Witajcie, czy możecie mi poradzić jaki kupić depilator? Właśnie chcę sobie kupić pierwszy w życiu depilator elektryczny i nie wiem co wybrać. Znaczy orientowałam się w jednym sklepie, ale sprzedawca trochę mi namieszał szczerze mówiąc. Może używacie i możecie napisać jaki model i czy jesteście zadowolone?
Ja mam Brauna i jestem zadowolona, kupiłam go z 8 lat temu, ale ciągle daje radę Tylko że nie jest to jakiś model z bajerami, wtedy dopiero wchodziły takie. Mój tyle, że ma dwie prędkości, ale to akurat jest ważne.
No nie wiem nie za dużo Ale właśnie chciałam Was się spytać czy warto zapłacić więcej za taki lepszy model z dodatkowymi funkcjami czy te wszystkie nakładki masujące i chłodzące to faktycznie fajne jest? Czy lepiej kupić prostszy, ale solidny model...
Moim zdaniem lepsza jest ta druga opcja. JA poszłam do sklepu z mężem żeby mi pomógł wybrać i on powiedział, że im więcej opcji tym więcej może się zepsuć. Dlatego wzięłam Philips Satinelle. Też ma dwa tryby i nic więcej mi nie potrzeba.
Słyszałam, że te nakładki co reklamują w tv to ściema. A takie modele są o wiele droższe. A np taka nakładka chłodząca to nic innego jak kawałek plastiku, który musisz włożyć sobie wcześniej do zamrażalnika, no to równie dobrze można przyłożyć sobie woreczek z lodem i tyle Może to i działa, jak tak zmrozi skórę na chwilę to nie czujesz bólu.
Mój model to Braun Silk Epil Soft. Posiada nakładkę, któa teoretycznie ma zmniejszać ból, więc moge Ci powiedzieć, że to ściema. W dodatku golenie idzie wolniej. Ja tej nakładki użyłam ze dwa razy i zdecydowanie wole bez. Najważniejsze to ilość pęset, jak jest dużo to goli szybciej i dokładniej. A nie boli to aż tak żeby warto się było bawić w jakieś bajery, im szybciej tym lepiej
A nie uzywałaś nigdy elektrycznego depilatora? Ani razu? Dobrze by było najpierw spróbować, będziesz wiedziała jak u Ciebie jest z wrażliwością na ból. Może się okazać, że nie potrzebujesz żadnych "ekstrasów", ja np golę nogi i oglądam film w telewizji Ale mam taką koleżankę, co nie jest w stanie ogolić sobie nóg depilatorem i przerzuciła się na kem do depilacji... to indywidualna kwestia.