Favore.plForumO urodzie, zdrowiu i modzie

Macie sposoby na kaca?

Aby dodać lub edytować usługę, musisz być zalogowany. Jeśli jeszcze nie masz konta, zarejestruj się teraz!
FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Macie sposoby na kaca?

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
Wróć do forum: O urodzie, zdrowiu i modzie 1 2 3 z 3  
  • zbychoo 4 paź 2010, 15:47
    Znacie jakieś niezawodne sposoby na kaca? Pytam, bo szykuje mi się niedługo duża impreza i chciałbym uniknąć tego stanu po... przymrużenie oka
  • dana51 4 paź 2010, 16:54
    Najlepszy sposób - po prostu nie pić. Nie ma sensu truć organizmu, a później umierać.
  • zbychoo 4 paź 2010, 18:13
    Niestety w pewnych okolicznościach się nie da... Czeka mnie impreza rodzinna, a wiem, że jak się z niektórymi nie napiję to mogą się obrazić... A na co dzień to nie pijam za dużo, więc po takiej imprezie naprawdę źle się czuję. Stąd moje pytanie.
  • drgrey 4 paź 2010, 21:41
    Polecam w trakcie imprezy jeść dużo tłustych potraw tj mięsa, ciepłe zupy itp. Dzięki temu jest duża szansa, że kac Cię nie dopadnie następnego dnia, nawet jeśli wypijesz dużo. Unikaj gazowanych napojów i wszelkiego rodzaju pustych przekąsek typu paluszki, chrupki - niepotrzebnie podrażniają żołądek.
  • aleksander_wielki 4 paź 2010, 23:26
    Wg mnie na kaca najlepsza jest rano kawa z cytryną. Stawia na nogi, uzupełnia witaminę c i człowiek szybko wraca do normy. Ale jak idziesz nadużą rodzinną imprezę to faktycznie dobrze będzie jak zjesz coś tłustego.
  • aleksy32 5 paź 2010, 1:34
    aleksander_wielki napisał:Wg mnie na kaca najlepsza jest rano kawa z cytryną. Stawia na nogi, uzupełnia witaminę c i człowiek szybko wraca do normy. Ale jak idziesz nadużą rodzinną imprezę to faktycznie dobrze będzie jak zjesz coś tłustego.
    Coś jest w tych tłustych potrawach, bo ja zawsze jak zjem coś takiego to mniej się na imprezie upijam, a rano lepiej się czuję. Na pewno nie powinieneś pić na pusty żołądek, bo można bardzo szybko odpaść z imprezy.

Co do kawy z cytryną to może stawia na nogi, ale nie wyobrażam sobie, żebym był w stanie coś takiego przełknąć na kacu...
  • aleksander_wielki 5 paź 2010, 8:47
    aleksy32 napisał:Co do kawy z cytryną to może stawia na nogi, ale nie wyobrażam sobie, żebym był w stanie coś takiego przełknąć na kacu...
    radzę się przełamać, bo na prawdę stawia na nogi ekspresowo przymrużenie oka Sposób jest idealny dla tych, którzy następnego dnia muszą być w formie przymrużenie oka
  • wyczanka 5 paź 2010, 10:57
    Ja mam po imprezie zawsze przygotowaną aspirynę. Prawda jest taka, że sama nie wiem od czego zależy czy się ma kaca, czy nie. Czasem mogę wypić naprawdę dużo i następnego dnia jest ok, a czasami trzy piwa wystarczą, żeby cały dzień przeleżeć w łóżku z monstrualnym bólem głowy - wtedy właśnie najlepsza aspiryna uśmiech
  • alonzo 5 paź 2010, 11:43
    Na wszelkie po imprezowe bóle polecam Ibuprom. Zazwyczaj biorę od razu dwa i wszystko przechodzi, zwłaszcza, jeśli mogę się wyspać. Jak nie to jest trochę gorzej, wtedy jeszcze piję napój izotoniczny i pomaga.
  • amanda 5 paź 2010, 13:49
    A czy ktoś z Was próbował rano wypić kogel mogel? Czytałam, że pomaga, ale nigdy się nie odważyłam przymrużenie oka
1 2 3 z 3  
O urodzie, zdrowiu i modzie - dyskusje na forum