W ciągu ostatniego miesiąca zauważyłem, że mój laptop się strasznie grzeje. Nie mam pojęcia, czy przyczyną tego są wysokie temperatury, czy coś innego. W związku z tym postanowiłem kupić podkładkę chłodzącą pod laptopa. Czy ktokolwiek używał takiej podkładki ? Czy takie podkładki dają jakikolwiek efekt ? Jakie podkładki polecacie i dlaczego ?
Postaraj się nie zasłaniać wylotów na spodzie lapka, nie trzymaj go na przykład na kołdrze w łóżku. Jeśli to robisz to lapek właśnie dlatego się grzeje
Myślę, że zakup podkładki chłodzącej będzie znacznie tańszym rozwiązaniem. Widziałam parę modeli na allegro. Najtańszą można dostać już za 8,7 zł. W serwisie zapewne zapłacisz dużo więcej.
Ja zakupiłem dokładnie taką samą Cudu nie ma, ale zawsze o parę stopni obniża temperaturę laptopa. Zastanawiam się tylko, czy te podkładki za 200 zł są dużo lepsze? Lato się już prawie kończy, więc poczekam z decyzją o zakupie czegoś innego do przyszłego roku.
Jeśli zdecydujesz się na zakup podkładki, to sprawdź najpierw gdzie masz dziury z chłodzeniem w obudowie. Postaraj się znaleźć podkładkę z podobnym rozmieszczeniem wentylatorów. Nie ma przecież sensu chłodzić samej obudowy