Favore.plForumO urodzie, zdrowiu i modzie

Jak szybko wyleczyć katar?, strona 3

Aby dodać lub edytować usługę, musisz być zalogowany. Jeśli jeszcze nie masz konta, zarejestruj się teraz!
FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Jak szybko wyleczyć katar?

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • aina80 23 paź 2013, 10:16
    peana napisał:Podobno katar leczony trwa 7 dni, a nieleczony tydzień.
    To prawda, ale jeśli zareaguje się odpowiednio szybko, można znacznie skrócić ten czas. Ja polecam moczenie stóp w gorącej wodzie z dodatkiem soli, do tego czosnek (np. na kanapce) i herbata z miodem i cytryną - to naturalne antybiotyki. Inhalacja wrzątkiem z miętą lub solą też może pomóc.
  • janna 31 paź 2013, 20:47
    Sam katar to jeszcze nic strasznego, przynajmniej dla mnie, najgorzej jak mam zatkany nos, tylko aerozole mi pomagają, ostatnio xylorin, który zaczyna działać bardzo szybko i na kilka godzin mam spokój.
  • zonja 4 lis 2013, 7:01
    No właśnie ja też zawsze mam go w apteczce i nawet jak mam kłopoty z zatokami przynosowymi to też przynosi ulgę , nie ma jak to swobodny oddech w nocy.
  • karinka111 15 lis 2013, 10:47
    Nie warto się męczyć i patrzeć bezczynnie, kataru można pozbyć się szybciej. Ja zawsze stosuję wodę morską i widzę poprawę. Aplikuję sterimar zatkany nos 2-6 razy dziennie i skutecznie odblokowuje i oczyszcza nos.
  • 19 lis 2013, 8:39
    Katar trwa około 6-7 dni, potem samoistnie przechodzi uśmiech
  • zataraa2 19 lis 2013, 10:42
    witamina C, nacieranie maścią rozgrzewającą miętową, są też takie plastry na noc z mięta czy cyzmś żeby lepiej się oddychało, na pewno częste oczyszczanie nosa, tylko warto później nos nawilżać sprayem do nosa, u nas fajnie się sprawdzil disnemar. Ciężko się tak naprawdę pozbyć kataru i to jest to czego najbardziej nie lubię w chorowaniu smutny. Na pewno pomaga też ogólne wygrzewanie się, ciepłe ubieranie i trzeba dużo pić bo się dużo płynów traci
  • shogue 20 lis 2013, 10:36
    Dla mnie katar to też okropieństwo, jak leci z nosa źle a jak zatyka się jest jeszcze gorzej, ale na szczęście i ja mam xylorin pod ręką i nie czekam na uczucie rozsadzania nosa tylko szybko wtryskuję sobie dawkę i oddycham z ulgą uśmiech
  • 20 lis 2013, 16:59
    Mi pomaga woda morska i duuużo witaminy C, której szczególnie o tej porze kupuję sporo w [url=http://]aptece[/url].
  • janna 20 lis 2013, 21:20
    Naturalnej witaminy C mam w sokach z aronii, czarnej porzeczki i natce pietruszki uśmiech A katar i zatkany nos wyleczę tylko aerozolem, katar to jeszcze pół biedy ale jak nos mi się zatka to już mam prawdziwą męczarnię....
  • zonja 21 lis 2013, 14:33
    Na szczęście można teraz szybko z takim katarzyskiem się rozprawić. Ja już nie pamiętam kiedy miałam katar trwający 7 dni, dla mnie to już przeszłość , grunt aby dobry aerozol dobrać.
O urodzie, zdrowiu i modzie - dyskusje na forum