Favore.plBaza wiedzy

"Skład" w artykułach z kategorii Rozrywka, imprezy i sztuka (strona 2)

Dodaj zlecenie
  • Grzane wino - historia i działanie

    Autor: DarthLemon   |   30 kwi 2015, 11:35   |   Dział: Artykuły
    Kojarzone ze świętami i zimą, pachnące korzeniami i miodem, rozgrzewające grzane wino to jedna z najczęściej spotykanych form niekonwencjonalnego podawania tego trunku.
  • Whisky jako alkohol Premium

    Autor: DarthLemon   |   29 kwi 2015, 15:23   |   Dział: Artykuły
    Alkohole klasy premium powstają z najwyższej jakości składników. Należą do produktów luksusowych, co przekłada się na ich ceną. Do grupy tej zaliczamy przede wszystkim szampana i koniak, ale również niektóre rodzaje wódek i win, rum oraz gin. Wśród trunków dla koneserów szczególne miejsce zajmuje whisky.
  • Jak spakować walizkę?

    Autor: Kasiamer   |   13 kwi 2015, 13:17   |   Dział: Artykuły
    Przede wszystkim staranne planowanie Walizka do bagażu podręcznego powinna być spakowana szczególnie starannie. Jak to zrobić? Po pierwsze, zastanówmy się, dokąd się wybieramy, obejrzyjmy pogodę, to znacznie ułatwi nam dobór garderoby.
  • Top 10 uniwersalnych prezentów

    Autor: LenaMikorosk   |   13 kwi 2015, 11:57   |   Dział: Artykuły
    Top 10 uniwersalnych prezentówŚwięta, urodziny, imieniny okazji do dawania prezentów bliskim jest mnóstwo. Jednak czasami zupełnie nie wiemy, co wybrać, mimo że dobrze znamy gust danej osoby. W takim przypadku warto postawić na sprawdzone, uniwersalne prezenty, które ucieszą każdego. Oto 10 najlepszych.
  • Łagodna, subtelna, irlandzka - Jameson Whiskey

    Autor: DarthLemon   |   30 mar 2015, 8:44   |   Dział: Artykuły
    Na całym świecie docenia się ją za subtelny, łagodny smak i niepowtarzalny aromat, który nie może być pomylony z żadnym innym - mowa oczywiście o Irish whiskey, czyli o whiskey irlandzkiej. Co ten wyjątkowy trunek ma do zaoferowania miłośnikom alkoholi starzonych? Przyjrzyjmy się temu na przykładzie jednej z najpopularniejszych marek na naszym rynku - Jameson.
  • Na czym polega kuchnia molekularna?

    Autor: joanna143   |   4 mar 2015, 15:54   |   Dział: Artykuły
    Na czym polega kuchnia molekularna?Lody o smaku sardynek, czekoladowy makaron czy stekowa galaretka - jeszcze niedawno takie potrawy ocierały się o wymysły rodem z powieści SF. Dziś możemy próbować ich w restauracjach.
  • Przepisy na czekoladowe desery warte grzechu

    Autor: DarthLemon   |   29 sty 2015, 16:03   |   Dział: Artykuły
    Przepisy na czekoladowe desery warte grzechuKiedy przychodzi ochota na słodki dodatek do popołudniowej kawy, najlepiej sięgnąć po coś czekoladowego nie od dziś wiadomo, że ma ona w sobie moc zmniejszania stresu i poprawiania nastroju. Smakowi rozpływającego się w ustach musu czekoladowego nie sposób się oprzeć.
  • Idealny suflet czekoladowy poznaj sekrety udanych wypieków!

    Autor: DarthLemon   |   29 sty 2015, 12:54   |   Dział: Artykuły
    Idealny suflet czekoladowy  poznaj sekrety udanych wypieków!Suflet to puszysty, delikatny i cudownie słodki gorący deser, który należy podawać od razu po wyjęciu z piekarnika. Suflet swoją piankową konsystencję i wyrośnięcie zawdzięcza ubijanym białkom jajek, dlatego już po kilku minutach od wyjęcia z piekarnika zaczyna opadać, a wyrośnięty wygląda bardzo efektownie. Polecamy suflet jako deser mocno czekoladowy, wyrazisty w smaku, rozkoszny w smaku i delikatny!
  • Z piwniczki babuni pomysły na zastosowanie przetworów

    Autor: DarthLemon   |   23 sty 2015, 15:06   |   Dział: Artykuły
    Z piwniczki babuni  pomysły na zastosowanie przetworówDawno, dawno temu, gdy na półkach sklepowych nie znajdowało się jeszcze wszystko, czego tylko brzuszek zapragnie, nasze zaradne prababcie odkryły proceder, który zrewolucjonizował światową kuchnię robienie przetworów. Nie jest pewne kiedy to się stało, ani której z babć przypisać tę zasługę, jednak najpewniej była to po prostu Ewa, żona Adama.
  • Spożycie slodyczy w Polsce

    Autor: DarthLemon   |   15 sty 2015, 12:44   |   Dział: Artykuły
    Branża cukiernicza jest jedną z najistotniejszych gałęzi przemysłu spożywczego w Polsce. Słodycze, jako niemal stały element wyżywienia, zdobyły serca wielu Polaków. Te czekoladowe, postrzegane jako środek na poprawę humoru, kupowane i spożywane są najczęściej, pomimo stosunkowo wysokiej ceny.