Favore.plBaza wiedzyRozrywka, imprezy i sztuka

"Składnik" w artykułach z kategorii Gastronomiczne

Dodaj zlecenie
1 2 z 2  
  • Zalety cateringu dietetycznego. Czy warto z niego korzystać?

    Autor: KarolinaRoksela   |   9 mar 2021, 10:33   |   Dział: Artykuły
    Zalety cateringu dietetycznego. Czy warto z niego korzystać?Jeszcze kilka lat temu wiele osób nie wiedziało, czym właściwie jest. Obecnie rynek tej usługi rozwija się tak intensywnie, że nie przeszkadza mu w tym nawet pandemia. Catering dietetyczny, bo o nim mowa jest świetnym rozwiązaniem dla osób zapracowanych oraz chcących zrzucić zbędne kilogramy. Z poniższego artykułu dowiesz się, na czym polega dieta pudełkowa, czy warto się na nią zdecydować oraz co wpływa na jej cenę.
  • Yerba mate co kryje się pod tą obcojęzyczną nazwą?

    Autor: nowak-jakub   |   30 wrz 2015, 14:17   |   Dział: Artykuły
    Yerba mate  co kryje się pod tą obcojęzyczną nazwą?Dla jednych, yerba mate to codzienność, dla drugich był to eksperyment. Znajdą się i tacy, którzy nie mieli jeszcze okazji i styczności z tym napojem. Nie da się ukryć, że ten tajemniczy napój ma w sobie coś ciekawego, co przykuwa uwagę i dla wielu osób jest bardzo ciekawym tematem. Poznajmy zatem yerba mate i dowiedzmy się, jakie właściwości ma w sobie ten trunek.
  • 3 przepisy na korzenne drinki z whiskey

    Autor: DarthLemon   |   30 wrz 2015, 8:51   |   Dział: Artykuły
    Jesień nieubłaganie wkrada się w nasze życie. Wraz z nią przychodzą chłodniejsze, często deszczowe dni. Warto więc znaleźć swoje sposoby na rozgrzanie się. Jednym z nich są z pewnością korzenne drinki, których podstawowym składnikiem jest irlandzka whiskey. Ich intensywny i egzotyczny smak pozwoli zapomnieć o chłodzie. Oto niektóre z nich:
  • Grzane wino - historia i działanie

    Autor: DarthLemon   |   30 kwi 2015, 11:35   |   Dział: Artykuły
    Kojarzone ze świętami i zimą, pachnące korzeniami i miodem, rozgrzewające grzane wino to jedna z najczęściej spotykanych form niekonwencjonalnego podawania tego trunku.
  • Whisky jako alkohol Premium

    Autor: DarthLemon   |   29 kwi 2015, 15:23   |   Dział: Artykuły
    Alkohole klasy premium powstają z najwyższej jakości składników. Należą do produktów luksusowych, co przekłada się na ich ceną. Do grupy tej zaliczamy przede wszystkim szampana i koniak, ale również niektóre rodzaje wódek i win, rum oraz gin. Wśród trunków dla koneserów szczególne miejsce zajmuje whisky.
  • Łagodna, subtelna, irlandzka - Jameson Whiskey

    Autor: DarthLemon   |   30 mar 2015, 8:44   |   Dział: Artykuły
    Na całym świecie docenia się ją za subtelny, łagodny smak i niepowtarzalny aromat, który nie może być pomylony z żadnym innym - mowa oczywiście o Irish whiskey, czyli o whiskey irlandzkiej. Co ten wyjątkowy trunek ma do zaoferowania miłośnikom alkoholi starzonych? Przyjrzyjmy się temu na przykładzie jednej z najpopularniejszych marek na naszym rynku - Jameson.
  • Na czym polega kuchnia molekularna?

    Autor: joanna143   |   4 mar 2015, 15:54   |   Dział: Artykuły
    Na czym polega kuchnia molekularna?Lody o smaku sardynek, czekoladowy makaron czy stekowa galaretka - jeszcze niedawno takie potrawy ocierały się o wymysły rodem z powieści SF. Dziś możemy próbować ich w restauracjach.
  • Przepisy na czekoladowe desery warte grzechu

    Autor: DarthLemon   |   29 sty 2015, 16:03   |   Dział: Artykuły
    Przepisy na czekoladowe desery warte grzechuKiedy przychodzi ochota na słodki dodatek do popołudniowej kawy, najlepiej sięgnąć po coś czekoladowego nie od dziś wiadomo, że ma ona w sobie moc zmniejszania stresu i poprawiania nastroju. Smakowi rozpływającego się w ustach musu czekoladowego nie sposób się oprzeć.
  • Idealny suflet czekoladowy poznaj sekrety udanych wypieków!

    Autor: DarthLemon   |   29 sty 2015, 12:54   |   Dział: Artykuły
    Idealny suflet czekoladowy  poznaj sekrety udanych wypieków!Suflet to puszysty, delikatny i cudownie słodki gorący deser, który należy podawać od razu po wyjęciu z piekarnika. Suflet swoją piankową konsystencję i wyrośnięcie zawdzięcza ubijanym białkom jajek, dlatego już po kilku minutach od wyjęcia z piekarnika zaczyna opadać, a wyrośnięty wygląda bardzo efektownie. Polecamy suflet jako deser mocno czekoladowy, wyrazisty w smaku, rozkoszny w smaku i delikatny!
  • Z piwniczki babuni pomysły na zastosowanie przetworów

    Autor: DarthLemon   |   23 sty 2015, 15:06   |   Dział: Artykuły
    Z piwniczki babuni  pomysły na zastosowanie przetworówDawno, dawno temu, gdy na półkach sklepowych nie znajdowało się jeszcze wszystko, czego tylko brzuszek zapragnie, nasze zaradne prababcie odkryły proceder, który zrewolucjonizował światową kuchnię robienie przetworów. Nie jest pewne kiedy to się stało, ani której z babć przypisać tę zasługę, jednak najpewniej była to po prostu Ewa, żona Adama.
1 2 z 2