Favore.plForumBranża przemysłowa i rzemieślnicy

Jak wyczyścić srebro?, strona 3

Aby dodać lub edytować usługę, musisz być zalogowany. Jeśli jeszcze nie masz konta, zarejestruj się teraz!
FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Jak wyczyścić srebro?

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • anatolija 19 wrz 2010, 20:41
    Dzięki Amanda, wypróbuję następnym razem przymrużenie oka
  • jan_dobrarada 19 wrz 2010, 23:21
    Kiedyś srebra polerowało się popiołem przymrużenie oka Dziś też polecam spróbować, zwłaszcza posiadaczom kominków...
  • jankaa 20 wrz 2010, 1:45
    U moich rodziców w domu jest kominek, mogłabym spróbować przymrużenie oka Tylko jak to zabrać trochę popiołu i co dalej? Wystarczy wrzucić i poczekać, czy trzeba polerować?
  • jan_dobrarada 20 wrz 2010, 6:11
    Zdecydowanie polecam polerować i to najlepiej w bawełnianych rękawiczkach, żeby rąk tak nie zabrudzić no i nie zostawiać śladów na srebrze.
  • anna49 20 wrz 2010, 10:58
    A ja ostatnio czyściłam srebro mleczkiem Cif. Wpadłam na to zupełnie przez przypadek, ale na prawdę dało fajne efekty uśmiech
    W ogóle ostatnio czyszczę tym Cifem wszystko - moje ostatnie odkrycie to białe adidasy przymrużenie oka
  • aniqa33 20 wrz 2010, 12:09
    jan_dobrarada napisał:Zdecydowanie polecam polerować i to najlepiej w bawełnianych rękawiczkach, żeby rąk tak nie zabrudzić no i nie zostawiać śladów na srebrze.
    Ja proponuję jeszcze wziąć wilgną szmatkę i unikać popiołu węglowego, bo można niestety porysować srebro.
    Co do Cifu to jakoś mi się nie widzi czyścić nim np. srebrnych łyżeczek...
  • anka212 20 wrz 2010, 13:39
    A czy ktoś próbował czyścić proszkiem do prania? Bo słyszałam o tej metodzie sprzeczne informacje. Jedni twierdza, że jest super, inni żeby unikać. Może ktoś z Was już gotował swoje srebrne kosztowności w wodzie z proszkiem do prania?
  • aniqa33 20 wrz 2010, 16:55
    Niestety nie znam tej metody, ale jak nie jesteś pewna, to może nie ryzykuj. Chyba, że masz coś mało cennego to po prostu wypróbuj i daj potem znać jak wyszło przymrużenie oka
  • caryca 20 wrz 2010, 18:30
    Ja kiedyś wrzuciłam srebrny pierścionek do wody z proszkiem do prania i srebro jeszcze bardziej zaczerniało smutny
  • anka212 20 wrz 2010, 20:56
    cacryca, dobrze, że napisałaś... W takim razie odpuszczę sobie ten sposób. A co potem zrobiłaś?
Branża przemysłowa i rzemieślnicy - dyskusje na forum