Favore.plForumO urodzie, zdrowiu i modzie

Jak zapobiec wrastaniu paznokcia?, strona 2

Aby dodać lub edytować usługę, musisz być zalogowany. Jeśli jeszcze nie masz konta, zarejestruj się teraz!
FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Jak zapobiec wrastaniu paznokcia?

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • Barbra67 25 lip 2010, 15:09
    Ja polecam ze swojej strony preparat Scholl na wrastające paznokcie. Stosuję profilaktycznie i dawno nie miałam z tym problemu, a kiedys często się zdarzało...
  • pacjentka 25 lip 2010, 16:55
    Słuchajcie po co do chirurga, w dzisiejszych czasach to naprawdę chyba latami trzeba zaniedbywać wrastający paznokieć żeby musiał interweniować chirurg! Przecież nawet tu na favore jest pełno adresów gabinetóe kosmetycznych, w których leczą takie paznokcie żeby dobrze rosły. To naprawdę nic takiego strasznego! Tylko nie można z tym chodzić i narzekac, że boli, trzeba interweniować, bo jak się dopuści do stanu zapalnego to dopiero robi się problem:/
  • kasia_zzz 27 paź 2010, 18:59
    Aby zapobiec wrastaniu paznokci należy je odpowiednio obcinać. Najlepiej "na kwadrat" , nie należy wycinać po bokach i jak najczęściej czyścić patyczkiem przestrzeń miedzy wolnym brzegiem paznokcia a skórą palca. Jeżeli pojawi się ból trzeba zgłosić się do kosmetyczki (lekarze czasami mogą w tym przypadku zaszkodzić ponieważ lubią zrywać takie paznokcie). W gabinecie dobiera się odpowiedni sposób leczenia. Mogą to być klamry lub specjalne rureczki . Klamry korygują wzrost paznokcia i stosuję się w bardziej zaawansowanych przypadkach lub w dolegliwościach przewlekłych. Rureczki chronią paznokcia aby nie wbijał się w skórę.
    Oba sposoby są bezbolesne i nie sprawiają problemów w życiu codziennym. W naszym salonie wykonują je wykwalifikowane kosmetyczki.
  • biernacki49 28 paź 2010, 19:39
    franusia napisał:droga franusiu chciałem Ci coś na Twój problem zaradzić a może raczej poinformować cię o czymś co jest związane tą przypadłością-widzisz wrastanie paznokci w palec jest to sytuacja zaistniałego problemu najczęściej w domu jeżeli jest to lewa noga to sprawa kobiety często matki lub ciotki ,babki itp.natomiast prawa noga to sprawy męskie odpowiedniki jak wyżej,a więc pomyśl nad tym a możliwe że niedogodność zniknie.Pozdrawiam wesoły doktorek.

Kilka lat temu miałam zabieg chirurgiczny wycięcia wrośniętego paznokcia. Sprawa była kłopotliwa, nawet nie sam zabieg, ale potem długo musiałam uważać przy chodzeniu i bolało jak nie wiem. Teraz wydaje mi się, że problem powraca smutny Czy znacie może sposób jak zapobiec wrastaniu? Nie chcę przechodzić tego jeszcze raz...smutny
  • konto_usuniete_198114 2 lis 2010, 18:27
    dobry chirurg opaska na paznokiec ktora wyciaga go w gore(zakladana przez chirurga), efekt szybki, trwaly, skuteczny ...
    http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/55,80708,3033799,,,,3033438.html np
  • 7 lip 2014, 12:30
    Mi pomógł preparat Scholl na wrastające paznokcie.
O urodzie, zdrowiu i modzie - dyskusje na forum