Favore.plForumKomputery, Internet, telefony

Game - ON Ultimate RIG za ... 36 tys. PLN

Aby dodać lub edytować usługę, musisz być zalogowany. Jeśli jeszcze nie masz konta, zarejestruj się teraz!
FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Game - ON Ultimate RIG za ... 36 tys. PLN

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • RecoveryHDD 7 mar 2011, 10:15
    Dla mnie to jakiś absurd. Po co komu komputer za 36 tys. PLN jaki właśnie zaoferował Komputronik.
    Komp wyposażony jest w dwa sześciordzeniowe, 24-wątkowe procesory oraz cztery najmocniejsze obecnie jednoukładowe karty graficzne. Zasilacz to 1500 WAT.
  • AMD64 7 mar 2011, 14:10
    Dokładniejsza specyfikacja powala na kolana.
    Maszyna wyposażona została w chłodzone cieczą dwa sześciordzeniowe procesory Intel Xeon X5680 oraz cztery karty graficzne GeForce GTX 580.
    Wielkość pamięci operacyjnej DDR3-2000 wynosi 12 GB, zaś pamięć graficzna może pomieścić jednorazowo do 6 GB danych. Rekordowy zestaw Komputronik serii GameON korzysta ponadto z dwóch 90-gigabajtowych dysków SSD marki Corsair (połączonych w RAID 0 dla szybszego działania systemu i programów) oraz dysku magnetycznego Western Digital Caviar Black o pojemności 1 TB (do gromadzenia danych).
    Jeszcze powinni dorzucić jakąś elektrownię oraz spory rabat na rachunki za prąd.
  • CoolerFan 7 mar 2011, 16:09
    Taki zestaw to ja nazwałbym komputer dla bogatego głupca a jego dystrybucję wsadziłbym do Media Markt nie dla idiotów (a raczej dla nich).
    Poza tym ten zasilacz jakiś taki słaby. Same karty potrafią pożreć po 400W a jest ich tam 4.
  • Fridge 7 mar 2011, 18:53
    Można spokojnie wyrzucić 2 karty graficzne i zostawić 6GB RAM.
    Nie mam pojęcia po co robić taką konfigurację, na której będzie się miało np. 200fps w grach, skoro za 5 tys. zł można złożyć zestaw dający 60fps w praktycznie każdej grze. A różnicy się i tak nie dostrzeże !!!

• Buyer 7 mar 2011, 20:45
    O matko toż to cena samochodu. Za dwa lata taki komputer będzie wart może 20 proc. ceny wyjściowej. To lepiej kupić średnie zestawy za 3000 zł i wymieniać je co 2 lata. Kasy starczy na dwie dekady.
  • DDR 8 mar 2011, 0:13
    To chyba najgorsza inwestycja jaka może być. Jak zainwestować 36 tysiaków i po trzech latach nie mieć nic oprócz wspomnień.
  • Kompik22 8 mar 2011, 1:50
    Takie coś jest wstanie złożyć każdy - no trochę wiedzy trzeba. I na pewno nie wyszłoby tyle forsy.
    Nic nie zostało zrobione "na zamówienie". Wzięte z półki i zamontowane. Potem OC i do klienta. Na dodatek daleko temu do designu Alienware.
    I ta waga 42 kg. Moja Pralka tyle nie waży.
  • BluRay 8 mar 2011, 8:20
    To raczej zestaw promocyjny, bo nikt tego nie kupi. Chcieli pokazać, że coś tam złożyli za ileś tam i nikt tego nie ma. Teraz tylko czekać jak inni producenci dla picu pokażą komputery za 50, 70 czy 100 tysięcy w pozłacanych obudować wysadzanych szkiełkami by Swarovski.
    I media zrobią darmową reklamę, wszyscy rzucą się na newsa i na tym się skończy.
  • Crack 8 mar 2011, 10:11
    Dwie rzeczy które mnie najbardziej rozśmieszyły w tym wszystkim.
    Pierwsza to brak dedykowanej karty dźwiękowej - pewnie jakaś integra
    a druga to 2 letnia gwarancja na komp za 36 Kafli. Na dzień dobry powinni dawać 3 lub 5 lat.
  • RecoveryHDD 8 mar 2011, 13:41
    Też wydaje mi się to jakąś akcją marketingową. Ciekawe ilu chętnych to kupi, bo jakoś kolejek nie widzę.
    No dobra a co z monitorem i głośnikami? Są one w zestawie czy trzeba je osobno kupować.
1 2 z 2  
Komputery, Internet, telefony - dyskusje na forum