Genialny jest ten nowy Espumisan Easy. Znaczy nowy, no już jakis czas jest. Granulki można wziąć bez popijania i dziala mega szybko. Podoba mi się to, że mogę go mieć zawsze gdzies w torebce.
Właśnie wróciłam z odwiedzin u rodziców i patrze a tam espumisan na szafce leży i tak mi się przypomniał wątek. Jak się spytałam taty czy ma problemy z brzuchem, to powiedział, że bierze espumisan, bo ma mieć robione usg jamy brzusznej.
U mnie też rodzice korzystają, a w sumie to najczęściej ojciec, bo jednak najbardziej lubi dobrze zdjeść, a stanowczo mu to nie służy. Dobrze, że Espumisan nie odbija mu się na zdrowiu, bo lekarz powiedzial mu, że może go bezpiecznie używać.
W sumie masz racje, że główną przyczyną wzdęć jest zła dieta. Faceci są niereformowalni w tej kwestii, więc fundują sobie takie dolegliwości praktycznie na własne życzenie.
Gdyby bylo to samo to chyba nie nazywało by się jednak inaczej. Wydaje mi się, ze nawet jeśli skład produktów niektorych jest do siebie podobny nie można powiedzieć, że są takie same. Akurat z tych dwóch używam Espumisanu , ale sprawdza się świetnie więc nie czuję potrzeby testowania innych.
Nie wiem czy każdy zna się na tym. Ogólnie do tego trzeba mieć wiedzę medyczną, albo sporo o tym poczytać. Wydaje mi się, ze warto patrzeć np na to czy jak przy Espumisanie lek jest także w formie dla dzieci. Wtedy musi mieć wszelkie testy i zatwierdzenia.
z tym akurat nie mam problemu, ale mam spory inny- refluks przełyku... myślałem że mnie takie rzeczy nie dotyczą, a tu jednak niespodzianka leczę się od kilku tygodni ale i sporo o tym czytam, także dla zainteresowanych polecam http://www.chorobarefluksowa.net.pl/choroba-refluksowa/przyczyny-refluksu/