favore.pl
Wykwintna elegancja, ciepło domowego ogniska

Wykwintna elegancja, ciepło domowego ogniska nr 1673

Lokalizacja: Warszawa (woj. mazowieckie)Więcej: Miejsce postojowe przed restauracją i przy ulicy Ostrej

WYŚLIJ ZAPYTANIE
Przykładowe zapytanie
Pan Grzegorz chce położyć kafle na schodach...
Witam,

zlecę wyrównanie i położenie glazury na schodach zewnętrznych.
Powierzchnia schodów do ułożenia ok. 10m2. Termin wykonania: 14 dni.
Proszę o kontakt i wycenę robocizny, materiały są już zakupione.

Pozdrawiam
Grzegorz Kowalski
 [rozwiń]
udostępnionych przeze mnie danych osobowych w celu korzystania z Serwisu favore.pl oraz w celu realizacji prawnie uzasadnionych celów Współadministratorów danych. Współadministratorami są Favore.pl Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Postępu 14A, We Net Group S.A. z siedzibą w Warszawie przy ul. Postępu 14A oraz We Net Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Postępu 14A. Oświadczam, że są mi znane cele przetwarzania danych osobowych oraz moje uprawnienia. [zwiń]

INFORMACJE
Cena
9 / sztuka
Kontakt
Wyślij e-mail
ul.Wiertnicza 96
Warszawa

tel: 22 885750522 8857505
Pokaż na mapie
Uwaga: podczas kontaktu zapytaj o rabat dla klientów favore.pl
Strona WWW
brak
Godziny
pn-pt: 12:00-23:00
sb: 12:00-23:00
nd: 12:00-23:00
rozwiń
OPIS USŁUGI
Restauracja RestauracjaJesteśmy nowo powstałą restauracją mieszcząca się w Wilanowie przy ul. Wiertniczej 96, która łączy w sobie wykwintną elegancję, a zarazem ciepło domowego ogniska.

Zarówno wnętrze, jak i stworzona przez nas atmosfera pozwalają na pełen relaks po ciężkim dniu pracy. Tu może każdy znaleźć coś dla siebie, zarówno przedstawiciele świata biznesu, pary zakochanych, rodzice z dziećmi, jak i osoby chcące zorganizować przyjęcia okolicznościowe. Restauracja przystosowana jest również dla niepełnosprawnych. W zimie można ogrzać się przy prawdziwym kominku, a latem odpoczywać na tarasie i w ogródku usytuowanym z tyłu restauracji z dala od ulicznego zgiełku.


RestauracjaRestauracja "Castello" specjalizuje się w wybornej kuchni włoskiej
z różnych regionów Italii.

Bogata karta menu stworzona przez szefa kuchni pasjonata śródziemnomorskich tradycji kulinarnych oraz wyśmienite włoskie wina mogą zadowolić najbardziej wyrafinowane podniebienie. Atutem lokalu są świeże ryby i owoce morza przywożone prosto z Włoch w każdą środę, makarony i pierożki własnej produkcji oraz tradycyjna pizza w 15 odmianach, a także wiele innych potraw o czym może przekonać się każdy odwiedzając naszą restaurację.

Serdecznie zapraszamy.

Catering i przyjęcia
Restauracja "Castello" organizuje kameralne przyjęcia, bankiety, pikniki oraz grillowe garden party w miejscach wskazanych przez naszych gości. Nasza oferta skierowana jest do osób stawiających przede wszystkim na najwyższą jakość kulinarnych doznań.

Bogata karta menu stworzona przez naszego szefa kuchni oraz wyśmienite włoskie wina mogą zadowolić najbardziej wyrafinowane podniebienie. Atutem lokalu są świeże ryby i owoce morza przywożone prosto z Włoch w każdą środę oraz makarony własnej produkcji, a także wiele innych potraw o czym mogą przekonać się goście organizowanych przez Państwa przyjęć.


Karta win
  W Europie istnieje kilka tysiecy szczepów winogron jednak tylko z tych szlachetnych odmian mozna uzyskac dobre wino. Francja, Włochy, Hiszpania i Portugalia są krajami, w których winogrona są hodowane od setek lat głównie przez klimat, który tam panuje. Numerem jeden wśród krajów winiarskich jest Francja, Włochy plasują się na drugim miejscu.
Wino znane było juz w czasach starożytnych. Pierwsze wina powstały na środkowym wschodzie i Chinach, gdzie znane były już 3000 lat przed Chrystusem.


Menu - Przystawki

  Mozzarella to ser pochodzacy z południowych Włoch, z regionu Kampania, produkowany z mleka bawolic i krowiego. W Polsce znany głównie jako dodatek do caprese.

Parmezan (wł. parmigiano reggiano, grana) to ser twardy pochodzący z centralnych Włoch, z regionu Emilia-Romania. Produkowany w Parmie, Reggio i okolicach. Najbardziej znany włoski ser na świecie, wytwarzany z krowiego mleka.

Gorgonzola
to podpuszczkowy, miękki, dojrzewający ser pleśniowy pochodzacy z północnych Włoch, z regionu Lombardia. Produkowany jest z mleka krowiego, poprzerastany niebieskawymi żyłkami pleśni Penicillium glaucum.

Antipasto misto all'italiano

Półmisek wędlin włoskich (szynka parmeńska, mortadela, salami, baleron)

A dish of Italian ham and sausages (Parma ham, mortadella, salami and smoked pork)
    35 zł

Prosciutto di parma con mozzarella

Szynka parmeńska z mozzarellą

Parma ham with mozzarella
    35 zł

Carpaccio di manzo

Plastry surowej polędwicy z selerem, parmezanem i rucolą

Slices of beef sirolin with celery, Parmesan and rucola
    29 zł

Carpaccio di salmone con sugo di ostriche

Plastry surowego łososia z sosem ostrygowym

Slices of raw salmon with oyster sauce
    29 zł

Carpaccio di pesce spada

Plastry surowego miecznika z oliwą czosnkową i natką pietruszki

Slices of raw sword-fish with garlic oil and parsley leaves
    29 zł

Vitello tonnato

Plastry pieczonej cielęciny w sosie z tuńczyka

Slices of roasted veal served in tuna sauce
    29 zł

Involtini di salmone con crema di rafano e caviale

Roladki z wędzonego łososia z kremem z awokado, chrzanu i kawioru

Smoked salmon rolls with avocado cream, horse-radish and caviar
    29 zł

Melanzane alla parmigiana

Zapiekane bakłażany z sosem pomidorowym, parmezanem i mozzarellą

Roasted aubergine in tomato sauce, Parmesan and mozzarella
    25 zł

Caprese

Pomidory z serem mozzarella i świeżą bazylią

Tomatoes with mozzarella and fresh basil
    23 zł

Bruschette con mozzarella e prosciutto di parma

Grzanki z mozzarellą i szynką parmeńską

Toasts with mozzarella and Parma ham
    12 zł

Focaccia

Podpłomyk ze świeżym rozmarynem i oliwą z oliwek

Oven backed pancake with rosemary and olive oil
    10 zł

Bruschette al pomodoro

Grzanki z pomidorami

Toasts with tomatoes
    9 zł

Bruschette al gorgonzola

Grzanki z serem gorgonzola

Toasts with the gorgonzola cheese
    9 zł

Menu - Sałatki
  Rokietta siewna, rukola (Eruca sativa Mill.) - roślina jednoroczna należąca do rodziny kapustowatych. Rośnie dziko we Włoszech i we Francji oraz w Azji wschodniej, w Polsce w warunkach szklarniowych.

Szpinak - to jednoroczne lub dwuletnie warzywo liściowe z rodziny komosowatych. Pochodzi ze środkowej i zachodniej Azji. Liście (zebrane w rozetkę) o dużej wartości odżywczej; zawierają wiele witamin, soli mineralnych, a zwłaszcza żelaza...
Szpinak jest pochodzenia perskiego. Został przywieziony z dawnej Persji (obecnie - Turkiestanu) do Europy przez arabów, w średniowieczu.

Fileto di manzo al forno con insalata, noci, rucola, parmigiano e mele fritto

Pieczona polędwica wołowa w marynacie czosnkowej podana na sałacie z orzechami włoskimi, rucolą, parmezanem i prażonymi jabłkami

Roast beef tenderloin in garlic marinade served on lettuce with nut crunch, rucola, Parmesan and roast apples
    35 zł

Insalata di peperoni, mozzarella e prosciutto crudo con olio di oliva, aceto balsamico e pinoli

Sałatka z pieczonej papryki bez skórki, szynki parmeńskiej i mozzarelli z oliwą z oliwek, octem balsamicznym i orzeszkami pini

Salad of roasted peeled paprika, Parma ham and mozzarella with olive oil, balsamic vinegar and stone-pine nuts
    30 zł

Insalata di spinaci, parmigiano e pinoli

Sałatka ze świeżego szpinaku z parmezanem, orzeszkami pini i chrupiącym bekonem

Salad made of fresh spinach with Parmesan, stone-pine nuts and crunchy bacon
    25 zł

Insalata di rucola, pomodorini e parmigiano

Sałata lodowa z rucolą, pomidorami cherry i parmezanem

Ice lettuce with Rucola, cherry tomatoes, Parmesan
    25 zł

Insalata mista con fileto di maiale, noci, cicoria e uova al sugo di senape

Mieszana sałata z grilowanymi polędwiczkami wieprzowymi, orzechami, cykorią i jajkiem z sosem musztardowym

Mix salad with grilled pork tenderloin fillets, nuts, chicory and egg with mustard sauce
    35 zł

Insalata mista con pomodori, peperoni cetrioli e pollo grigliato in sesamo

Mieszana sałata z pomidorami, papryk, ogórkiem i grilowanym kurczakiem w sezamie

Mixed salad with tomatoes, paprica, cucumber and grilled chicken in sesame
    28 zł

Insalata mista con tonno, fagioli canellini, olive pomodori e germogli di girasole

Sałata mieszana z tuńczykiem, fasolką canellini, oliwkami, pomidorami i kiełkami słonecznika

Mixed salad with tuna, canellini bean, olives, tomatoes and sunflower sprouts
    28

Menu - Zupy
  Istnieje hipoteza według, której pierwszy raz zupę ugotowali
neandertalczycy. Wskazuje na to odnalezienie szkieletu praczłowieka z tego gatunku, który wiele lat przed śmiercią stracił wszystkie zęby i nie umarł z głodu. Ludzie pierwotni wykorzystywali do gotowania zupy dołek wykopany w ziemi. Przykrywali go skórą zwierzęcą i lali do wnętrza wodę oraz dodawali składniki. Potem umieszczali w środku rozgrzane przez ogień kamienie.

Minestrone

Klasyczna włoska zupa jarzynowa

Italian vegetable soup
    15 zł

Passato di funghi porcini con tartufo

Krem z borowików z dodatkiem trufli

Boletus soup with truffles
    20 zł

Trippa

Flaczki wołowe z pomidorami i świeżymi ziołami po włosku

Beef tripe with tomatoes and fresh herbs Italian style
    20 zł

Zuppa di cipolle con crostini al formaggio

Zupa cebulowa z grzankami serowymi

Onion soup with cheese croutons
    20 zł

Zuppa di zucchine

Zupa z cukinii z prażonymi plastrami migdałów i kiełkami słonecznika

Zucchini soup with roasted almond flakes and sunflower sprouts


  Spaghetti - specyficznie włoska potrawa i jednocześnie nazwa szczególnego rodzaju makaronu, który stanowi jej podstawę. Dobrze ugotowane spaghetti powinno być "al dente" tzn. powinno być możliwie jak najbardziej twarde, ale nie surowe.

Spaghetti con pomodorini e rucola

Spaghetti w sosie z pomidorów cherry i rucoli

Spaghetti in sauce made of cherry tomatoes and rucola
    29 zł

Spaghetti alla carbonara

Spaghetti z jajkiem boczkiem i parmezanem

Spaghetti with egg, bacon and Parmesan
    25 zł

Spaghetti al pesto

Spaghetti w sosie pesto z bazylii, orzeszków pini, czosnku i parmezanu

Spaghetti in pesto sauce made of basil, stone-pine nuts, garlic and Parmesan
    22 zł

Spaghetti Bolognese

Spaghetti z sosem pomidorowo-mięsnym

Spaghetti Bolognese
    24 zł

Penne al salmone e caviale

Makaron rurki z łososiem i kawiorem

Tuba pasta with salmon and caviar
    28 zł

Tortellini con prosciutto crudo e panna

Tortellini z szynką parmeńską w sosie śmietanowym

Tortellini with Parma ham in creamy sauce
    27 zł

Menu - Risotto
  Risotto to jedna z włoskich specjalności, podawana w północnych regionach kraju, gdzie często jej popularność przewyższa tak popularne we Włoszech pasty. Jest to danie ryżowe przywiezione do Włoch z Chin prawdopodobnie przez Marco Polo.

Risotto con funghi porcini

Risotto z borowikami i truflą

Risotto with boletus and truffles
    32 zł

Risotto alla pescatora

Risotto z owocami morza

Risotto with seafood
    35 z

Menu - Nasze domowe specjały
  Lasagne (l.p. Lasagna) (wym. lazania) to jednocześnie rodzaj makaronu w postaci dużych, prostokątnych płatów i dania przygotowywane na bazie tego makaronu. Zazwyczaj gotowany, a następnie zapiekany z serem, sosem
pomidorowym i mięsem, chociaż zdarzają się przepisy od wegetariańskich po lazanię na słodko. Podawany jest na gorąco.

Tagliatelle zucchine salmone

Wstążki z łososiem i cukinią w sosie pomidorowo śmietanowym

Tagliatelle with salmon and zucchini in creamy tomato sauce
    28 zł

Tagliatelle con tacchino e broccoli alla panna

Wstążki z indykiem i brokułami w sosie śmietanowym

Tagliatelle with turkey and broccoli in creamy sauce
    28 zł

Papardelle verde con spinaci e gorgonzola

Szerokie wstążki szpinakowe w sosie z gorgonzoli i szpinaku

Parpadelle in sauce made of gorgonzola cheese and spinach
    28 zł

Papardelle alla boscaiola

Szerokie wstążki w sosie z borowików

Parpadelle in boletus sauce
    28 zł

Tagliolini al pesto siciliano e gamberoni

Domowe spaghetti z pesto sycylijskim i krewetkami

Home-made spaghetti with Sicilian pesto and shrimps
    45 zł

Tagliolini mare e monti (funghi, porcini, gambretti e melanzane)

Domowe spaghetti z borowikami, krewetkami i bakłażanem

Home-made spaghetti with boletus, shrimps and aubergine
    45 zł

Tortelloni con ricotta e spinaci al tartufo

Włoskie pierożki z serem ricotta i szpinakiem w sosie truflowym

Tortelloni with the ricotta cheese and spinach served in truffle sauce
    29 zł

Ravioli con funghi porcini al burro e salvia

Włoskie pierożki z borowikami w sosie z masła i szałwi

Ravioli with boletus served in sauce made of butter and sage
    29 zł

Ravioli di agnello al pomodorini e pinoli

Włoskie pierożki z jagnięciną i orzeszkami pini w sosie z pomidorów cherry

Ravioli stuffed with lamb and stone-pine nuts in sauce made of cherry tomatoes
    29 zł

Lasagne verde di carne e spinaci

Zapiekane płaty makaronu w sosie mięsnym ze szpinakiem pod beszamelem

Lasagne with meat, spinach under bechamel sauce
    28 zł

Menu - Mięsa
  Saltimbocca alla romana - popularna włoska potrawa pochodząa z REGIONU LAZIO. To zaraz po spaghetti, jedna z najbardziej popularnych potraw świata. "Skacz do buzi" to polskie tłumaczenie tej nazwy. "Saltimbocca" to połączenie cielęciny z szynką parmeńską i świeżą szałwią.

Filetto di manzo al pepe verde

Polędwica wołowa w sosie z zielonego pieprzu

Beef sirloin in sauce made of green pepper
    40 zł

Filetto di manzo alla grilla

Polędwica wołowa z grilla

Grilled beef sirloin
    39 zł

Carbonata di manzo alla marengo

Polędwica wołowa z cukinią i pieczarkami w sosie śmietanowym

Beef sirloin with zucchini and mushrooms served in sauce
    40 zł

Filetto di manzo al sugo di pomidoro secchi e Marsala

Polędwica w sosie z suszonych pomidorów z dodatkiem wina Marsala

Blef sirloin with dried tomatoes and Marsals wine
    42 zł

Saltimbocca alla romana

Zapiekane kotleciki cielęce z szynką parmeńską, mazzarellą i szałwią

Roasted veal chops with Parma ham, mozzarella and sage
    36 zł

Scaloppine di viteo con funghi porcini

Eskalopki cielęce w sosie  borowików

Veal escalopes in boletus cream
    34 zł

Costolette di agnello con mirtilli rossi e spinaci

Kotleciki jagnięce z borówkami i szpinakiem

Lamb chops with cranberry and spinach
    62 zł

Scaloppine di maiale al vino bianco e funghi gallinacci

Eskalopki z polędwiczek wieprzowych z kurkami w sosie śmietanowym

Pork tenderloin escalopes with chanterelles in cream sauce
    38 zł

Medaglioni di tacchino con spinachi e panna

Medaliki z indyka w sosie szpinakowo-śmietanowym

Turkey medallions in creamy pinach sauce
    29 zł

Filetto di pollo marinato al miele e agilo ripieno di spinachi e noci

Filet z kurczaka w marynacie miodowo czosnkowej z nadzieniem szpinakowo-orzechowym

Chicken fillet in honey and garlic sauce stuffed with spinach and nuts
    28 zł

  Owoce morza (wł. frutti di mare) czyli rozmaite zwierzęta morskie, jak skorupiaki i mięczaki w tym małże, głowonogi i szkarłupnie, w wielu krajach uważane są za prawdziwe rarytasy. Tradycyjnie spożywane są powszechnie w krajach śródziemnomorskich oraz na antypodach. Prawdopodobnie odgrywały one ważną rolę w odżywianiu człowieka już od początków jego historii. Wśród pozostałości po zamierzchłych społecznościach epoki kamiennej archeologowie w wielu miejscach na całym świecie natrafiają na szczątki skorupiaków, co świadczy, że jadano je jeszcze przed początkami rolnictwa.

Gamberoni su fritteli di zucchine al vino marsala

Krewetki królewskie na chipsach z cukini z winem Marsala

Tiger prawns on zucchini chips with Marsals wine
    119 zł

Fritto di gamberi e calamari

Smażone krewetki i kalmary

Fried shrimps and squid rings
    49 zł

Gamberoni fritti al burro e aglio

Krewetki smażone na maśle w sosie czosnkowo-koperkowym

Butter-fried shrimps in garlic and dill sauce
    49 zł

Cozze alla marinara

Świeże mule w sosie pomidorowym z szalotką i tymiankiem

Fresh mollusks in tomato sauce with shallot and thyme
    36 zł

Cozze al sugo di panna

Świeże mule w sosie winno śmietanowym

Fresh mollusks in wine and creamy sauce
    36 zł

Cozze al curry

Świeże mule w sosie śmietanowym z curry

Fresh mollusks in creamy sauce with curry
    36 zł

Pesce di lago polacco "sandacz" al pomodoro e capperi

Sandacz w pomidorach z kaparami

Sander in tomatoes with capers
    45 zł

Orata alla griglia

Dorada z grila

Grilled gilthead
    54 zł

Orata al forno con patate e olive

Pieczona dorada z ziemniakami i oliwkami

Roasted gilthead with potatoes and olives
    59 zł

Filetto di pesce Panga alli spinachi e formaggi

Filet z pangi w sosie szpinakowo-serowym

Panga fillet in spinach-cheese sauce
    45 zł

Menu - Pizze
  Przypuszcza się, że potrawę w rodzaju pizzy podawali już starożytni Grecy. Były to płaskie chleby posmarowane oliwą, czosnkiem, posypane ziołami. Z Grecji ok. 500 p.n.e. trafiły do starożytnego Rzymu. Po sprowadzeniu do Europy pomidorów, w XVII-wiecznym Neapolu do pizzy zaczęto nieodłącznie stosować sos pomidorowy. Pierwsza współczesna pizza miała powstać w 1889 r., kiedy to Neapol odwiedziła królowa Włoch, Małgorzata (Margerita). Tamtejszy piekarz przygotował na jej cześć specjalną potrawę - pizzę z pomidorami, serem mozzarella i bazylią (w narodowych barwach Włoch). Nazwano ją margerita - do dziś jest to nazwa najpopularniejszej, najprostszej wersji pizzy.

Margherita

Pomidory i mozzarella

Tomatoes and mozzarella cheese
    18 zł

Prosciutto e funghi

Pomidory, mozzarella, szynka, pieczarki

Tomatoes, mozzarella cheese, ham and mushrooms
    28 zł

Carbonara

Pomidory, mozzarella, boczek, jajko

Tomatoes, mozzarella cheese, bacon and egg
    25 zł

Hawai

Pomidory, mozzarella, szynka, ananas

Tomatoes, mozzarella cheese, ham, ananas
    25 zł

Tonno

Pomidory, mozzarella, oliwki, tunczyk, cebula

Tomatoes, mozzarella cheese, olives, tuna and onion
    27 zł

Campagnola

Pomidory, mozzarella, pieczarki, boczek, karczochy, oliwki

Tomatoes, mozzarella cheese, mushrooms, bacon, artichoke and olives
    32 zł

Gorgonzola e spinaci

Ser gorgonzola i szpinak

Gorgonzola cheese and spinach
    28 zł

Rucola

Pomidory cherry, mozzarella, rucola, płatki parmezanu

Cherry tomatoes, mozzarella cheese, rucola salad and Parmesan
    28 zł

Prosciutto di parma

Pomidory, mozzarella, szynka parmeńska

Tomatoes, mozzarella cheese and Parma ham
    30 zł

Diavola

Pomidory, mozzarella, włoskie salami pikantne

Tomatoes, mozzarella cheese and spicy salami
    28 zł

Menu - Dodatki
  Ocet balsamiczny. Oryginalny produkt (dojrzewa nawet kilkanascie lat) pochodzący z włoskiego regionu Modeny, słynącego z najlepszych octów balsamicznych. Powstaje z moszczu winogron, poddanego procesowi naturalnej fermentacji. Dzięki leżakowaniu kolejno w beczkach z dębu oraz kasztanowca uzyskuje zharmonizowany bukiet smakowy.

Spinaci

Świeży szpinak podsmażany na maśle z cytryną

Fresh spinach fried on butter with lemon
    12 zł

Spinaci con gorgonzola

Świeży szpinak podsmażany na maśle z gorgonzolą

Fresh spinach fried on butter with gorgonzola cheese
    14 zł

Spinaci aglio olio e peperoncino

Świeży szpinak podsmażany na oliwie  czosnkiem i papryczką

Fresh spinach fried on oil of olives with garlic and chilipepper
    12 zł

Verdure alla griglia (pomodoro, zucchino, melanzana, peperone)

Warzywa grillowane (pomidor, cukinia, bakłażan, papryka)

Grilled vegetables (tomatoe, zucchini, aubergine, paprica)
    20 zł

Verdure cotte (cavolfiori, broccoli, fagioli, carote)

Warzywa gotowane (kalafior, brokuł, fasolka szparagowa, marchewka)

Boiled vegetables (cauliflower, broccoli, runner bean, carrot)
    18 zł

Insalata mista

Sałata, pomidory, tarta marchew

Lettuce leaves, tomatoes, grated carrot
    14 zł

Insalata verde

Zielona sałata

Green lettuce
    12 zł

Patate al forno con rosmarino

Pieczone ziemniaki z rozmarynem

Baked potatoes with rosemary
    9 zł

Patatine fritte

Frytki

French fries
    10 zł

Menu - Desery

  Tiramisu (wł. tirarse su - ocknij się, przebudź się, ale też tirami su poderwij mnie). Istnieje wiele teorii na temat historii tego deseru. Do " stolicy" tiramisu pretendują: Wenecja, skąd pochodzi twarożek mascarpone, Trewir, Siena i Florencja. Każde z tych miast ma własny "jedynie słuszny" przepis na jego wykonanie i uważa, że przepisy z konkurencyjnych miast to nieporozumienie i kiepska imitacja tego właściwego. Jedna z legend, szczególnie popularna w Sienie głosi, że twórcą tego deseru był arcyksiąże Toskanii Cosimo III de' Medici, który zwykł był go serwować na nudnych posiedzeniach rady księstwa. W Wenecji twierdzą natomiast, że tiramisu
było od niepamiętnych czasów ulubioną potrawą dożów i to na grubo przed tym, gdy rodzina Medici stała się wpływowa. Tak czy owak, tiramisu zrobiło międzynarodową karierę dopiero za sprawą I wojny światowej, kiedy to masowo zajadali się tym deserem włoscy żołnierze siedzący w alianckiej niewoli,
co mogli czynić dzięku paczkom nadsyłanym przez ich żony i narzeczone, które obowiązkowo musiały zawierać ów deser.

Tiramisu

Deser biszkoptowy z kremem z serka mascarpone

Tiramisu cake
    19 zł

Strudel di mele con gelato

Strudel z jabłkami i kulką lodów waniliowych

Apple cake with vanilla ice-cream
    17 zł

Panna cotta con frutta

Deser śmietankowy z musem malinowym

Creamy dessert with raspberries
    17 zł

Zabaione

Puszysta pianka na bazie żółtka i wina Marsala

A flossy marshmallow, based on yelk and Marsala wine
    20 zł

Coppa di frutta con gelato

Puchar lodowy z owocami

Ice-cream cup with fruits
    25 zł

Macedonia

Sałatka owocowa

Fruit salad
    15 zł

Gelati - una pallina

Lody - jedna gałka

Ice-cream one scoop
    5 zł

 rezerwacja
  Restauracja "Castello" organizuje przyjęcia okolicznościowe, bankiety, spotkania biznesowe oraz konferencje. Dysponujemy wydzielonymi salkami, które możemy dowolnie aranżować w zależności od potrzeb naszych gości. Mogą się tu odbywać przyjęcia zasiadane, party z salą do tańca i bufetem, a także konferencje, prelekcje lub pokazy.

Zapraszamy!

Zapraszam serdecznie do kontaktu poprzez formularz.
Oddzwonię lub odpiszę niezwłocznie.
Wyślij zapytanie przez formularz


INNE USŁUGI TEGO UŻYTKOWNIKA
INFORMACJE
Cena
9 / sztuka
Kontakt
Wyślij e-mail
ul.Wiertnicza 96
Warszawa

tel: 22 885750522 8857505
Pokaż na mapie
Uwaga: podczas kontaktu zapytaj o rabat dla klientów favore.pl
Strona WWW
brak
Godziny
pn-pt: 12:00-23:00
sb: 12:00-23:00
nd: 12:00-23:00
rozwiń
OPINIE O UŻYTKOWNIKU
brak opinii pozytywnych - pokaż wszystkie opinie
W trosce o wiarygodność opinii oraz reputację usługodawców rejestrujemy adresy IP komputerów, z których wystawiane są opinie.
Użytkownik wystawiający opinię proszony jest również o podanie danych kontaktowych, które nie są jednakże weryfikowane.
Wykwintna elegancja, ciepło domowego ogniska - galeria
Wykwintna elegancja, ciepło domowego ogniska Oceń: OceńOceńOceńOceńOceń - średnia ocen: 4,5 na 5 (liczba ocen: 14)
Poprzednia usługa: Pomiary elektryczne NAJWYŻSZA PRECYZJA POLECAMY!!   Następna usługa: Sieci komputerowe KOMPLEKSOWE WYKONANIE # EXTRA#