Prezentacja Zakres zastosowania Definicje Polityka Bezpieczeństwa Żywnościowego Przedsiębiorstwo (Struktura Organizacyjna) Odpowiedzialności i uprawnienia Analiza kierownictwa Wymagania Systemu HACCP Wymagania ogólne Księga HACCP i procedury systemowe Plan HACCP GMP Nadzór nad dokumentacją i danymi Analiza zagrożeń Wymagania ogólne Opis produktów Procedura przjęcia surowców opakowań, materiałów pomocniczych Plan HACCP Drzewko identyfikacji Identyfikacja CCP Inwentaryzacja CCP Proces z ustalonymi CCP Pętla kontroli CCP1 Plan monitorowania i działań korygujących dla CCP Identyfikacja i ocena zagrożenia Określenie środków kontrolnych (działań prewencyjnych) Krytyczne Punkty Kontrolne (CCP) Granice krytyczne dla każdego Krytycznego Punktu Kontrolnego (CCP). System monitorowania Krytycznych Punktów Kontrolnych (CCP) Działania naprawcze dla każdego Krytycznego Punktu Kontrolnego (CCP).
|
TYTUŁ ROZDZIAŁU 1 Spis treści 2 Zatwierdzenie Księgi GHP/GMP 3 Podstawowe definicje, zakres Księgi 4 Zarządzanie Księgą GHP / GMP 5 Pracownicy 6 Zaopatrzenie w wodę 7 Usuwanie odpadów i ścieków 8 Mycie i dezynfekcja 9 Kontrola zabezpieczenia przed szkodnikami 10 Kontrola wewnętrzna procesów i utrzymania higieny 11 Instrukcje 12 Ewidencja wprowadzonych zmian |