
![]() |
|

Już w 1635 roku istniała tutaj (przy wówczas głównej ulicy Lublina) winiarnia należąca do Agnieszki Piotrowszczykowej żony Ławnika koronnego. W okresie międzywojennym mieściła się tu także herbaciarnia.
| Chłodnik Litewski |
| z ziemniakami |
| Schab w pierzynce ziemniaczanej |
| smażony filet ze schabu w panierce ziemniaczanej podawany z sałatką sezonową |
| Koktajl z krewetek |
| Krewetki koktajlowe w sosie śmietanowo-majonezowym podawane w koszyczku z pomidora i grzankami |
| Sernik na zimno z owocami |
| z gorącym musem owocowym |
| Szarlotka |
| na gorąco |
| Lody na gorąco |
| z musem czekoladowym |
| Omlet |
| ze świeżymi owocami |
| Grecka |
| kilka rodzajów zielonej sałaty z surowymi warzywami, wzbogacona marynatami, serem feta, polana sosem vinegraitte |
| Cymes |
| sałata sezonowa z ogórkiem, oliwkami, czosnkiem, gotowanym jajkiem, avocado, kurczakiem z grilla, serem feta, pomidorami podawana z sosem do wyboru |
| Konesera |
| plastry wędzonego łososia z chrupiącą sałatą, surowymi warzywami, marynatami, serem feta, polana sosem vinegret |
| Parmeńska |
| różne rodzaje sałaty ze świeżymi warzywami, jajkiem, szparagami i suszoną szynką parmeńską, sosem koperkowym i winegret |
| Sen gajowego |
| duszone, posiekane grzyby i cebula zawinięte w schab w delikatnej panierce, podawane z talarkami ziemniaczanymi i sałatką sezonową |
| Leśna polędwiczka wieprzowa |
| marynowana polędwiczka wieprzowa duszona w grzybach podawana z opiekanymi ziemniakami i sałatką z ogórka |
| Filet Mignon |
| najlepsza część polędwicy wołowej z rusztu, podawana z pieczonym faszerowanym ziemniakiem, szpinakiem i pieczoną cebulką |
| Filet z kaczki w grzybach leśnych |
| grillowany filet z kaczki Barbarie w sosie z kurek, podawany z młodymi ziemniakami i warzywami z wody |
| Stek z żubra |
| grillowany stek w owocu jałowca z ziemniakami z koperkiem i sosem z borowików |
| Łosoś z rusztu |
| grillowany stek z łososia norweskiego lekko przyprawiany ziołami, serwowany z warzywami i pieczonymi ziemniakami |
| Sola |
| gotowany filet z soli atlantyckiej, zapieczony ze szpinakiem i serem żółtym, podawany z krokietami ziemniaczanymi |
| Ryba maślana |
| gotowany na parze filet ryby maślanej podawany z młodymi ziemniakami i bukietem szparagowym |
| Pstrąg |
| grillowany pstrąg w sosie pieczarkowo-pomidorowym podawany z ryżem i duetem z cukinii |
| Paleta serów |
| kilka rodzajów sera podawane z marynatami warzywnymi |
| Łososiowa Orchidea |
| wędzony łosoś norweski podawany na marynowanych płatkach cykorii z miodem, octem balsamicznym, oliwą z oliwek i czarnym kawiorem |
| Carpaccio |
| cienkie plastry polędwicy wołowej z parmezanem, kaparami, oliwkami, skropione oliwą |
| Bardzo konkretne skrzydełka |
| marynowane i smażone w nowojorskim stylu skrzydełka z kurczaka, podawane na ostro z dwoma rodzajami sosów, selerem naciowym i świeżą marchewką |
| Krewetki Scampi |
| smażone na chrupiąco w maśle czosnkowym z przyprawami |
| Wątróbki gęsie |
| z nutą malinową. |
| Comber z jelenia |
| grillowany stek z polędwicy podawany z pastą serową, rucolą, czosnkiem i młodymi ziemniakami |
| Krewetki Jambalaya |
| duże krewetki black tiger jumbo, podawane na skwierczącym półmisku z czosnkiem, świeżą bazylią, pietruszką i gorącym masłem |
| California steak |
| stek wołowy z wiórkami ziemniaczanymi, grillowanymi borowikami, selerem i szparagami |
| Sałatka śródziemnomorska |
| Mieszanka owoców morza z makaronem, bakłażanem, ogórkiem i pomidorem w sosie własnym |
| Enchiladas |
| placki meksykańskie przekładane mieloną wołowiną z pieczarkami, cebulą, czerwoną fasolą, papryką i żółtym serem, podawane z salsą, kwaśną śmietaną i pastą avocado guacamole. |
| Old Pub Quesadilla |
| placki meksykańskie, faszerowane kurczakiem, serem, papryką jalapeno, pomidorami oraz świeżąkolendrą, podawane z kwaśnąśmietaną, salsąi pastą avocado guacamole. |
| Chimichanga |
| tortillas nadziewane mieloną wołowiną z dodatkiem chili, czerwonej fasoli i sera Cheddar, zapieczone w piecu, podawane z avocado guacamole i salsą |
| Nachos Bellagrande |
| ciepłe chrupki nachos z mieloną wołowiną zaprawianą chili, czerwona fasola, pasta avocado, guacamole, kwaśna śmietana, salsa, ser cheddar oraz ostra papryka jalapeno |
| Ciemny żur z grzybami |
| podawany w suszonym bochenku chlebowym |
| Francuska zupa cebulowa |
| na białym winie z grzankami i żółtym serem |
| Rosół z kury |
| z mięsem, makaronem i marchewką |
| Tiramisu |
| przygotowane z oryginalnego włoskiego mascarpone. |

Oferujemy Państwu pełen zakres usług cateringowych poczynając od imprez rodzinnych, przyjęć weselnych, a kończąc na bankietach i dużych firmowych imprezach okolicznościowych.



- średnia ocen: 4,5 na 5 (liczba ocen: 13)