Grupa Money.pl
Fredomatic - wyposażanie lokali gastronomicznych

Fredomatic - wyposażanie lokali gastronomicznych nr 7644

Lokalizacja: Kraków (woj. małopolskie)

Wyślij zapytanie Pokaż na mapie Wyznacz trasę Zobacz opinie lub Wystaw opinię Obserwuj
INFORMACJE
Kontakt
"FREDOMATIC" Sp. z o.o.
ul. J. Conrada 65
31-357 Kraków

Wyślij e-mail
Pokaż na mapie
Wyznacz trasę Uwaga: podczas kontaktu powołaj się na Favore.pl
Godziny
pn-pt: 10:00-18:00
sb: 10:00-14:00
rozwiń
OPIS USŁUGI


Firma FREDOMATIC działa na rynku polskim od 1991 roku w branży wyposażenia lokali gastronomicznych.

Wyposażamy: hotele, restauracje, kawiarnie, bary, pizzerie, stołówki szkolne, szpitalne i pracownicze.

Z uwagi na bardzo szeroki zakres naszej oferty jesteśmy w stanie dobrać wyposażenie dostosowane do możliwości lokalowych i finansowych każdego inwestora.

Nasz asortyment: profesjonalne urządzenia gastronomiczne grzewcze i chłodnicze, meble dla gastronomii ze stali nierdzewnej oraz różnego typu drobny sprzęt kuchenny. Dysponujemy urządzeniami produkcji niemieckiej, włoskiej oraz pełną gamą sprzętu polskiego.

Jesteśmy autoryzowanym przedstawicielem takich producentów jak: CONVOTHERM, LOZAMET, KROMET-SPOMASZ. Reprezentujemy również firmy: WINTERHALTER, DORA METAL, MA-GA, BOLARUS, ROLLER GRILL, FETCO, ROBOT COUPE.

Współpracę z klientami rozpoczynamy już na etapie projektowania. Na życzenie klienta opracowujemy projekty technologii kuchni i zatwierdzamy je w stosownych instytucjach (Sanepid, BHP itd.).

Mając świadomość jak ważna dla naszych klientów jest ciągła i bezawaryjna praca kuchni, szczególny nacisk kładziemy na szybką i sprawną obsługę serwisową, w okresie gwarancyjnym jak i po jego upływie. W celu utrzymania sprawności działania urządzeń wykonujemy przeglądy techniczne i konserwację sprzętu.

Zapraszamy do grona naszych klientów oraz do zapoznania się z naszą ofertą.
Urządzenia do obróbki termicznej
Grupę urządzeń do obróbki termicznej stanowią:
  • Trzony kuchenne elektryczne (płytowe, caramiczne, indukcyjne) i gazowe z piekarnikiem lub bez
  • Piekarniki elektryczne i gazowe z termoobiegiem lub bez
  • Patelnie elektryczne i gazowe
  • Płyty bezpośredniego smażenia elektryczne i gazowe
  • Kotły warzelne elektryczne, gazowe i parowe
  • Bemary
  • Rożna elektryczne i gazowe
  • Gyrosy elektryczne i gazowe
  • Taborety podgrzewcze elektryczne i gazowe
  • Frytownice elektryczne i gazowe jedno lub dwukomorowe
  • Urządzenia specjalne:
    • Elektryczne urządzenie do gotowania makaronu
    • Elektryczny smażalnik do pączków, precli, ryb itp.
    • Elektryczny wyparzacz gastronomiczny
    • Stanowiska robocze
Urządzenia mogą pracować jako niezależne elementy lub zestawione w ciągu technologicznym (linia lub wyspa). W zależności od przeznaczenia i wielkości kuchni wyposażanego lokalu istnieje możliwość doboru stosownej linii technologicznej o głębokości urządzeń:
  • Linia 600 mm, 650 mm - snack bary, restauracje na stacjach paliw, małe restauracje do 100 osób.
  • Linia 700 mm - restauracje, mniejsze i średnie kuchnie hotelowe, stołówki szkolne itp.
  • Linia 850 mm, 900 mm - urządzenia alecane są w szczególności w dużych kuchniach zbiorowego żywienia typu stołówki pracownicze, szpitalne, duże kuchnie restauracyjne i hotelowe.


Producenci: KROMET-SPOMASZ, LOZAMET, LOTUS, MIDI PROFI, EKU-METALLBAU
Piece konwekcyjno-parowe


Jeden piec - tysiące możliwości

Gotowanie, pieczenie,smażenie, grillowanie, duszenie, blanszowanie, odgrzewanie -wszystko przy użyciu tylko jednego urządzenia - pieca konwekcyjno-parowego CONVOTHERM. Programowalna książka kucharska pieca na 250 przepisów, każdy z możliwością zapisania 20 kroków jest doskonałym narzędziem w rękach każdego szefa kuchni, dając możliwość wprowadzenia do pamięci pieca każdej, nawet najbardziej wyrafinowanej receptury. Raz dopracowany i zapamiętany przepis może być odtwarzany wielokrotnie, dzięki czemu możemy zagwarantować naszym gościom zawsze najwyższą jakość potrawy przygotowanej według tej samej, najlepszej receptury niezależnie od zmieniającej się obsługi kuchni. Oprogramowanie pieca CONVOTHERM umożliwia naturalnie wprowadzanie dowolnych zmian w zapamiętanych już przepisach, pozwalając tym samym na kreatywność szefów kuchni i udoskanalanie naszego menu.

Specjalna konstrukcja pieca, oparta na zastosowaniu tzw "Systemu Zamkniętego" gwarantuje automatycznie idealny klimat w komorze pieca,co skutkuje zawsze najwyższą jakością posiłków przy mininalnym zużyciu energii zewnętrznej. W szpitalach, dużych stołówkach, na bankietach lub w cateringu niezwykle pomocną jest procedura Cook&Chill, pozwalająca na wydanie dużej ilości potraw w jednakowym czasie. Procedura jest prosta-wszystkie potrawy przyrządzamy i układamy na talerzach, schładzamy, przechowujemy, a nastepnie-tuż przed podaniem- odgrzewamy przy zastosowaniu programu regeneracji.

Ciepłe i znakomitej jakości posiłki gotowe są do spożycia już po 4-6 minutach. Dzięki specjalnemu systemowi bankietowemu CONVOTHERM walory smakowe i wizualne potrawy zregenerowanej są identyczne jak pierwotnie przygotowanego dania. Piec CONVOTHERM przystosowany jest w pełni do wprowadzenia systemu HACCP. Oprogramowanie PC-HACCP archiwizuje automatycznie wszystkie dane z każdego procesu obróbki termicznej, które możemy odtworzyć w każdym czasie.
Wyślij e-mail

Wyślij e-mail
Wyślij e-mail
Nowością w naszej ofercie są piece konwekcyjno-parowe i piekanicze firmy RETIGO. Właściwościami charakterystycznymi wszystkich modeli są:
  • mikroprocesorowe sterowanie elektroniczne, czas aktualny
  • higieniczna i bezpieczna przestrzeń wewnętrzna, bez ostrych krawędzi, z zaokrąglonymi kątami wewnętrznymi
  • optymalna równomierność pieczenia dzięki dwustronnej wentylacji
  • doskonałe oświetlenie wnętrza żarówkami halogenowymi
  • podwójna szyba drzwiowa uniemożliwia straty ciepła z komory pieca
  • rynienka do zbierania kondensatów pod drzwiami i pod komorą gotowania.
  • dwa przyłącza wody - jedno dla wody zmiękczonej, drugie dla wody nie uzdatnionej
  • możliwość wyjmowania uszczelki w celu konserwacji
  • rozpiętość wytwarzania pary - sterowanie wilgotnością Wyślij e-mail % w pięciu stopniach
  • temperatura gotowania: Wyślij e-mail oC
  • zasilanie - 3N /400V/50Hz

Wyposażenie standardowe:
model Praktik.
Załączone: prysznic, wentylator z autorewersem, szybkie schładzanie, higieniczna komora do gotowania

 

model Standard.
Załączone: prysznic, wentylator z autorewersem, szybkie schładzanie, higieniczna komora do gotowania, 99 programów po 5 kroków, sonda, dodatkowy natrysk pary manualny

 

model Comfort.
Załączone: prysznic, wentylator z autorewersem, szybkie schładzanie, higieniczna komora do gotowania, 99 programów po 5 kroków, sonda, dodatkowy natrysk manualny pary delta t, niskotemperaturowe gotowanie, duży wyświetlacz ciekłokrystaliczny, taktowanie wentylatora, półobroty wentylatora, ustawienie wilgotności 0 - 100%, sterowana klapa elektroniczna do odpowietrzenia komory, konektor do podłączenia do komputera, QW szybkie wyświetlanie programów

 


HACCP: software HACCP, podłączenie do PC.

Możliwości dodatkowego wyposażenia:

model PRAKTIK
  • sonda termiczna
  • sterowana klapa elektroniczna do odpowietrzenia komory
  • moduł HACCP (kabel, konektor, moduł pamięci, oprogramowanie)
model STANDARD
  • sterowana klapa elektroniczna do odpowietrzenia komory
  • moduł HACCP (kabel, konektor, moduł pamięci, oprogramowanie)
model COMFORT
  • moduł HACCP (kabel, konektor, oprogramowanie, bezpośrednie drukowanie)

Maszyny zmywające

Winterhalter to uznany od lat producent zmywarek. Nowatorskie rozwiązania problemów związanych ze zmywaniem naczyń sprawiły, iż przoduje na rynku hotelarskim, gastronomicznym, piekarniczym, ciastkarskim i przetwórstwa mięsnego.

Zmywarki Winterhalter wyposażone są w panel elektronicznego sterowania zabezpieczony przed uszkodzeniami mechanicznymi i wodą.

Urządzenia te jako jedyne posiadają 4 stopniowy system filtracji: sita + system Cyclo Mediamat - zobacz prezentację(flash). Dzięki takiemu rozwiązaniu pierwsze i pięćsetne naczynie jest tak samo umyte bez ponownego tankowania zmywarki.


Efektywne oszczędzanie kosztów zapewniają Państwu:

  • 2 lata gwarancji na elementy elektroniczne
  • wbudowana pamięć do kontroli i analizy zużycia
  • izolowana cieplnie, dwuścienna maszyna



Mediamat Cyclo jest konsekwentnym rozwinięciem wynalazku firmy Winterhalter - Mediamatu. Czyści on całkowicie ług myjący z najdrobnieszych zanieczyszczeń, oczyszczony ług ponownie doprowadza do zbiornika i automatycznie usuwa cząsteczki zanieczyszczeń

Wyślij e-mailWyślij e-mail
  LOZAMET to producent zmywarek gastronomicznych z najdłuższą tradycją na polskim rynku. Zmywarki LOZAMET należą do najczęściej kupowanych urządzeń stosowanych w zmywalniach gastronomicznych. Znajdują zastosowanie w hotelach, szpitalach, szkołach, restauracjach, pizzeriach i małej gastronomii.
Wyślij e-mail
Wyślij e-mail
Wyślij e-mail Wyślij e-mailWyślij e-mailWyślij e-mailWyślij e-mailWyślij e-mailWyślij e-mailWyślij e-mailWyślij e-mail
 
Wyślij e-mail
Wyślij e-mail
Wyślij e-mail

Urządzenia chłodnicze

Urządzenia chłodnicze i mroźnicze zaplecza gastronomicznego w naszej ofercie obejmują między innymi:

  • szafy chłodnicze (0 do +7 C) i witryny chłodnicze (0 do +10 C) o pojemnościach od 400 do 1400 litrów
  • szafy niskotemperaturowe (-18 do -20 C) i witryny niskotemperaturowe (-16 do -18 C)
  • szafy dwutemperaturowe
  • stoły cłodnicze
  • lady chłodnicze
  • witryny cukiernicze
  • dystrybutory do lodów
  • witryny sałatkowe
  • bufety śniadaniowe
  • regały chłodnicze
  • zamrażarki skrzyniowe



Producenci: BOLARUS, MAWI, DORA METAL, JUKA.

Meble technologiczne

W naszej ofercie znajdzie Państwo wszelkiego typu meble technologiczne ze stali nierdzewnej przewidziane do wyposażenia kuchni w różnego typu obiektach gastronomicznych oraz w masarniach, piekarniach, sklepach i różnego typu zakładach przetwórstwa spożywczego. Meble wykonane są ze stali nierdzewnej, kwasoodpornej, chromowo-niklowej. Naczelną zasadą konstrukcji tych mebli jest ich estetyka, niezawodność oraz łatwość w utrzymaniu czystości. Produkty należące do tej grupy to stoły robocze, zlewozmywaki, baseny, szafy przelotowe i magazynowe, półki, regały, wózki, pojemniki, okapy wentylacyjne.


Realizujemy również indywidualne zamówienia na wykonanie mebli o nietypowych wymiarach.

Samoobsługowe ciągi wydawcze

Poza urządzeniami i meblami funkcjonującymi samodzielnie posiadamy również zintegrowane zestawy urządzeń grzejnych i chłodniczych, które uzupełnione funkcjonalnymi segmentami neutralnymi, służą do sprawnego oraz bardzo efektywnego wydawania dużej ilości zimnych i gorących dań.

Ciagi zestawiane są indywidualnie wg. potrzeb i preferencji inwestora.

W sład dowolnie zaprojektowanych ciągów mogą wchodzić:

  • urządzenia utrzymujące potrawy w stanie gorącym: bemary, stoły podgrzewane, podgrzewacze nastawiane
  • urządzenia do eksponowania i serwowania dań w stanie schłodzonym: lady sałatkowe, lady na napoje, stoły chłodnicze
  • elementy uzupełniające ciąg, usprawniające obsługę: segmenty neutralne, stanowiska kasowe, stanowiska do wydawania talerzy, tac i sztućców


Urządzenia do przeróbki mechanicznej
Urządzenia do obróbki mechanicznej to szeroka grupa produktów wspomagających pracę na zapleczu kuchennym.

Wyślij e-mailWyślij e-mail
Należą do nich: Wyślij e-mail Wyślij e-mail


Producenci: ROBOT COUPE, MA-GA, MESKO, LOZAMET, SPOMASZ-NAKŁO, GENERALMACHINES.
Wyślij zapytanie Pokaż na mapie Wyznacz trasę Zobacz opinie lub Wystaw opinię Obserwuj
OPINIE O UŻYTKOWNIKU
Fredomatic - wyposażanie lokali gastronomicznych - galeria - wyświetleń 7866
Fredomatic - wyposażanie lokali gastronomicznych Oceń: OceńOceńOceńOceńOceń - średnia ocen: 4,5 na 5 (liczba ocen: 8)
Poprzednia usługa: KOREKCJA MAŁŻOWIN USZNYCH Profesjonalnie u NAS!!   Następna usługa: KOREKCJA NOSA Z nami będziesz zadowolony!! ZOBACZ
Monetized by Business Ad Network