 55/3
44-121 Gliwice

tel: 796067726796067726
tel: 327209687327209687
fax: 324417334
Pokaż na mapie
Uwaga: podczas kontaktu zapytaj o rabat dla klientów favore.pl
Strona WWW
brak
Godziny
pn-pt: 09:00-17:00
sb: 09:00-17:00
nd: 09:00-17:00
Szkolenie może być zorganizowane w dowolnym czasie
rozwiń
OPINIE O UŻYTKOWNIKU tomicky
W trosce o wiarygodność opinii oraz reputację usługodawców rejestrujemy adresy IP komputerów, z których wystawiane są opinie.
Użytkownik wystawiający opinię proszony jest również o podanie danych kontaktowych, które nie są jednakże weryfikowane.
Szkolenie HACCP, podstawy, wdrażanie, audyt. - galeria
Szkolenie HACCP, podstawy, wdrażanie, audyt. Oceń: OceńOceńOceńOceńOceń - średnia ocen: 4,5 na 5 (liczba ocen: 6)
Poprzednia usługa: Hydraulika wieliczka=798 682 905   Następna usługa: Obsługa informatyczna firm