favore.pl
Klimat wczesnego rocknrolla, California Retro

Klimat wczesnego rocknrolla, California Retro nr 848

Lokalizacja: Warszawa (woj. mazowieckie)

WYŚLIJ ZAPYTANIE
Przykładowe zapytanie
Pan Grzegorz chce położyć kafle na schodach...
Witam,

zlecę wyrównanie i położenie glazury na schodach zewnętrznych.
Powierzchnia schodów do ułożenia ok. 10m2. Termin wykonania: 14 dni.
Proszę o kontakt i wycenę robocizny, materiały są już zakupione.

Pozdrawiam
Grzegorz Kowalski
 [rozwiń]
udostępnionych przeze mnie danych osobowych w celu korzystania z Serwisu favore.pl oraz w celu realizacji prawnie uzasadnionych celów Współadministratorów danych. Współadministratorami są Favore.pl Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Postępu 14A, We Net Group S.A. z siedzibą w Warszawie przy ul. Postępu 14A oraz We Net Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Postępu 14A. Oświadczam, że są mi znane cele przetwarzania danych osobowych oraz moje uprawnienia. [zwiń]

INFORMACJE
Kontakt
Wyślij e-mail
ul. Lirowa 42 Park Szczęśliwicki
Warszawa

tel: 22 658004622 6580046
Pokaż na mapie
Uwaga: podczas kontaktu zapytaj o rabat dla klientów favore.pl
Strona WWW
brak
Godziny
pn-pt: 10:00-18:00
sb: 10:00-14:00
rozwiń
OPIS USŁUGI

Pink Flamingo nawiązuje stylem do klasycznego Dinera – rodzaju restauracji – legendy gastronomii zza Atlantyku związanej ściśle z amerykańską kulturą.

Diner stał się na przestrzeni XX wieku miejscem odpowiadającym amerykańskiemu stylowi życia związanym ściśle z jego gęstą siecią dróg, upowszechnieniu automobilizmu i szybkością życia.

Protoplasta Dinera pojawił się w mieście Providence już w roku 1872. Był to rodzaj ciągniętego przez konia wozu, z którego podawano proste posiłki, które spożywano na ulicy. Szybko popularność tego rodzaju żywienia urosła do tego stopnia, że ‘wozy gastronomiczne’ wkrótce wypełniły ulice miast Wschodniego Wybrzeża.

Na przełomie wieku XIX i XX na Dinery adaptowano najczęściej wagony kolejowe. Osiadały one na stałe przy skrzyżowaniach dróg i wzdłuż głównych szlaków komunikacyjnych. W takich miejscach można już było usiąść wzdłuż baru na stołkach.

Z biegiem lat oczekiwania klienta rosły i zaadaptowane wagony kolejowe stawały się niewystarczające. Z ofertą przyszli wówczas producenci gotowych, prefabrykowanych restauracji transportowanych na kołach, gdzie osadzane były na gruncie. Po podłączeniu mediów stawały się komfortowymi restauracjami.

Szczyt popularności Dinera przypadł na lata 40 i 50 XX wieku. Charakteryzowały się one niepowtarzalnym wystrojem: zewnętrzne ściany pokryte połyskującymi w słońcu panelami ze stali nierdzewnej, dużym, zapraszającym neonem, wnętrzem z długim barem wykończonym ceramiką oraz mnóstwem chromu, ze stołkami barowymi na chromowanych nogach a wzdłuż ścian miękkimi siedziskami pokrytymi imitacją skóry ze stołami w formie przedziałów kolejowych. Wszystko wykończone w wyraźnych kolorach i motywach geometrycznych.

Lata 70 i 80 stały się sceną stopniowego znikania Dinera z pejzażu Ameryki z powodu ekspansji sieci fast foodów. Tak to McDonalds niemalże zniszczył klasycznego Dinera. Niemalże. W ostatniej dekadzie powracają one do amerykańskiego pejzażu ze wzmocnioną siłą i dumą ich właścicieli świadomych tego dziedzictwa amerykańskiej kultury.

Diner, jaki znamy dzisiaj, jest w Ameryce jednym z niewielu miejsc, gdzie lekarze, prawnicy, służby oczyszczania miasta i robotnicy przemysłowi spotykają się przy jednym barze.

Spożywanie posiłku w Dinerze jest doświadczeniem, które przenosi Cię w czas, kiedy Ameryka miała czas usiąść na smaczny, pożywny posiłek. Gdzie atmosfera jest ciepła, jedzenie wspaniałe, przygotowywane z troską na miejscu. Diner – jedyny w swoim rodzaju.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Oderwij się od monotonii dnia codziennego i na kilka chwil "wyrwij się" do Pink Flamingo, jedynej amerykańskiej restauracji po wschodniej części Renu utrzymanej w stylistyce klasycznego Dinera z lat 50-tych. U nas odkryjesz oblicze prawdziwej Ameryki gorących rytmów zwariowanych czasów, kiedy Rock’n’Roll niepodzielnie panował jako król.


amerykanska restauracja restauracja bar warszawa amerykanska restauracja


W naszej restauracji organizujemy wiele imprez i spotkan tematycznych podczas których, odtwarzamy gorącą atmosferę tych lat. Wyślij e-mail
Jeśli masz dosyć nudnych obiadów firmowych, z główną atrakcją, przemówieniem szefa - poproś nas o zorganizowanie czegoś specjalnego. Zabawa w Pink Flamingo pozostawi niezapomniane wspomnienia.

Duch rock’n’rolla rozluźnia atmosferę i porywa do zabawy. Wyjątkowość miejsca ściąga do nas wiele stowarzyszeń i grup hobbystycznych. Pink Flamingo to wymarzone miejsce spotkań miłośników starej muzyki oraz klasycznej motoryzacji. Na miejsce swoich spotkań naszą restaurację wybrali miłośnicy klasycznych amerykańskich krążowników, "Low Riders" oraz fani Elvisa Presleya
Wyślij e-mail
Wyślij e-mail
U nas odbywają się zabawy w czasie typowych amerykańskich świąt. Organizujemy charakterystyczne dla Amerykanów ceremonie, jak popularne w Stanach Baby Shower, Birthdays, Helloween lub Valentines Day. W Pink Flamingo odbywają się "żywe" lekcje szkół językowych. Na spotkania ze studentami zapraszamy interesujących ludzi, którzy opowiadają ciekawe historie Ameryki lub też dzielą się swoimi pasjami.
Wyślij e-mail
W ramach naszej działalności organizujemy pikniki plenerowe z całą oprawą i kateringiem oraz różnego typu promocje i eventy z wykorzystaniem gadżetów z naszej bogatej kolekcji na czele z oryginalnymi klasykami z amerykańskich dróg lat 60-tych.

Wyślij e-mail
Pink Flamingo to lokal przyjazny dzieciom i dla nich też mamy pakiet specjalnych atrakcji. Organizowane u nas przyjęcia dla dzieci na długo pozostają w pamięci ich uczestników. Po wcześniejszym poinformowaniu możecie Państwo oddać dzieci pod opiekę naszych animatorów lub obserwować ich zabawę w bezpiecznym, znajdującym się na obszarze należącym do restauracji ogródku zabaw.
Wyślij e-mail
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wyślij e-mail
Oczekujesz czegoś wyjątkowego? Chcesz poczuć niepowtarzalną atmosferę Ameryki z lat wczesnego rock’n’roll’a? Masz ochotę na fantastyczną podróż kulinarną po poszczególnych jej stanach?
Odwiedź restaurację Pink Flamingo!!!

Przewodnikiem po mapie smaków Ameryki jest nasz Szef Kuchni – Charles Kelemen - rodowity Jankes, fascynat amerykańskiej kuchni oraz Dariusz Marciniak i Sławomir Sakowski miłośnicy prawdziwych burgerów, kowbojskich steków i żeberek.

U nas przekonasz się jak naprawdę bogata jest kuchnia rodaków Elvisa, Marlin Monroe, Franka Sinatry i Jamesa Dean’a. W Pink Flamingo masz szansę w atmosferze klasycznego Dinera, pod opieką naszej miłej obsługi zasmakować Ameryki. Wszystko to przy muzyce z California Retro Radio i szafy grającej na winylowe krążki.
U nas Ameryka bez wiz!!!

Amerykańska restauracja w stylu klasycznego Dinera w Warszawie to efekt fascynacji różnorodnością kulturową Stanów. Koncepcja założenia restauracji świtała nam w głowie od kilku lat. Doświadczeni restauracyjnie w ciekawych miejscach Londynu i Nowego Jorku szukaliśmy ciekawego tematu przewodniego naszego miejsca. Postanowiliśmy więc połączyć nasze doświadczenie gastronomiczne z zainteresowaniem erą rock and rolla, amerykańską motoryzacją lat 50-70 oraz mitem amerykańskiej kultury drogi.

Efektem naszych poszukiwań stało się Pink Flamingo. Nazwa nawiązuje do jednego z symboli złotych lat Ameryki, kiedy ludzie się bogacili, samochody były ogromne i nie występowało ocieplenie klimatu.

„Flamingo” nazwany został w roku 1946 pierwszy w Las Vegas kompleks hotelowy z kasynem uwieczniając w ten sposób kochankę założyciela nazywaną w ten sposób od swych wyjątkowo długich nóg. Hotel stał się sławnym miejscem rozrywki. W roku zaś 1953 niejaki Don Heatherstone zaprojektował plastykowego, różowego flaminga jako ozdoby ogrodowej. Pink Flamingo odtąd zdobi miliony trawników domowych na amerykańskich przedmieściach i jest produkowany do dziś. Te same flamingi zadomowiły się również na dachu naszej restauracji.

Mamy też misję. Jest nią łamanie stereotypów myślenia o amerykańskiej kuchni. W tym celu zaprosiliśmy do nas znanego kucharza zza Atlantyku Charlesa Kelemena – entuzjasty prawdziwej kuchni amerykańskiej. Przygotował on dla nas menu będące przekrojem upodobań kulinarnych ze wschodu na zachód i z północy na południe Stanów Zjednoczonych. Dodał do tego tradycyjne posiłki z typowego amerykańskiego Dinera, restauracji szybkiej obsługi z czasów przed Mc Donaldsem.

Dołożyliśmy wszelkich starań aby wystrój lokalu dopełniał atmosfery. Każdy szczegół zaprojektowany został według obserwacji podobnych miejsc za Atlantykiem. Pink Flamingo nie zostało natomiast skopiowane z żadnego konkretnego lokalu. Zatem wpadnij do nas, przenieś się w czasie,...and have a good time!
Wyślij e-mail
DANIA GŁÓWNE
Texan Sirloin Steak with Corn on the Cob    49,-

Stek z polędwicy wołowej po teksańsku,
dosmażany według Państwa życzenia.
Podawany z kukurydzą na kolbie.
Cowboy Steak    39,-

Duuuży stek w południowo-zachodnich ziołach,
dosmażany według Państwa życzenia Z sosem chili-chrzanowym serwowany z ćwiartkami ziemniaczanymi.
Seabeef Tuna Steak    59,-

Stek z tuńczyka w sosie z szalotki na białym winie.
Podawany z risotto i omletem hiszpańskim.
Madame Delorean Blackened Salmon    46,-

Filet z łososia po kajeńsku, w sosie salsa fresca serwowany z polentą kukurydzianą, smażonymi ćwiartkami ziemniaczanymi lub ryżem.
Seafood Stuffed Egg-plant    30,-

Bakłażanynadziewane owocami morza, dymką i pomidorami.
Yogi & Boo Boo Trout Trophy    28,-

Pstrąg panierowany w płatkach owsianych w sosie
miodowo-cytrynowym.
Podawany z ryżem i warzywami na parze.
Wisconsin Trufle Sirloin Pork    37,-

Polędwiczki wieprzowe w sosie truflowym.
Podawane z plasterkami ziemniaków i warzywami na parze
Bourbon Street Pork Chop    32,-

Schab marynowany w burbon whiskey, podawany w karmelu
z brązowego cukru.
Z ryżem i warzywami i polentą kukurydzianą.
Tucson Spare Ribs - Nothin’ Like It!    30,-

Żeberka marynowane w ziołach doprawione ostrym sosem pomidorowym serwowane z polentą kukurydzianą, plasterkami ziemniaczanymi i warzywami na parze.
BBQ Spare Ribs    30,-

Żeberka pieczone w sosie barbecue serwowane z czarną fasolą, ćwiartkami ziemniaczanymi i warzywami na parze.
BBQ Beef Burito    23,-

Siekana wołowina w sosie barbecue z czarną fasolą zawijane w duże burrito, z pieczonym serem. Tex-Mex palce lizać!
Veggie Burrito    21,-

Tofu, grilowane warzywa, czarna fasola i ryż w sosie Chipolte w dużym burrito przykryte przypieczonym serem.
American Beauty    25,-

Pierś kurczaka w sosie BBQ serwowana z frytkami i warzywami.
Barbeque Chicken Wings with Zuni Sauce    23,-

Grilowane skrzydełka kurczaka z dipem Zuni, podawane z ćwirtkami ziemniaczanymi.
Honey Buffalo Chicken Wings with Bleue Cheese    23,-

Skrzydełka kurczaka z serem pleśniowym i miodem.
Oryginalny przepis stworzony w czasie wielkiej burzy śnieżnej w Anchor Bar w Buffalo w stanie Nowy Jork.
Podawane z warzywami.
Choise of Quesadillas    23,-

Przekładane meksykańskie placki przenne do wyboru z:
grilowanymi warzywami
z czarna fasolą i kiełbasą chorizo,
z mielonym mięsem wołowym przyprawionym na słodko-ostro.

ZUPY

New England Style Corn Chowder    11,-

Zupa z kukurydzy z papryką, boczkiem i ziemniakami.
Tradycyjny posiłek na Wschodnim Wybrzeżu.
Arizona Black bean    10,-

Zupa krem z czarnej fasoli pokryta drobnie siekaną czerwoną cebulką, śmietaną i nachos. Południowo-zachodni przysmak.
Texas Chili Con Carne    10,-

Gęsta i treściwa teksańska zupa z wołowiny z cebulą, papryką i meksykańskim chili. Tex-Mex najprawdziwszy!
Louisiana Gumbo Soup    10,-

Pikantna warzywno-krewetkowa zupa z Luizjany
New Mexico Gazpacho    9,-

Warzywna zupa przywieziona do Stanów przez Hiszpanów, podawana na zimno.

PRZEKĄSKI

Beer Battered Shrimp with Zuni Sauce & Remoulade    29,-

Krewetki królewskie w cieście piwnym Bud.
My je smażymy - Ty jesz maczając w naszym sosie remoulade.
Shrimp Coctail with Horseradish Cocctail Sauce    21,-

Krewetki królewskie w lekkim sosie chrzanowo-pomidorowym zawieszone na kieliszku. Amerykański klasyk!
Chicken Wig-Wam    15,-

Pikantne kawałki kurczaka panierowane na chrupko podane na sałacie z pysznym kremowym sosem czosnkowym.
Cajun Crayfish ’Popcorn’    13,-

Popkorn z raków po kajeńsku w cieście z białym winem.
Podawany z bazyliowym sosem majonezowym.
Choice of Quesadillas    11,-

Przekładane meksykańskie placki pszenne do wyboru z:
grilowanymi warzywami,
z czarną fasolą i kiełbasą chorizo,
z mielonym mięsem wołowym przyprawionym na słodko-ostro.
Nachos & Salsa    7,-

Sombrero z chipsami kukurydzianymi i naszą salsą pomidorową.
Beer Battered Onion Rings    7,-

Krążki cebulowe smażone w cieście piwnym Bud.
MEZE    55,-

Zestaw 5 przekąsek dla dwóch osób podawany na półmisku do wyboru z:
BBQ Ribs, Tucson Spare Ribs, Beef Burritos, Veggie Burritos,
BBQ Chicken Wings, Honey Buffalo Chicken Wings,
Cajan Crayfish Popcorn, Beer Baterred Shrimps, Chicken Wig-Wam, Quesadilla (grilowane warzywa),
Quesadilla (czarna fasola i kiełbasa Chorizo),
Quesadilla (z mielonym mięsem wołowym przyprawionym
na słodko-ostro)
podawane z ćwiartkami ziemniaczanymi, frytkami,
kukurydzą na kolbie lub czarna fasolą

SAŁATKI

Pink Flamingo Salad    18,-

Świeży szpinak, czerwona cebula, podsmażane buraki i orzechy włoskie podawane z sosem z sera pleśniowego. Nasz klasyk!
Santa Fe Shrimp Salad    27,-

Sałata lodowa z krewetkami, awokado, dymką i salsą pomidorową.
Hawaii Chicken Paradise    23,-

Mieszanka sałat, ser camembert, kurczak grilowany z ananasem, podawawana z sosem miodowo-musztardowym.
Roadhouse Ranch Salad    20,-

Mieszanka sałat z grilowanym kurczakiem, boczkiem, serem
i pomidorami podawana z dressingiem Ranch.
Cheese Fiesta Salad    20,-

Ser pleśniowy, feta, orzechy włoskie, winogrona, vinegrette.
Na sałacie karbowanej
Hail Hail Rock’n’Roll !!! Caesar Salad    18,-

Sałata rzymska w sosie Caesar z grzankami i grilowanym kurczakiem.
Little Pink House Salad    16,-
Lekka mieszanka sałat i warzyw z przybraniem sosami do wyboru: Buttermilk Ranch, Bleu Cheese, Zuni oraz Oil & Vinegar

KLASYCZNE AMERYKANSKIE KANAPKI

Serwowane z piklem, sałatką kolesław i frytkami
Turkey Club    14,-

Trzypiętrowa kanapka na pieczywie tostowym z indykiem, boczkiem, sałatą, pomidorami i majonezem.
Tuna Melt    13,-

Tuńczyk zapieczony w serze szwajcarskim, serwowany na toście.
Philadelphia Cheese Steak    14,-

Drobno siekana wołowina z przypieczonym serem i podsmażaną cebulą, podawana w długiej bułce. Pokryj zawartość dużą ilością keczupu a otrzymasz prawdziwie amerykański smak!
Happy Waitress    12,-

Zapiekany ser, boczek, sałata i pomidory serwowane na chlebie tostowym. Diner klasyk!
Sloppy Joe   14,-

Jeszcze jeden Diner klasyk! Mielone mięso wołowe przyprawione na słodko-ostro podawane w długiej bułce.
KANAPKI PANINI

Tostowana bułka panini, podawana z przybraniem. Smakowite!
Cuban    12,-

Szynka, pieczona wieprzowina, ser, z musztardą i piklem.
New Orleans    12,-

Pierś kurczaka w przyprawach kajeńskich, czerwona cebula, sałata rzymska, z sosem Chipolte.
French    13,-

Cztery rodzaje sera, szpinak, pomidory i grzyby.
Mexican    12,-

Tuńczyk, kiełbasa Chorizo, ser, pomidor, cebula.
Polish (American)    12,-

Boczek, ser, sałata, majonez, pomidor.

BURGERY

Wszystkie serwowane na bułkach w amerykańskim stylu, z piklami, sałatką kolesław i frytkami.
Wow!
Calfornia Burger    15,-

Ze świeżą papryką, cebulą, sałatą, pomidorami i majonezem.
Barbecue Cheeseburger    17,-

Z boczkiem, serem cheddar, sałatą, pomidorami, cebulą
i domowym sosem BBQ.
Euroburger (still American)    17,-

Z serem szwajcarskim, podsmażonymi pieczarkami i cebulką,
z sosem chrzanowym.
Bluecheeseburger    17,-

Z serem pleśniowym, cebulą, sałatą, pomidorem i majonezem.
Mexican Beefburger    20,-

Chili burger mocno przyprawiony, z guacamole.
Podawany na pysznej tortilli.
Chckenburger    16,-

Burger z fileta kurczaka, z papryką, cebulą, sałatą, pomidorem
i majonezem.
Big Fish Burger    16,-

Gruba ryba wśród burgerów.
Garden State Veggie Burger    15,-

Wegetariański Król Kanapek
Shrimpburger    20,-

Z kotletem krewetkowym, sałatką i cytrynowo-ziołowym sosem majonezowym.

DESERY

Pinapple & Hot Blueberrys    16,-

Ananas z gorącym sosem jagodowym.
Ice-Cream in Strawberry Mousse    12,-

Lody z musem truskawkowym.
Pancakes in Orange Sauce    12,-

Nalesniki z sosem pomarańczowym.
Banana Split    10,-

Deser lodowy z bananem.
Ice-Cream (three flavors)    9,-

Lody w trzech smakach.
Milkshake    8,-
Pie of the Day    9,-

Ciasto dnia.
Seasonal Fruits    12,-

Owoce sezonowe.

NAPOJE GORĄCE


Kawa    6,-
Capuccino    7,-
Espresso    6,-
Latte    8,-
Frape    8,-
Herbata    6,-
Czekolada    8,-
NAPOJE ZIMNE
Woda    5,-
Coca cola    5,-
Fanta    5,-
Sprite    5,-
Nestea    5,-
Soki    5,-
Sok żurawinowy    6,-
Sok ze świeżych pomarańczy    10,-
Sok ze świeżych grejpfrutów    10,-

Wyślij e-mail Wyślij e-mail


Zapraszam serdecznie do kontaktu poprzez formularz.
Oddzwonię lub odpiszę niezwłocznie.
Wyślij zapytanie przez formularz

INNE USŁUGI TEGO UŻYTKOWNIKA
INFORMACJE
Kontakt
Wyślij e-mail
ul. Lirowa 42 Park Szczęśliwicki
Warszawa

tel: 22 658004622 6580046
Pokaż na mapie
Uwaga: podczas kontaktu zapytaj o rabat dla klientów favore.pl
Strona WWW
brak
Godziny
pn-pt: 10:00-18:00
sb: 10:00-14:00
rozwiń
OPINIE O UŻYTKOWNIKU
W trosce o wiarygodność opinii oraz reputację usługodawców rejestrujemy adresy IP komputerów, z których wystawiane są opinie.
Użytkownik wystawiający opinię proszony jest również o podanie danych kontaktowych, które nie są jednakże weryfikowane.
Klimat wczesnego rocknrolla, California Retro - galeria
Klimat wczesnego rocknrolla, California Retro Oceń: OceńOceńOceńOceńOceń - średnia ocen: 4,5 na 5 (liczba ocen: 12)
Poprzednia usługa: TŁUMACZENIE ANGIELSKI PROFESJONALNIE I SZYBKO !!   Następna usługa: PROFI LINGUA - ANGIELSKI ! TANIO!! CAŁA POLSKA !!