Jak dla mnie to gazowe i elektryczne odpadają. Niech sobie będą zdrowsze, ale jak już grilować, to ze wszystkimi urokami typu zapaszek czy ślady rusztu Wolę już rzadziej rozpalać tego grilla, ale móc się tym wszystkim napawać niż jeść to zdrowe mięsko jak z kuchenki elektrycznej... albo piekarnika.
Ja też raczej tradycyjnie wole grilla węglowego. Fakt że dłużej sie rozpala, ale jakoś inaczej smakuje. W tym roku chcę wreszcie kupic coś lepszego i większego, bo czasami jak jest więcej osób, to na tych małych grillach strasznie długo schodzi.
Ja teraz zastanawiam się nad zakupem grilla gazowego. Są one o wiele zdrowsze od tych węglowych, a do tego nie ma problemu z ich rozpalaniem. Ten model, moim zdaniem, wygląda najciekawiej. Znając uwielbienie mojej rodziny do potraw grillowanych, to na pewno nie będzie on stał bezczynnie
Miałem już ze cztery grille. Jeśli mogę coś doradzić to nie należy szukać oszczędności tylko zainwestować w coś solidnego. Taki markowy grill starcza na długo i daje wielką satysfakcję kulinarną. ;-)
oj tak sezon na grillowanie rozpoczęty co mnie niezmiernie cieszy. Też planuję w tym roku kupić sobie nowego grilla. Tylko, że stwierdziłem, że jak już kupować to coś z prawdziwego zdarzenia, żebym czerpał przyjemność z grillowania dłużej niż jeden sezon. Myślę żeby kupić coś z oferty Broil King, bo słyszałem, że to jest jedna z lepszych firm, produkujących grille, a jakie jest wasze zdanie?
jeśli już inwestować w taki sprzęt to niech będzie on porządny. Moim zdaniem jedne z lepszych grill są te broilking. Jak sobie wejdziecie na stronę i poczytacie to zauważycie, że rozwiązania techniczne są bardzo nowoczesne i sprawiają, że jedzenie jest nie tylko pyszne, ale też i zdrowe.