Badania drożdży Brettanomyces bruxellensis psujących wino

Badania drożdży Brettanomyces bruxellensis psujących wino nr 445443

Lokalizacja: Olsztyn (woj. warmińsko-mazurskie)Więcej: Olsztyński Park Naukowo-Technologiczny, budynek L2

INFORMACJE
Użytkownik
Exon ZweryfikowanyFavore.pl potwierdza prawdziwość danych kontaktowych tego wykonawcy
Wyślij zapytanie
Kontakt
Alicja Stachura
Centrum Diagnostyki Molekularnej Exon
Wyślij e-mail
Trylińskiego 12
10-683 Olsztyn

tel: 89 6120880
tel: 690623612
fax: 690623612
Pokaż na mapie
Uwaga: podczas kontaktu powołaj się na Favore.pl i zapytaj o rabat
Strona WWW
brak
Godziny
pn-pt: 9:00-16:00
WYŚLIJ ZAPYTANIE
Przykładowe zapytanie
Pan Grzegorz chce położyć kafle na schodach...
Witam,

zlecę wyrównanie i położenie glazury na schodach zewnętrznych.
Powierzchnia schodów do ułożenia ok. 10m2. Termin wykonania: 14 dni.
Proszę o kontakt i wycenę robocizny, materiały są już zakupione.

Pozdrawiam
Grzegorz Kowalski
 [rozwiń]
Oświadczam, że znam i akceptuję Regulamin Favore.pl i wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych w celu korzystania z Serwisu favore.pl oraz dla wypełnienia prawnie usprawiedliwionych celów realizowanych przez Favore.pl Sp. z o.o. albo odbiorców danych zgodnie z Polityką Prywatności. Administratorem danych osobowych jest Favore.pl Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Grochowska 341 lok. 32.
Twoje dane osobowe będą przetwarzane w szczególności w celu wykonania Umowy zawartej z Tobą na podstawie Regulaminu, w tym do umożliwienia świadczenia usługi drogą elektroniczną oraz pełnego korzystania z serwisu favore.pl, w tym dodawania i publikowania zapytań/zleceń do Dostawców interesujących Cię usług i produktów oraz kontaktowania Cię z nimi. Gwarantujemy spełnienie wszystkich Twoich praw wynikających z ogólnego rozporządzenia o ochronie danych, tj. prawo dostępu, sprostowania oraz usunięcia Twoich danych, ograniczenia ich przetwarzania, prawo do ich przenoszenia, niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także prawo wyrażenia sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych osobowych. [zwiń]

OPIS USŁUGI

Drożdże z gatunku Dekkera bruxellensis (inna nazwa: Brettanomyces bruxellensis) stanowią szczególnie istotny problem dla przemysłu winiarskiego. Namnażając się w dojrzewającym winie wytwarzają duże ilości lotnych fenoli (4-etylofenol i 4-ethylguajakol) nadających nieprzyjemne posmaki, określane jako: mysi, mokrej sierści, przepoconego siodła, stajni, czy zjełczały. Właściwość ta jest wykorzystywana w produkcji niektórych win, ale drożdże Dekkera stosowane są wtedy w niewielkich ilościach. Zazwyczaj ich obecność jest niepożądana, a nadmierny, niekontrolowany wzrost tych mikroorganizmów powoduje psucie się wina.

Tradycyjne metody wykrywania Dekkera bruxellensis wymagają czasochłonnego namnażania tych drożdży (nawet do 10 dni). Do ich prawidłowej identyfikacji na podstawie cech morfologicznych niezbędne jest ponadto duże doświadczenie diagnostyczne. Metoda badawcza stosowana w Centrum Diagnostyki Molekularnej Exon umożliwia wyeliminowanie tych ograniczeń. Analiza przeprowadzana jest bezpośrednio w próbce wina, winogron lub moszczu gronowego. Polega na wykrywaniu w badanej próbce materiału genetycznego drożdży bardzo czułą techniką real-time PCR. Zastosowanie odpowiednich standardów umożliwia dodatkowo ocenę ilości tych mikroorganizmów. Pozwala to na wykrycie niebezpiecznej liczby Dekkera na bardzo wczesnym etapie procesu winifikacji. Wiarygodne wyniki uzyskujemy już w kilka godzin od rozpoczęcia analizy.

Oferujemy:

​Zapraszamy na Wyślij e-mail



Zapraszam serdecznie do kontaktu poprzez formularz.
Oddzwonię lub odpiszę niezwłocznie.
Wyślij zapytanie przez formularz

INNE USŁUGI TEGO UŻYTKOWNIKA
SŁOWA KLUCZOWE
OPINIE O UŻYTKOWNIKU Exon
Badania drożdży Brettanomyces bruxellensis psujących wino - galeria
Badania drożdży Brettanomyces bruxellensis psujących wino Oceń: OceńOceńOceńOceńOceń - średnia ocen: 4 na 5 (liczba ocen: 3)
Poprzednia usługa: Szukam sponsorów dla fundacji na rzecz niepełnosprawnych dzieci,   Następna usługa: Programowanie