Czy znacie jakieś "domowe" sposoby na podwyższenie cisnienia? Zawsze miałam niskie, pije dużo kawy, ale nie pomaga. A przy tej pogodzie muszę cos wymyślić, bo nie jestem w stanie sie skupić na pracy przysięgam... po prostu siedze przy biurku i czuje jak mi sie półkule rozjeżdżają! Radźcie coś
No wlasnie, ja mam to samo. Próbuje się ożywic, biore głębokie wdechy, pije kawę za kawą i nic. A od tej kawy już mnie muli w żołądku... Tyle się pisze o nadciśnieniu, jak sobie z nim radzić, a ciężko coś znaleć na temat niskiego ciśnienia. Mi to naprawdę uprzykrza życie!
Małe dzieci też potrafią podnieść cisnienie A co do kawy to zbyt duże ilości daja wręcz odwrotny efekt, więc nie ma co przesadzać. Lepiej wyjść na chwilę na świeże powietrze, zrobić paręgłębokich wdechów i od razu jest lepiej Zwłaszcza przy minus 10
Dlatego że kawa wyciąga wode z organizmu, dużo jej schodzi na przetrawienie kofeiny, mówiąc w skrócie odwadnia. A w słabo nawodnionym organiźmie zmniejsza się cisnienie krwi... Dlatego trzeba dużo pić! Ale niekoniecznie kawy czy herbaty