Piec wsadowy termoolejowy Piece piekarnicze Piekarnia system MONO - DUO

Piec wsadowy termoolejowy Piece piekarnicze Piekarnia system MONO - DUO nr 19089

Produkt dostępny na obszarze: cała Polska

INFORMACJE
Stan
Nowy
Dostawa
Wysyłka do kupującego lub odbiór osobisty
Sprzedawca
Ibis ZweryfikowanyFavore.pl potwierdza prawdziwość danych kontaktowych tego wykonawcy
Wyślij wiadomość Wyświetl wizytówkę
Kontakt
Ibis
Wyślij e-mail
Jana Pawła II 38
89-200 Szubin

OPIS PRODUKTU

Piece wsadowe termoolejowe

Piece wsadowe przystosowane są do intensywnej eksploatacji. Technologia produkcji oraz najwyższej jakości materiały zapewniają ich długoletnią żywotność. Konstrukcja zapewnia równomierny rozkład temperatury na półce, ponieważ olej (nośnik ciepła) nieustannie jest tłoczony przez pompę. Piece termoolejowe wyposażone są w nowoczesny system sterujący oparty na bazie komputera, który nieustannie nadzoruje prawidłową pracę urządzenia.

Powierzchnia grzejna

Powierzchnia grzejna kotła składa się z odpornych na podwyższone temperatury rur, które są uporządkowane w dwie cylindryczne spirale. Wiązka rur jest tak ułożona, że przy minimalnym obciążeniu powierzchni grzejnej można osiągnąć optymalne warunki spalania. Piece piekarnicze wsadowe w każdym modelu posiadają w standardzie dodatkową wytwornicę pary do komory garowniczej.

Podwójny obieg niesie za sobą same zalety – system MONO-DUO

Pokładowe piece do produkcji wsadowej można zbudować na zasadzie systemu podwójnego obiegu – DUO. To znaczy, że w takim piecu można zamontować 2 niezależne systemy paneli grzewczych, które będą niezależnie od siebie podgrzewały poszczególne pokłady pieca. Piec sześciokomorowy można podzielić na dwa segmenty, po 3 pokłady. Takie rozwiązanie umożliwia jednoczesny wypiek w dwóch różnych temperaturach, których różnica może wynosić nawet 100°C. Dodatkowo piece piekarnicze wsadowe mogą pracować z wyłączeniem górnego segmentu, co finalnie przekłada się na dodatkowe oszczędności energii. W trybie MONO zadana temperatura jest jednakowa dla wszystkich komór. Stosowany jest on wówczas, gdy zachodzi potrzeba wypieków tego samego asortymentu wg tej samej receptury.

Szybkie rozgrzewanie pieca i wolne studzenie

Systemy termoolejowe produkowane przez firmę IBIS charakteryzują się szybkim czasem gotowości do pracy. Z badań przeprowadzonych na piecach zainstalowanych w piekarniach stwierdziliśmy, że czas rozgrzewania od temp. 25°C do 250°C pieca 27m2 odbyło się w czasie nieprzekraczającym 23 min. Zalety specjalnego oleju termalnego pozwalają na akumulację dużej ilości energii, która wykorzystywana jest do wypieku. Ta cecha wpływa również na to, że piec termoolejowy po zakończonym wypieku bardzo powoli traci swą temperaturę. Spadek temperatury na wyłączonym piecu wynosi <10°C na godzinę postoju. Dopiero 10-cio godzinny postój pieca powoduje spadek <100°C.

 


Chcesz dowiedzieć się więcej szczegółów, napisz lub zadzwoń.

DZIAŁ SPRZEDAŻY

Remigiusz Koniec
Wyślij e-mail

+48 52 391 02 01
+48 530 188 187

INNE PRODUKTY TEGO UŻYTKOWNIKA
SŁOWA KLUCZOWE
piec wsadowe, termoolejowe, piece piekarnicze, ibis, piekarnia, chleb, szubin, duo
Wyślij zapytanie Zobacz opinie lub Wystaw opinię Obserwuj
OPINIE O UŻYTKOWNIKU
W trosce o wiarygodność opinii oraz reputację usługodawców rejestrujemy adresy IP komputerów, z których wystawiane są opinie.
Użytkownik wystawiający opinię proszony jest również o podanie danych kontaktowych, które nie są jednakże weryfikowane.
Piec wsadowy termoolejowy Piece piekarnicze Piekarnia system MONO - DUO (galeria) - wyświetleń 206Oceń: OceńOceńOceńOceńOceń - średnia ocen: 4 na 5 (liczba ocen: 3)