Favore.plForumFinanse, prawo, ubezpieczenia

Rozliczanie PIT przedsiębiorcy przez Internet

Aby dodać lub edytować usługę, musisz być zalogowany. Jeśli jeszcze nie masz konta, zarejestruj się teraz!
FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Rozliczanie PIT przedsiębiorcy przez Internet

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • StachuSHOP 11 mar 2011, 12:22
    Czy przedsiębiorca, właściciel małego sklepu może przesłać PIT przez Internet. Problem w tym, że ja nie składałem w zeszłym roku przez Internet i co ja mam wpisać jako dochód z poprzedniego zeznania.
  • 4Deal 11 mar 2011, 14:32
    No ja nie widzę problemu. W tym roku zeznania składamy do 2 maja tak więc więcej czasu jest.
  • KeyDelete 11 mar 2011, 18:12
    Obecnie za pośrednictwa netu można składać następujące deklaracje podatkowe:
    PIT-28, PIT-36, PIT-36L, PIT-37, PIT-38, PIT-39, PIT-16A, PIT-19A za 2010 r. oraz wniosek PIT-16.

Co ciekawe w tym roku można składać również korektę zeznania !!!! przez Internet i to za lata wcześniejsze
    Możliwe jest złożenie korekt następujących deklaracji:

PIT-36, PIT-36L, PIT-37,PIT-38, PIT-39 za rok 2010,
    PIT-36, PIT-36L, PIT-37, PIT-38, PIT-39 za rok 2009,
    PIT-37 za rok 2008.
  • CIT 11 mar 2011, 21:58
    To głupota była aby nie można złożyć korekty przez Internet. Co z tego, że zaoszczędziłeś czas składając deklarację drogą elektroniczną jak przy korekcie należało udać się do urzędu.
  • gizmodo 11 mar 2011, 22:40
    No tak ale nie da się złożyć przez Internet NIP-3 przebiegły Jak ktoś zmienił dane to nie ma wyboru... marsz do fiskusa i osobiście składać zeznanie.
  • Enterowiec 12 mar 2011, 1:44
    Cała procedura składania zeznania podatkowego za pośrednictwem internetu jest banalnie prosta. Wystarczy ściągnąć ze strony www.e-deklaracje.gov.pl, z zakładki „do pobrania” aplikację desktopową e-Deklaracje zainstalować i zacząć wypełniać. Tylko należy później zachować wydruk potwierdzenia złożenia (urzędowe poświadczenie odbioru (UPO) ).
  • Megawacik 12 mar 2011, 7:14
    Ale składając pit przez internet zapomnijcie o kredycie w banku.
  • Veers 12 mar 2011, 8:18
    Też o tym słyszałem, że banki chcą mieć potwierdzenie zeznania PIT, a te elektroniczne potwierdzenie to dla nich żaden dokument.
  • StachuSHOP 12 mar 2011, 9:31
    Ale co jaj mam wpisać jako dochód z zeszłego roku jak ja PIT składałem osobiście a nie przez Internet? To jest to zabezpieczenie.
  • gizmodo 12 mar 2011, 11:27
    Weryfikacja tożsamości podatnika odbywa się poprzez podanie NIP-u, danych personalnych oraz kwoty przychodu wykazanej w zeznaniu rocznym za 2009 r. Jeśli ktoś nie składał PIT przez net tylko tradycyjnymi metodami to jako kwotę przychodu z zeszłego roku wpisuje zero (czyli 0).
1 2 z 2  
Finanse, prawo, ubezpieczenia - dyskusje na forum