Favore.plForumPozostałe tematy

Lokata

Aby dodać lub edytować usługę, musisz być zalogowany. Jeśli jeszcze nie masz konta, zarejestruj się teraz!
FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Lokata

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
Wróć do forum: Pozostałe tematy
  • Dragen 10 paź 2012, 17:38
    Witam. Chciałbym założyć lokatę tylko nie wiem w jakim banku. Interesuje mnie wyłaczne pewna lokata, stałe oprocetowanie. Chce wplacic 6000zł. Lokata moze byc na 6, 9 czy 12 miesiecy. Najbardziej interesuje mnie bezpieczenstwo. Moglibyscie mi cos polecic ? Z góry dziekuje za pomoc. Pozdrawiam
  • ImprovedFinance 11 paź 2012, 20:53
    Można też skorzystać z lokaty przez system partnerski i zwiększyć swoje oprocentowanie do nawet 17 % !

Szczegóły:

http://www.favore.pl/forum/finanse-prawo-ubezpieczenia/200-zl-w-10-minut,2976,0.html
  • mirq 17 paź 2012, 13:08
    Jeśli chodzi o najlepszą opcję na okres 1 roku to bezkonkurencyjna w tym momencie jest oferta Santandera. Lokata krótsza nie da zadowalających zysków.
  • faworytowy 18 paź 2012, 14:11
    W dzisiejszych czasach nic nie jest pewne, nawet umieszczenie swoich lokat. Bo chociażby z mediów widzimy co się wyrabia z Bankami. Najlepiej ulokować , o ile już chcemy to zrobić w pewnym Banku, do którego mamy zaufanie. Kiedyś przeczytałem w prasie informację na temat właśnie lokowania swojego dorobku. Otóż, cytuję : ..".najatrakcyjniejsze lokaty zwykle można znaleźć w małych i średnich bankach.Duże instytucje finansowe, z ugruntowaną marką,nie potrzebują kapitału. Oprocentowanie lokat jest tam z reguły niższe".....koniec cytatu. Nie wiem czy to dobre posunięcie, czy warto tak małym Bankom ufać? Ale komuś wreszcie trzeba.Pozdrawiam.
  • RiSwww 30 paź 2012, 13:04
    Ja bym Ci poleciła Credi Agricole (dawniej Lukas Bank)
  • faworytowy 5 lis 2012, 13:14
    A ja jeśli już miałbym wybierać , to raczej skłonny byłbym wybrać ING Bank Sląski. Istnieje już ładnych kilkadziesiąt lat i uważam,że jest najpewniejszym z Banków. Ale póki co najpierw należy zebrać opinie od kogo się da, żeby potem nie było przykrych niespodzianek. I to nie istotne jaki to Bank. uśmiech
  • indonezja 3 gru 2013, 14:30
    Według mnie najlepiej popatrz na bankier albo money czyli tam gdzie są rzetelne informacje uśmiech Na pewno nie wybieraj jakiś parabanków albo szemranych firm - ja zazwyczaj mam lokatę tam gdzie mam ROR, słyszałam również że w [url=http://www.vwbank.pl/]Volkswagen Bank Polska[/url] mają ciekawe oferty, a to dość dobry bank z tradycjami uśmiech
  • pistacja 5 gru 2013, 11:13
    Najlepiej będzie jeżeli zajrzysz sobie do porównywarki lokat, np. na stronie Bankier, wpiszesz kwotę i okres na jaki założona ma być lokata. Wyskoczą Ci wszystkie możliwe opcje i tak najłatwiej jest podjąć decyzję.
  • zgredek 25 lip 2014, 20:03
    Rzeczywiście przed wyborem lokaty dobrze jest sprawdzić rankingi. Ja w ten sposób dowiedziałem się, że do 31 lipca można założyć lokatę na piątkę w skoku. Oprocentowanie jest stałe na poziomie 5,5% a wpłata minimalna to 10 tysięcy. Inne banki chyba tyle nie dają co?