Favore.plBaza wiedzyRozrywka, imprezy i sztuka

"Dług" w artykułach z kategorii Gastronomiczne

Dodaj zlecenie
  • Weselny catering: przez żołądek do serca gości

    Autor: KarolinaRoksela   |   16 mar 2021, 9:59   |   Dział: Artykuły
    Weselny catering: przez żołądek do serca gościPlanowanie ślubu nie jest łatwym zdaniem. Aby stworzyć udane przyjęcie, należy zwrócić uwagę na każdy, nawet najdrobniejszy szczegół. Jedną z najważniejszych kwestii dla wielu par jest wybór odpowiedniego menu. Coraz częściej za smak potraw na takich uroczystościach odpowiadają firmy cateringowe. Zapoznaj się z naszym poradnikiem o cateringach weselnych.
  • Produkcja tequili ciekawostki

    Autor: DarthLemon   |   29 maj 2015, 9:11   |   Dział: Artykuły
    Tequila jest to wódka meksykańska, która jest specyficzną odmianą mezcalu. Produkuje się ją w procesie fermentacji soku z odmiany niebieskiej agawy. Co bardzo istotne, tylko sfermentowany sok można nazwać tequilą, napój, nawet alkoholowy, z każdej innej części agawy niebieskiej nie jest tequilą, a mezcalem, który właśnie produkuje się z rdzenia agawy, czyli tak zwanego pnia. Jest to w zasadzie główna różnica między tymi dwoma alkoholami, którą dobrze jest znać i warto o niej pamiętać, żeby nie popełnić gafy towarzyskiej czy etykietowej.
  • Grzane wino - historia i działanie

    Autor: DarthLemon   |   30 kwi 2015, 11:35   |   Dział: Artykuły
    Kojarzone ze świętami i zimą, pachnące korzeniami i miodem, rozgrzewające grzane wino to jedna z najczęściej spotykanych form niekonwencjonalnego podawania tego trunku.
  • Whisky jako alkohol Premium

    Autor: DarthLemon   |   29 kwi 2015, 15:23   |   Dział: Artykuły
    Alkohole klasy premium powstają z najwyższej jakości składników. Należą do produktów luksusowych, co przekłada się na ich ceną. Do grupy tej zaliczamy przede wszystkim szampana i koniak, ale również niektóre rodzaje wódek i win, rum oraz gin. Wśród trunków dla koneserów szczególne miejsce zajmuje whisky.
  • Spożycie slodyczy w Polsce

    Autor: DarthLemon   |   15 sty 2015, 12:44   |   Dział: Artykuły
    Branża cukiernicza jest jedną z najistotniejszych gałęzi przemysłu spożywczego w Polsce. Słodycze, jako niemal stały element wyżywienia, zdobyły serca wielu Polaków. Te czekoladowe, postrzegane jako środek na poprawę humoru, kupowane i spożywane są najczęściej, pomimo stosunkowo wysokiej ceny.
  • Ciasta czekoladowe bez pieczenia

    Autor: DarthLemon   |   7 sty 2015, 10:29   |   Dział: Artykuły
    Ciasto bez pieczenia to wspaniała propozycja na deser delikatne, smaczne i bardzo proste w przygotowaniu. Wśród wielu propozycji nie mogło zabraknąć tych wykorzystujących czekoladę ostrzegam, będzie słodko!
  • Funkcjonalna kuchnia w lokalu gastronomicznym to dziś nie problem

    Autor: PurePoison   |   20 lut 2013, 9:50   |   Dział: Artykuły
    Funkcjonalna kuchnia w lokalu gastronomicznym to dziś nie problemWłaściciel każdego profesjonalnego lokalu gastronomicznego powinien inwestować w rozwój swojego przedsiębiorstwa. Jeżeli zaniecha tego typu działań, nie będzie mógł niestety liczyć na osiągnięcie spodziewanych efektów i sukcesu, który jest najbardziej obiektywnym miernikiem naszych wszystkich przedsięwzięć.
  • JAPOŃSKIE RZEMIOSŁO DLA KUCHNI JUTRA

    Autor: Sklep_Nipponstyle_pl   |   30 sty 2012, 15:49   |   Dział: Artykuły
    JAPOŃSKIE RZEMIOSŁO DLA KUCHNI JUTRA Organizatorzy tegorocznej edycji Wine&Food Noble Night zaprosili przedstawicieli japońskiej firmy Mac Knives Corporation do wyposażenia stoisk i ufundowania nagród dwunastu najlepszym restauracjom w Polsce. Noże Mac towarzyszyły również kucharzom w pokazach kulinarnych zdobywając uznanie między innymi Pascala Brodnickiego, Karola Okrasy i Wojciecha Amaro.
  • Fenomen sushi

    Autor: konto_usuniete_206471   |   18 maj 2011, 10:57   |   Dział: Artykuły
    Fenomen sushiTo oryginalne danie - sushi ma długą, liczącą ponad tysiąc lat tradycję. Podbiło cały świat, fanów ma też w Polsce. Sushi to arcydzieło wykonane z ryżu, owoców morza lub kawałków warzyw. Najlepiej przez mężczyznę. W Japonii panuje przekonanie, że kobiety nie powinny tego robić, bo mają zbyt ciepłe dłonie.