GALEON - RESTAURACJA ZE SMAKIEM
Ma zaszczyt zaprosić Państwa na kulinarny rejs dookoła świata.
Będą mieli Państwo jedyną okazję, aby skosztować naszych specjałów ze wszystkich stron świata, odpocząć i odpłynąć przy kojącej muzyce.
Tylko teraz przedstawiamy Państwu niektóre dania naszego szefa kuchni, który w wyrafinowany sposób wypieści każde podniebienie.
Tatar z soczystej polędwicy wołowej, cięty kapitańską szablą |
Okoń nilowy duszony w śmietanie,podany z warzywami i ziemniakami |
Pstrąg toczony w ogniu salw armatnich |
Golonka Sinobrodego na kapuście z ziemniakiem |
Skwierczace krewetki Pil-Pil wedle hiszpańskich korsarzy |
Łosoś grilowany na postumencie z dzikiego ryzu z sosem szpinakowym |
Menu:
Zapraszamy na kulinarny rejs „GALEONEM”, za sterem szef kuchni słynny korsarz wypieści Państwa podniebienia świeżymi smakołykami morza i specjałami szczurów lądowych.
Cumując na piwo
Nachos z sosami naszego przyjaciela meksykanina 10,-
Pikantne skrzydełka w miodowej polewie - 17,-
Chrupiące kawałki kurczaka z sosem czosnkowym 17,-
Marynowane śliwki kalifornijskie w chruście z wędzonego boczku 17,-
Zakąska piwosza- opiekane cząski ziemniaków zapiekane z zółtym serem i warzywami 14,-
Świeżo prażone pestki słonecznika i dyni 12,-
Na początek(czekając na wiatr): na zimno
Śledzik bosmana Polaka w trzech różnych smakach 17,-
Krewetki królewskie na sałacie lodowej 29,-
Tatar z soczystej polędwicy wołowej,
siekany kapitańską szablą 20,-
Carpaccio wołowe marynowane w beczkach ładowni
oprószone parmezanem 25,-
Tatar z łososia prosto z sieci 21,-
Carpacio z wędzonego łososia z sosem kaparowo -musztardowym 33,-
Deska serów z zapasów kapitana (dla dwóch osób) 42.-
Zaczęło wiać, więc przekąska na ciepło
Wyślij e-mail
Raki po polsku 92,-
Specjalnie dla Kapitana - krewetki królewskie
na sałacie lodowej z hiszpańskiego portu 36.-
Pikantne skrzydełka w miodowej polewie
marynowane w kapitańskim rumie 16,-
Quesadilla z wieprzowiną i salsą - ulubione danie
naszego przyjaciela meksykanina 18,-
Panierowany camembert z grillowanym ananasem i
sosem żurawinowym 16,-
Pierogi lepione podczas sztormu- 5szt
- z kurkami lesnymi i sosem grzybowym 14,-
-ruskie 10,-
-z kapustą i grzybami 10,-
z mięsem i chrustem z wędzonego boczku 12,-
Boeuf Stroganoff zapiekany z zółtym serem 20,-
Fajitas z polędwicą wołową i lodową sałatą 22,-
Skwierczące krewetki Pil-Pil wedle
hiszpańskich korsarzy 36,-
Ziemniak pieczony w popiele z bekonem
opływający serem 12,-
Kurki duszone w śmietanie, zapiekane z zółtym serem 19,-
Czas na zupę, trochę mniej buja
1. Czerwona bandera z kołdunami lub pasztecikiem 8,-
2. Żur z jajkiem z zakwasu Kanoniera 12,-
3. Krem z pomidorów i selera naciowego 10,-
4. Gulaszowa na sposób piracki 14,-
5. Grzybowa z łazankami 14,-
6. Rybna - tylko dla wilków morskich 14,-
To, co nasze damy lubią najbardziej: sałaty
1. „ Horiatiki" - grecka z serem feta 16,-
2. Brokuły w sosie ajoli z płatkami migdałowymi 14,-
3. Plastry kaczki na ciepło z pomarańczą na sałacie rzymskiej
z migdałami i orzechami 25,-
4. Mozarella z bazylią na pomidorach wedle przepisu Alfredo 18,-
5. Sałatka Karaibska z grilowanym łososiem 18,-
6. Sałata jamajskiego pirata z grillowanym kurczakiem i sosem
musztardowo-miodowym 18,-
7. Świeże liście szpinaku z grillowanym bekonem ,
pestkami słonecznika i dyni 17,-
8. Plastry polędwiczki wieprzowej na endywi z sosem musztardowo-miodowym 25,-
Pasty - propozycje z półwyspu
1. Spaghetti z sosem szpinakowo - serowym i suszonymi pomidorami 29,-
2. Tagliatelle z sosem szpinakowo - łososiowym z parmezanem 28,-
3. Spaghetti z owocami morza i serem feta 30,-
4. Tagliatelle z kurzcakiem i grzybami 28,-
Ryby - nasza specjalność
1. Krewetki grillowanie podane z ryżem i dwoma sosami 48,-
2. Gotowany filet z sandacza z sosem śmietanowym,
z sałatą i ziemniakami z wody 44,-
3. Dorsz bałtycki w złocistej panierce z frytkami
i bukietem surówek 28,-
4. Okoń nilowy duszony w śmietanie ,podany z warzywami,
ziemniakami smażonymi 41,-
5. Roladki z pangi i mandarynek w sosie pomarańczowym, podana z ryżem
i brokułami. 35,-
6. Sola - delikatny filet podanyz mixem sałat
i ziemniakami z wody 35,-
7. Łosoś -delikatny filet gotowany w wrzywach podany z zieloną sałatą ,ryzem i
fasolką szparagową na sosie koperkowym 38,-
8. Łosoś grillowany z sosem szpinakowym na postumęcie
z dzikiego ryżu warzywami i brokułami 38,-
9. Pstrąg toczony w ogniu salw armatnich obsypany mieszanką
prażonych pestek 34,-
10. Filet z barweny podany z kompozycją białego i dzikiego w akompaniamencie warzyw soterowanych 39,-
11. Opiekany filet z tilapii podany na postumencie z dzikiego ryzuz bukietem warzywgotowanych na parze i oliwkami 36,-
12. Filet z diabła morskiego podany z makaronem sojowym na sposób
orientalny 42,-
13. Pieczony filet z karmazyna podany na sosie musztardowym z zieloną fasolką
i opiekanymi ziemniakami 38,-
14. Homar gotowany podany z topionym masłem i dodatkami 144,
Lądowe rewelacje na poważnie
Golonka sinobrodego na zasmażanej kapuście ,
z pieczonym ziemniakiem 34,-
Kotlet schabowy z hakiem, kapustą,
ziemniakiem z wody 28,-
Piracki placek ziemniaczany z gulaszem wołowym 22,-
Żeberka pieczone w słodko-ostrej marynacie podane
z frytkami i mixem sałat 29,-
Karkówka grillowania z masłem ziołowym,
z talarkami ziemniaczanymi i mixem sałat 32,-
Polędwiczki wieprzowe podane z sosem z kurek leśnych,
ziemniakami z wody i buraczkami 38,-
Antrykot z kurczaka zapiekany z żółtym serem i brzoskwinią
podany z ziemniakiem i młodą marchewką 26,-
Steak z polędwicy wołowej podany z grilowanym ziemniakiem
i mixem świeżych warzyw 58.-
Kaczka pieczona z jabłkiem podana z sosem żurawinowym,
opiekanymi ziemniakami i buraczkami 44,-
Kotlet de volaile podany z talarkami ziemniaczanymi i fasolką szparagową 28,-
Wieprzowe sakwy bosmańskie nadziewane boczkiem i grzybami podane z sosem grzybowym ,kalafiorem ,fasolka zieloną i kopytkami 43,-
Sznycel cielecy z jajkiem sadzonym podany z frytkami i zielona fasolka 42,-
Szaszłyk piracki podany z czerwonym ryzem ,zimnymi sosami
imixem swiezych warzyw 49,-
Desery
1. Szarlotka na ciepło z lodem i sosem waniliowym 12,-
2. Naleśniki rozpływające się w ustach 10,-
3. Sernik z białą czekoladą 12,-
4. Puchar lodów z owocami 10,-
5. Malinowa rozkosz 14,-
6.Gruszka w sosie czekoladowym z płatkami migdałowymi 14,-
7. Talerz soczystych owoców z ostatniego rejsu 20,-
Dla naszego narybku
1. Frytki 7,-
2. Placki ziemniaczane ze śmietaną 12,-
3. Polędwiczki z kurczaka z frytkami 16,-
4. Talarki ziemniaczane z sosem 9,-
Zamówienia specjalne
( U kapitana z dwudniowym wyprzedzeniem)
Na specjalne zamówienie:
- Gęś
- Prosie
- Indyk
Plan sali:
Dane techniczne:
-220 miejsc siedzących w Restauracji GALEON
-350 osób w formie koktajlowej (w przypadku wykorzystania dolnego pokładu 500 osób)
-letni ogród (ok 80 miejsc siedzących )
-szatnia
Wyposazenie:
-nagłośnienie
-profesjonalny sprzęt DJ'ski
Zapraszamy!
Zapraszam serdecznie do kontaktu poprzez formularz.
Oddzwonię lub odpiszę niezwłocznie.