PIASKOWANIE MALOWANIE PROSZKOWE Kraków Olkusz felgi LAKIERNIA MALARNIAChrzanów, Oświęcim, Pszczyna (małopolskie)
PIASKOWANIE I MALOWANIE PROSZKOWE FELG ŚLĄSKIE MAŁOPOLSKIE KrakówChrzanów, Oświęcim, Pszczyna (małopolskie)
Regeneracja wrzecion , regeneracja elektro wrzecion , naprawy wrzecionBydgoszcz (kujawsko - pomorskie)
DORABIANIE PIERSI , ODKłADNIE , PŁOZY, ODKŁADNICE LEMIESZE ŚCINACZEPrzedbórz (łódzkie)
Kompleksowa obróbka metali: cięcie, spawanie, lutowanie, malowanieKraków (małopolskie)
Narzędzia ręczneKraków (małopolskie)
Mobilne usługi spawaniaLubin (dolnośląskie)
tolina napisał:Spróbuj sposobu z sodą oczyszczoną. Ja zawsze tak odnawiam wszystkie stare pierścionki i wisiorki. Wykładasz srebro na folię aluminiową w jakiejś miseczce, posypujesz sodą oczyszczoną i zalewasz na kilka minut wrzątkiem. Później wyciągasz i opłukujesz pod bieżącą wodą i gotoweSposób jest dobry, tylko nie na domowe warunki ze względu na okropny zapach... Lepiej stosować na dworze, albo w ogóle sobie oszczędzić tego smrodu w domu...
dana51 napisał:Ja ostatnio też zaniosłam do jubilera, a tam polecono mi płyn do czyszczenia. jubiler powiedział, że na takie delikatne przybrudzenie jest idealny. Nie pamiętam już nazwy, ale pewnie warto iść do jubilera i zapytać.Fajny jubiler Ci się trafił, mój nie pisnął ani słowa o takich środkach. Muszę następnym razem sama zapytać.
Z sodą nigdy nie eksperymentowałam.