Favore.plForumSprzęt elektroniczny, fotografia

Jaki telewizor kupić? Plazma, LED, LCD czy jakiś inny?, strona 2

Zlecenie straciło ważność.
Zobacz poniżej aktualnie dostępne podobne zlecenia.
FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Jaki telewizor kupić? Plazma, LED, LCD czy jakiś inny?

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
  • Pan_Kracy 22 mar 2011, 17:02
    Plazma lepsza, bo:
    - jest lepszy kontrast
    - czarny kolor nie jest szary jak na lcdekach, tylko po prostu czarny
    - kąty widzenia - plazmę możesz oglądać pod duzym kątek i będzi OK, w LCD wiadomo jak to wygląda
    - nie ma smużenia, bo lampy plazmowe szybciej zapalają się i gasną niż LCD
    Tylko pytanie czy warto to juz musi sobie każdy sam odpowiedzieć.
  • D3niCle0 22 mar 2011, 17:22
    Do podstawowych zastosowań LCD wystarcza z nawiązką i ma też zaletę w porównaniu do plazmy - jest trwalszy, ma dwukrotnie dłuższy czas pracy.
  • Domatorres 22 mar 2011, 20:36
    Nie ma co przesadzać, kolega nie szuka mega wypasu. Zresztą za 3000 plazmy raczej nie kupi...
  • Gaik 22 mar 2011, 23:01
    Przed zakupem koniecznie zobacz na żywo jak telewizor działa. W szczególności sprawdź jak żywe są kolory, jakie w praktyce są kąty widzenia. Modele różnią się często bardzo zauważalnie np. jakością odwzorowania kolorów. Jedne są blade i pozbawione nasycenia, inne z kolei za bardzo nasycają barwy i mają zbyt duży kontrast.
  • Ervin 23 mar 2011, 6:09
    Pamiętaj o złączach, szczególnie o HDMI żeby ich trochę było. DVD, blue ray, decoder i coś jeszcze... przydałoby się trochę tych złącz a nie wszystkie telewizory mają ich pod dostatkiem.
  • Mizantrop 23 mar 2011, 7:21
    Wiem, że to pierdoła ale fajny jest PiP (Picture in Picture). Żona musi oglądać durny serial, a Ty w małym okienku w rogu możesz dalej śledzić np. mecz uśmiech
  • Bandito 23 mar 2011, 10:59
    A mi się podoba taki system (nie wiem jaką ma nazwę), że automatycznie reguluję głośność. Przydaje się w szczególności jak zaczynają się idiotyczne reklamy.
  • Domatorres 23 mar 2011, 12:17
    To jest AVL, wyrównuje poziom głośności, ale zdarza się że czasem nie działa zgodnie z oczekiwaniami i scisza dźwięk w nieodpowiednim momencie.
  • Apoliner 23 mar 2011, 14:13
    No i nie kupuj noname jakiegoś, najlepiej wybrać coś od klasyków Sony, JVC, LG, Panasonic, Philips itp. Renomowany producent nie pozwoli sobie na szajs, serwis jest też lepszy i lepiej dostępny.
  • franusia 23 mar 2011, 16:02
    To fakt, moja koleżanka połasiła się na jakiś model z hipermarketu za jakieś niewielkie pieniądze. Chyba chiński produkt, po kilku miesiącach padła matryca - ok zdarza się. Problem w tym, że w Polsce jest tylko jeden punkt naprawy i trzeba tam do nich wysłać. Cała procedura naprawy trwała strasznie długo. Te znane marki mają serwisy w każdym większym mieście albo dają gwarancję door-to-door, czyli zgłaszacie awarię, przyjeżdża koleś po sprzęt, naprawiają i przywożą z powrotem do domu naprawione.
Sprzęt elektroniczny, fotografia - dyskusje na forum