Favore.plForumO urodzie, zdrowiu i modzie

Problem moczenie się

Aby dodać lub edytować usługę, musisz być zalogowany. Jeśli jeszcze nie masz konta, zarejestruj się teraz!
FORA TEMATYCZNE
NAJNOWSZE DYSKUSJE
OSTATNIO POPULARNE
PROMOWANE USŁUGI

Dodaj zlecenie

Problem moczenie się

Login Hasło ZalogujNie masz konta?   Zarejestruj sięObserwuj
Wróć do forum: O urodzie, zdrowiu i modzie 1 2 3 4 5 6 7 z 14  
  • karmelcia 30 kwi 2019, 13:46
    Może są tu jacyś rodzice którzy mieli problemu swoich dzieciaczków. Czy to normalne, że 6 latek się moczy w nocy??
  • Luiziana 30 kwi 2019, 23:46
    hey u nas był ten probem i to ze starszym dzieckiem 11 lat. Więc i tak się zdarza. Zajrzyj na suchyporanek.pl i przestaniesz się bać uśmiech Znajdziesz tam mnóstwo ciekawych rzeczy o tego typu problemie. Nam pomógł alarm wybudzeniowy. Powodzenia
  • Ogryzka 1 maj 2019, 22:52
    Stronę Suchy Poranek też polecam, ale jednak warto się przejąc i zrobić wszystkie badania żeby sprawdzić czy samo moczenie nie jest spowodowane jakąś chorobą. Maluchy już w wieku 4 lat powinny czuć potrzebę nawet w nocy, ale każde dziecko rozwija się inaczej dlatego warto konsultować z lekarzem.
  • Zanita 15 maj 2019, 21:41
    Słuchajcie, a ta aplikacja, która jest do pobrania na stronie, jak ma pomóc, w czym ma pomóc? Warto ją ściągnąć?
  • karmelcia 16 maj 2019, 16:21
    zajrzałam na ten suchy poranek i nawet aplikację sobie ściągnęłam, oczywiście byłam u lekarza, dzięki poradom lepiej się do wizyty przygotowałam, bo robiłam obserwacje na podstawie arkuszy które znalazłam na stronie
  • jarzebina 29 maj 2019, 19:45
    Słyszałam, ze do 5 roku życia to wciąż normalne, ale wiadomo, każdy przypadek jest inny i dla pewności warto się skonsultować z lekarzem. Moja córka miała nieco ponad 4 lata jak trafiłyśmy do nefrologa z częstomoczem i moczeniem nocnym. Już wtedy dostała leki i teraz problem mamy z głowy. Też prowadziłam dziennik mikcji i kalendarz moczenia z tej strony, bo pediatra nam polecił uśmiech
  • Lilka32 30 maj 2019, 22:49
    Mój dzieciak ze stresu zaczął się moczyć, z czasem samo przeszło jak stres minął ale jak ja się wtedy bałam. Moczył się tylko w mocy, więc idealnie sprawdzały się podkłady higieniczne, kupowałam na DOZ bo zawsze były dostępne i w najlepszej cenie. Na szczęście wszystko dobrze się skończyło uśmiech
  • Zanita 31 maj 2019, 2:20     (ostatnio zmieniony przez autora 31 maj 2019, 2:21, w całości zmieniany 1 raz)
    Zdecydowanie wizyta u lekarza, w pierwszej kolejności pediatry na pewno nie zaszkodzi. Ale uważam, że niestety problem jest też bagatelizowany i wyciszany, ja np nie miałam pojęcia, że moczenie nocne można leczyć również farmakologicznie. Ściągnęłam też ze strony suchy poranek taki poradnik/pigułkę wiedzy, wiedziałyście, że również zaparcia mogą powodować tego typu problemy?
  • Petrova 31 maj 2019, 15:49
    A do czego przydaje się taka aplikacja? Jestem zainteresowana, bo też mamy problem.
  • Ogryzka 31 maj 2019, 21:33
    Na pewno do prowadzenia dzienniczka mikcji. To wygodniejsze niż notowanie na kartkach czy w zeszycie. Do tego tel zazwyczaj masz przy sobie, więc łatwiej też jak się pójdzie do lekarza odpowiedzieć na wszystkie pytania pediatry. Aplikacja jest darmowa, pobierz i zobacz jak dużo można w niej zrobić.
1 2 3 4 5 6 7 z 14  
O urodzie, zdrowiu i modzie - dyskusje na forum
Następna: wzdęcia