Favore.plForumO urodzie, zdrowiu i modzie

Depilacja pasta cukrową

Aby dodać lub edytować usługę, musisz być zalogowany. Jeśli jeszcze nie masz konta, zarejestruj się teraz!
FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Depilacja pasta cukrową

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
Wróć do forum: O urodzie, zdrowiu i modzie 1 2 3 z 3  
  • Aubiergine 23 wrz 2010, 12:41
    Poszukuję dobrego przepisu na przygotowanie pasty cukrowej... znalazlam jakiś w gazecie, ale zamiast pasty wyszła mi masa zastygająca we wstretną skorupę, jak żywica. W ogóle nie nadaje się to do użytku. A tyle sie nasłuchałam o tym jaka świetna jest ta pasta i w ogóle metoda... próbowałyście?
  • Gaik 23 wrz 2010, 13:09
    Ooo, nie wiedziałam, że można samemu sobie zrobic taka pastę. Chociaz chciałam spróbować odkąd obejrzałam film "Karmel" widziałyście? uśmiech Tam tego uzywały kobitki w salonie kosmetycznym... to ja w takim razie też poprosze o przepis i instrukcję obsługiuśmiech
  • nafnafff 23 wrz 2010, 14:26
    Też jestem ciekawa jak to się dokładnie robi, wiem tylko że potrzebny jest cukier, sok z cytryny, oliwa z oliwek i troche wody. I wiem, że trzeba to podgrzać, ale w jendym miejscu czytałam, że tylko trochę, aż powstanie miękka masa, a gdzie indziej piszą, że trzeba zagotować i mieszać aż się skarmelizuje. Więc w końcu nie wiem jak to przygotować, a też bym sie chetnie dowiedziała... Bardzo bym chciała wypróbować słodką depilacjęprzymrużenie oka
  • Bancroft 23 wrz 2010, 15:03
    Witajcie ja też bym chętnie spróbowała... Ma ktoś ten przepis? Podzielcie się z bliźnimiprzymrużenie oka
  • Szachrajka 23 wrz 2010, 17:25
    Ja mam taki przepis: 1/3 torebki cukru, sok z cytryny; wlać trochę soku do cukru, ale nie za dużo, tylko zwilżyć i nie dodawać wody! I gotować w rondelku na małym ogniu, jak troche zbrązowieje to zostawić do przestygnięcia, dodać łyżeczkę gliceryny (kupuje sie w aptecei).
    Jak masa przestygnie bierze sie mokra ręką kawałek i wyrabia jak ciasto, a potem rozprowadza na owłosionej skórze i dociska ręką z kierunkiem rośnięcia włosków. I po chwili jak zastygnie zrywamy energicznym ruchem. Ja jeszcze nie próbowałam, ale może ktoś się odważył i się podzieli wrazeniami? uśmiech
  • becia_koronczarka 23 wrz 2010, 18:59
    A ja na innym forum znalazlam troche inny przepis, oto on:
    szklanka cukru
    1/4 szkl miodu
    sok z 1/2 cytryny - zagotować to wszystko i gotować na małym ogniu mieszajć aż zgęstnieje, ale będzie lejące. Schłodzić trochę żeby się nie poparzyć i nakładać jak ciepły wosk na skórę. Na to naklejać bawełniane paski np z prześcieradła i zrywać jak przy wosku na ciepłouśmiech
    Próbowałam na nogach i pachach, boli jak cholera! Ale za to skórka gladziutka jak nigdy przedtem! Włoski usunięte z ecebulkami, a nie mam czerwonych kropek i podrażnień jak po wosku czy depilatorze. Super ta pasta!
  • Lorelei 23 wrz 2010, 21:19
    Ja tez niedawno dostałam ten przepis od koleżanki, wypróbowałam i jestem w szoku! Nakładałam paste jak była przestygnięta, ale ciepła, bo po całkowitym oziębieniu to już nie do użycia. Poświęciłam małą ścierkę na te paski, naklejałam małe kawałki i wydaje mi się że lepiej tak małymi kroczkami, bo mniej boli. Ale bolało o wiele mniej niż przy wosku! I nie ma takich podrażnień, a po wosku to mialam przez dwa dni czerwone kropeczki. Zrobiłam sobie nogi i bikini i efekt po rpstu rewelacjauśmiech Ale jak pisałam lepiej na małe powierzchnie naklejać niż duże, wtedy mniej boli i jest dokładniej.
  • panchita 24 wrz 2010, 1:18
    Kurcze, muszę spróbować... a po jakim czasie odrastają włoski? Na pewno wyrywają się z cebulkami?
  • Gaik 24 wrz 2010, 1:53
    Paski z prześcieradła? To mnie chyba chodzi o inny przepis... w tym filmie nie używały żadnych pasków, a pasta miała taką konsystencję, że urywało się kawałek i wmasowywało w skórę, rozciągając w palcach... Czy nikt tego nie robił sam?
  • casia1980 24 wrz 2010, 6:17
    Mi też chodziło o taką pastę, którą się ugniata i przylepia do skóry, bez żadnych dodatkowych pasków!
1 2 3 z 3  
O urodzie, zdrowiu i modzie - dyskusje na forum