Piasek Żwir Pspółka Transport Piaskarnia MiedzeszynTytus Transport Piasku Żwiru Wawer (mazowieckie)
Serwis i montaz maszyn instalacje przemysłowe kompleksowe usługiWrocław, Fabryczna (dolnośląskie)
Posadzki Wylewki maszynowe, Instalacje grzewcze, Ogrzewanie podłogoweOpole, Kluczbork, Gliwice, Lubliniec, Częstochowa (śląskie)
Udrożnienie rur kanalizacji, pogotowie kanalizacyjne, zatory RadomRadom, okolice (mazowieckie)
Meble na wymiar, produkcja, montaż, wykonanie mebli, solidnieCała Polska
Brukarstwo Kompleksowe roboty brukarskie RTBRUKKraków , Niepołomice, Wieliczka, Malopolska (małopolskie)
Bezpiecznie FREZOWANIE Usuwanie Subitu lepiku, kleju zrywanieWykładzinCała Polska
caipirinha napisał:Mam plastikowe okna, te gumowe uszczelki oryginalne są już stare i sparciałe. Musimy je jakoś uszczelnić zanim zrobi się naprawdę zimno, bo już teraz czuć jak wieje przez te okna... Czy znacie jakieś sposoby jak to można zrobić?Proszę znaleźć gdzieś w pana okolicy firmę produkującą okna lub hurtownie z okuciami do okien ,tam pan kupi uszczelkę do ramy na metry za grosze .pozdrawiam
caipirinha napisał:W naszych właśnie chyba nie da się tego zrobićWitam jak najbardziej da się z każdej ramy po prostu przyschły wyjątkiem są skrzydła tam profil jest cięty i zgrzewany razem z uszczelką ,pozdrawiamTo są stare okna i chyba niespecjalnie najlepszej jakości
![]()
a czy te uszczelki co przez producenta są wmontowane w okno to można usunąć i wymienić? Przyglądałam się temu i chyba nie bardzo...
Filiposlaw napisał:Ja też właśnie szukam odpowiedzi na podobny problem, bo mam okno balkonowe, moim zdaniem złej konstrukcji, bo ma tylko dwa zawiasy i między góra a dołem po prostu nie przylega do framugiWitam panie Filiposlaw prawdopodobnie to okucie w środku ramy odpycha panu skrzydło proszę się uważnie przyjrzeć przy zamykaniu ,wymiana uszczelki na grubsza nic nie da ,bo pan w ogóle skrzydła nie zamknie .pozdrawiamCoś mi się zdaje, że potrzebuję grubej uszczelki. Chyba tylko to może rozwiązać problem.