Favore.plForumO urodzie, zdrowiu i modzie

Co zabrać do szpitala na poród?, strona 2

FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Co zabrać do szpitala na poród?

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • D3niCle0 16 gru 2010, 22:10
    A tak, skarpetki i to ciepłe, bo jak będziesz osłabiona porodem to stopy marzną. A ponoć jak jest ciepło i miło i przytłumione swiatło to poród przebiega sprawniej, bo wiecej oksytocyny się wydzielauśmiech
  • Cloudy 17 gru 2010, 0:53
    Oprócz koszuli wygodnej do karmienia będziesz też potrzebować stanik dla matek karmiącychuśmiech Taki z odpinanymi miseczkami. Z tym jest o tyle problem, że ciężko kupic dobry stanik przed porodem, bo piersi się powiększają, ale nie przewidzisz o ile. Można albo kupic ciut na wyrost, albo obmierzyć się po porodzie i poprosić męża czy kogoś, żeby kupił i przywiózł...
  • D3niCle0 17 gru 2010, 7:16
    Racja. Tylko radzę zwrócić uwagę żeby ten biustonosz do karmienia nie miał szwów w polowie miseczek. Bo one wtedy wypadaja na sutkach, które są baaardzo wrażliwie!
  • Stinaa 17 gru 2010, 10:32
    To fakt. Ja musiałam prosić męża żeby mi kupił w aptece Bepanthen do smarowania sutków. możesz sobie kupić zawczasu, jest rewelacyjny! Jak posmarowalam po nakarmieniu malej to do nstępnego razu brodawka była wygojona i jakoś wytrzymywałam od nowa...
  • Eli2010 17 gru 2010, 12:10
    Jeszcze mi się przypomniało, że balsam do ust mnie ratował. Od tego gorąca potwornie mi pierzchły.
O urodzie, zdrowiu i modzie - dyskusje na forum