Malowanie tapetowanie remonty Warszawa i okoliceWarszawa (mazowieckie)
Piasek Żwir Pspółka Transport Piaskarnia MiedzeszynTytus Transport Piasku Żwiru Wawer (mazowieckie)
Posadzki Wylewki maszynowe, Instalacje grzewcze, Ogrzewanie podłogoweOpole, Kluczbork, Gliwice, Lubliniec, Częstochowa (śląskie)
Udrożnienie rur kanalizacji, pogotowie kanalizacyjne, zatory RadomRadom, okolice (mazowieckie)
Meble na wymiar, produkcja, montaż, wykonanie mebli, solidnieCała Polska
Specjalizujemy się w nowoczesnych systemach tarasowych.Kraków limanowa, nowy sącz, wieliczka (małopolskie)
Bezpiecznie FREZOWANIE Usuwanie Subitu lepiku, kleju zrywanieWykładzinCała Polska
Gmarcin napisał:Korek w łazience jakoś dziwnie mi brzmiTradycyjnie - kafelki. Na 100% nie przemokną
Dobierz oczywiście do stylu łazienki, mnie podobają się ciepłe, ciemne kolory - brąz, czy ciepły beżowy. O np. te kolory uważam za super pomysł na łazienkę
Są korki i korki... nic tu nie brzmi dziwnie. Jest mnóstwo odmian wykładzin zawierających korek. Poza tym- weźmy takie kilkudziesięcioletnie wino w butelce zamkniętej korkiem... czy ktoś widział, aby taki korek przemoknął lub zgnił ?? Chyba nie.
Ja kładłem kiedyś na podłodze w łazience płytki z korkiem i do dziś uważam, że był to mój najlepszy pomysł w życiu na remont.
Są to płytki około 30 na 30 cm, wielowarstwowe. Korek jest jedną z warstw. Pod korkiem jest warstwa podkładowa pcv, nad korkiem warstwa dekoracyjnego lakieru i warstwa ochronna przeźroczystego tworzywa. Klei się to do podłoża klejem "butaprenopodobnym".
I jest świetnie. Może przytoczę tu wady płytek ceramicznych, które skłoniły mnie do zamiany na korek: lodowato zimne - strach stąpać boso, śliskie-na paru kroplach wody można się zabić, twarde- spadł mi zegarek i szkiełko w kawałkach, trudna do utrzymania w stanie estetycznym fuga.
Wspomniane płytki korkowe nie mają żadnej z tych wad.