Jakie żele nawilżające możecie polecić? mam skłonności do podrażnień, co chwila to jakaś infekcja i testowałam już chyba wszystko. Co mnie nie uczula to i nie nawilża, szukam czegoś już z wyższej półki, sprawdzonego najlepiej.
hmm, no chyba głównie chodzi o żele intymne w sklepach i aptekach teraz jest pełno takich żeli. Pewnie nie wszystkie wypróbowałaś bo większość jest mało znana, a nie zmienia faktu, że są dobre. Skoro mówisz o ciągłych podrażnieniach to potrzebujesz taki, który nie będzie po chwili wysychał, a utrzyma nawilżenie stale.
Popytaj w aptekach, obecnie na rynku jest duży wybór takich żeli. Dla mnie najlepsza okazała się zwykła oliwka dla dzieci, ale wcześniej próbowałam różne żele, jednak tylko oliwka okazała sie dla mnie skuteczna.
Jest w aptece dostępny taki żel pre-seed, który jest na bazie wody, jest wyjątkowo delikatny, bezzapachowy i nie podrażnia. A poza tym może okazać się pomocny przy staraniach o dziecko, bo zapewnia optymalne środowisko dla plemników.
Z wyższej półki i naprawdę dobre, choć drogie, są żele Swede Global Bodyjam. Są zrobione na podstawie wody i bardzo bardzo rzadko uczulają. Może spróbuj...
Ja ostatnio zwracam szczególną uwagę na to by zele nie zawierały SLS - czyli detergentu dodawanego do kosmetyków myjących, nie jest on przyjazny, a raczej niezdrowy dla naszej skóry.