Favore.plForumO urodzie, zdrowiu i modzie

Jak zbić wysoki cholesterol, strona 2

Aby dodać lub edytować usługę, musisz być zalogowany. Jeśli jeszcze nie masz konta, zarejestruj się teraz!
FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Jak zbić wysoki cholesterol

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • Orion456 26 gru 2010, 7:35
    U mnie wysoki cholesterol jest niestety dziedziczny, ja mimo swoich trzydziestu kilku lat juz mam podwyższony. W te margaryny to bym jednak nie wierzył, jak dla mnie to ściema i chłyt marketingowyprzymrużenie oka
  • Niania90 26 gru 2010, 8:00
    Moja mama na podwyższony cholesterol łykała tabletki czosnkowe, przyniosły efekt, bo o 30% poziom był mniejszy po 2 miesiącach na kontornym badaniu krwi. Diety raczej nie zmieniała, bo odżywiamy się zdrowo. Ale namówiłam ja na aerobik i mysle, ze o tez przyniesie efektyuśmiech Czytałam, że siedzący tryb życia ma na to wplyw.
  • 30m1n1k4 26 gru 2010, 10:57
    Jasne, że ma, ruchu nic nie zastąpi, ale przede wszystkim stres! Czytałam niedawno o badaniach, że wysoki poziom stresu przez długi okres sprzyja produkowaniu tego zlego cholesterolu. A z tego robi się miażdżyca co w konsekwencji grozi zawałem.
  • WitoldEs 26 gru 2010, 12:45
    Wycczytałem też, że platki owsiane pomagaja utzrymać prawidłowy poziom cholesterolu, a utwardzane tłuszcze zdecydowanie odpadają.
  • latynowska8 26 gru 2010, 14:44
    Warto wiedzieć, że tych utwardzonych trans - tłuszczy używa sie do produkcji słodyczy!
  • hiro10 1 sty 2011, 18:29
    Mizantrop napisał:Witam. Na ostatnich badaniach w pracy okazało się, że mam zbyt wysoki cholesterol. Spodziewałem sie tego już wcześniej, bo to u mnie rodzinne, ale fakt, że trzeba coś z tym zacząć robić... Na pewno dieta, ale zastanawiam się czy taki Benecol to faktycznie może obniżać cholesterol? Napiszcie jesli macie doświadczenie. Albo znacie inne sposoby...
    [url=http://...]link[/url] wszystkoozdrowiuiurodzie.blogspot.pl
  • peana 26 kwi 2011, 0:24
    Na pewno nie można ignorować podwyższonego cholesterolu. Szczególnie, jeżeli wynik znacznie odbiega od normy. Wydaje mi się, że dobrym sposobem na zadbanie o swoje zdrowie jest po prostu wizyta u dietetyka. Przecież tego typu specjaliści nie są tylko po to, żeby pomagać w zrzuceniu kilogramów, ale również po to, żeby ustalić prawidłową dietę w przypadku innych schorzeń. Wiem, że w Centrum Medycznym Vimed pracują świetni fachowcy, którzy do każdego pacjenta podchodzą indywidualnie i dla każdego dobiorą dietę idealną. Na pewno warto skorzystać z ich pomocy.
  • nowika 9 cze 2012, 8:26
    ja by obniżyć cholesterol przyjmuję suplement Betalip, to saszetki, które po rozpuszczeniu z wodą otrzymują konsystencję kleiku, nie smakuje zbyt dobrze, ale grunt by pomagał...
  • Arielka 13 cze 2012, 11:28
    A po jakim czasie zauważyłaś już efekty u siebie? Zainteresował mnie ten suplement ze względu na konsystencję ponieważ nie chce brać proszków.
  • paramumik 13 cze 2012, 16:22
    Zażyj trochę sportu. Nie mówię, żebyś od razu biegał maratony, ale np. wejdź po schodach zamiast jechać windą. Albo jeśli masz psa to wieczorem zamiast spaceru pobiegaj z nim. Zapisz się na basen. Ew. zacznij grać w piłkę, teraz jest Euro więc będziesz na czasie przymrużenie oka
O urodzie, zdrowiu i modzie - dyskusje na forum