Witam czy ktos moze polecic skuteczne srodki na tradzik? Pytam bo juz stosowalem i stosuje rozne kosmetyki do kupienia w sklepach, ale one sa malo warte i czuje, ze musze poszukac jakiegos leku, ktory zwalcza tradzik. Jakbym byl dziewczyna to bym chociaz sie popudorwal, a tak wszystko widac mam z tym naprawde spory problem:/
Ja mam sprawdzony i skuteczny sposób. A własciwie to jest rodzaj kuracji, ktora trwa miesiąc. Robi się taki koktajl z drożdży, rozpuszcza lyżeczkę drożdży w szklance letniej wody, odstawia na pół godziny i wypija duszkiem Nie jest to zbyt smaczny napój, ale naprawdę działa bardz odobrze na cerę! A wczesniej próbowałam różnych rzeczy m.in. tabletek z drożdży i nie byly tak skuteczne. Nawet jak komus bardzo nie smakuje to warto się przemęczyć! Ja sobie robię co jakis czas taką kurację, jak widze, że coś zaczyna mi się dziać z cerą, ale potem na pare miesiecy mam spokój, zero pryszczy!
Hm brzmi strasznie, ale moze sie zmusze jesli faktycznie dziala. Slyszalem o takich tabletkach na r nazwa, lekarz je przepisuje ale podobno maja jakies straszne skutki uboczne i nie mozna wiele rzeczy robic jak sie je bierze.
Hm nie wiem jak poważny jest Twój problem, ale może warto wybrać się do dermatologa? A próbowałeś pić bratek? Jeśli nie skutkuja takie domowe sposoby to najlepiej do lekarza, trądzik to schorzenie skóry i nie ma co eksperymentować...
Ja też mam problemy z cerą Doraxnie działają jakieś kosmetyki, ale co rusz wyskakuje jakś niespodzianka, a najgorsze dziadostwo to takie czerwone gulki, nabrzmiewają przez kilka dni i ani to wycisnąć, ani nic Piłam bratka, brałam tabletki z wiesiołka, tabletki z drożdży i zero efektu Zastanawiam się nad jakimś powazniejszym leczeniem, bo po niektórych zostają blizny...
Ja kiedys mialam cere tradzikową, dermatolog mi przepisał antybiotyk, potem jeszcze z tego co pamiętam metronidazol w masci. Ale dlugo to leczyłam, a poza tym unikałam jedzenia rzzeczy, które pogarszaja stan cery, np czekolady, ostrych przypraw. Od diety dużo zalezy.
Ja trądzik wyleczyłam sobie...w solarium Po paru seansach wysuszyły się wszystkie pryszcze i spokój. jak raz na jakiś czas sie poopalam to problemu nie ma
Solarium?? To najgorsze co mozna zrobić!!! A skąd sie bierze trądzik? Z niewlaściwej pracy gruczołów łojowych. Więc jak opalanie skóry słońcem ma to wyleczyć? Przecież przy trądziku robią sie stany zapalne, w ten sposób mozna sobie krzywde zrobić. Nie wygłupiaj się , idź do lekarza.