Favore.plForumPozostałe tematy

Jak napisać ciekawe CV?

Aby dodać lub edytować usługę, musisz być zalogowany. Jeśli jeszcze nie masz konta, zarejestruj się teraz!
FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Jak napisać ciekawe CV?

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
Wróć do forum: Pozostałe tematy 1 2 z 2  
  • Asiaaa78 13 paź 2012, 21:22
    Jak napisać CV; aby przykuło uwagę pracodawcy i wyróżniało sie spośród 1000-ca innych? wiem, że większość z Was pomyśli ze skoro wysokie bezrobocie to nawet pięknie napisane CV mi nie pomoże przymrużenie oka ale może jednak warto sie przyłożyć to wyglądu naszego CV
  • faworytowy 15 paź 2012, 10:02
    Najlepiej napisać prawdę i zwięźle .Nie rozpisywać się, nie lać wody,bo to i tak wcześniej czy później wyjdzie na jaw. Dobrze, jeśli mamy o czym pisać: ukończone szkoły, jakie studia, znajomość języków- teraz tak ważne przy podejmowaniu pracy. Zaznaczamy, gdzie i jak długo pracowaliśmy jeśli miało to miejsce i z jakiego powodu tam już nie pracujemy?. Dla potencjalnego pracodawcy każda informacja o nas jest ważna. A szerzej na temat naszych umiejętności porozmawiamy z nim podczas naszego pierwszego spotkania ,jeśli nas zaprosi na rozmowę. Wszystko może być ciekawe, jeśli mamy o czym napisać w swoim CV.
  • sasz 3 lis 2012, 0:33
    Poradników na temat pisania CV jest w Internecie mnóstwo. Ja jak ostatnio pisałem CV to korszystałem z tej strony, jest tam krótki poradnik i dwa wzory CV.
  • asko2233 5 lis 2012, 11:57
    Dla mnie pisanie CV w tych czasach nie ma najmniejszego sensu, ponieważ wszystkie CV lądują w śmietniku lub nawet nie są brane do ręki do pracodawców. Lepiej zadzwonić do takiej firmy i się umówić na spotkanie.

• jaromir89 9 lis 2012, 11:45     (ostatnio zmieniony przez autora 19 maj 2014, 14:46, w całości zmieniany 1 raz)
    Ciekawe,
    Ja jednak stawiam na merytoryczność i czytelność.
    polecam - http://www.cv-wzor.com
  • Kajakarz 10 lis 2012, 9:23
    Merytoryczne i porządnie opracowane cv to jedno, ale faktycznie czasem działa zapakowanie go w niebieską kopertę, bo wzrok przykuwa. Oczywiście takie rzeczy to tylko wtedy gdy się szuka pracy tradycyjnie, bo np szukając pracy zagranicą w programach typu, to wystarczy spełnić wymagania, wysłać papiery i rozpatrują każdego bez takiej presji, że musisz się pokazać i byc super wyrazisty...
  • calaveras 11 kwi 2013, 13:58
    Polecam http://cvwzor.com/ - to głównie dzięki nim znalazłam pracę, bo jak próbowałam napisać CV sama, efekty były opłakane. płacz
  • sonique321 11 kwi 2013, 15:39
    Konkrety przede wszystkim.
  • jurekmurek 15 lip 2013, 13:12
    Po pierwsze musi być prawdziwe. wypisujesz swoje doświadczenie zawodowe, wykształcenie.
    Musi być przejrzyście, żeby nie odrzuciło pracodawcy po wzięciu Twojego cv do ręki.
    Myślę, że najlepiej wzorować się na szablonach z internetu.
    Tutaj masz kilka uśmiech
    Jest tam też kreator CV oraz różne porady.
    Pozdrawiam wielki uśmiech
  • Carmelita 24 lip 2013, 17:00
    Zawsze warto się przyłożyć. Rekruter zwraca uwagę na staranność, na tzw. formę, potem dopiero na treść. Nie musi być niewiadomo co, wystarczy że będzie porządne. Warto sobie poszukać szablonu CV w internecie. Sama musisz ocenić, czy jest ładny.
1 2 z 2  
Pozostałe tematy - dyskusje na forum