Favore.plBaza wiedzyRozrywka, imprezy i sztuka

"Jakość" w artykułach z kategorii Gastronomiczne

Dodaj zlecenie
  • Zalety cateringu dietetycznego. Czy warto z niego korzystać?

    Autor: KarolinaRoksela   |   9 mar 2021, 10:33   |   Dział: Artykuły
    Zalety cateringu dietetycznego. Czy warto z niego korzystać?Jeszcze kilka lat temu wiele osób nie wiedziało, czym właściwie jest. Obecnie rynek tej usługi rozwija się tak intensywnie, że nie przeszkadza mu w tym nawet pandemia. Catering dietetyczny, bo o nim mowa jest świetnym rozwiązaniem dla osób zapracowanych oraz chcących zrzucić zbędne kilogramy. Z poniższego artykułu dowiesz się, na czym polega dieta pudełkowa, czy warto się na nią zdecydować oraz co wpływa na jej cenę.
  • Jak powstaje whisky blended

    Autor: DarthLemon   |   29 maj 2015, 10:22   |   Dział: Artykuły
    Jedni zachwycają się jej smakiem, inni są w stanie ją wypić tylko w odpowiednio przyrządzonym drinku, a są tacy, którzy już na sam zapach odmawiają spróbowania. Whisky, bo właśnie o tym trunku mowa, ma więc wielu zwolenników, ale także całkiem sporą grupę przeciwników. W tym drugim przypadku dominują kobiety, które często miewają problem z tym dość specyficznym smakiem.
  • Grzane wino - historia i działanie

    Autor: DarthLemon   |   30 kwi 2015, 11:35   |   Dział: Artykuły
    Kojarzone ze świętami i zimą, pachnące korzeniami i miodem, rozgrzewające grzane wino to jedna z najczęściej spotykanych form niekonwencjonalnego podawania tego trunku.
  • Whisky jako alkohol Premium

    Autor: DarthLemon   |   29 kwi 2015, 15:23   |   Dział: Artykuły
    Alkohole klasy premium powstają z najwyższej jakości składników. Należą do produktów luksusowych, co przekłada się na ich ceną. Do grupy tej zaliczamy przede wszystkim szampana i koniak, ale również niektóre rodzaje wódek i win, rum oraz gin. Wśród trunków dla koneserów szczególne miejsce zajmuje whisky.
  • Funkcjonalna kuchnia w lokalu gastronomicznym to dziś nie problem

    Autor: PurePoison   |   20 lut 2013, 9:50   |   Dział: Artykuły
    Funkcjonalna kuchnia w lokalu gastronomicznym to dziś nie problemWłaściciel każdego profesjonalnego lokalu gastronomicznego powinien inwestować w rozwój swojego przedsiębiorstwa. Jeżeli zaniecha tego typu działań, nie będzie mógł niestety liczyć na osiągnięcie spodziewanych efektów i sukcesu, który jest najbardziej obiektywnym miernikiem naszych wszystkich przedsięwzięć.
  • JAPOŃSKIE RZEMIOSŁO DLA KUCHNI JUTRA

    Autor: Sklep_Nipponstyle_pl   |   30 sty 2012, 15:49   |   Dział: Artykuły
    JAPOŃSKIE RZEMIOSŁO DLA KUCHNI JUTRA Organizatorzy tegorocznej edycji Wine&Food Noble Night zaprosili przedstawicieli japońskiej firmy Mac Knives Corporation do wyposażenia stoisk i ufundowania nagród dwunastu najlepszym restauracjom w Polsce. Noże Mac towarzyszyły również kucharzom w pokazach kulinarnych zdobywając uznanie między innymi Pascala Brodnickiego, Karola Okrasy i Wojciecha Amaro.